2009

2009.12.31. Ja, då går vi ännu ett nytt år till mötes!
Den där huliganen jag brukar prata om... Hilda.
Hon är absolut en av världens mest charmiga o goa flattar... men herregud såå påå....
Här gick sommarens "foppa" till de sälla jaktmarkerna och inte sörjer jag dem – lila – vem vill ha lila? Men bra att kliva i när man vill gå ut med soporna :-)

Vad som värre är, var att det krasade lite i Hildas mun. Snabbt som tanken beordrade jag "loss". En stor glasbit från ett vinglas lämnades i hand... hämtat från påsen som ska till glassorteringen...

Julafton. Dotter Millan med sambo Jocke med de goa barnbarnen Amanda o Kajsa, dotter Isabella och sambo Jonas, husse & jag hade en trevlig julhelg hemma hos oss. Snön låg kvar även på julafton men sedan kom regnet så några härliga vinterpromenader blev det inte.

Vi har som sedvänja att inte frossa i i dyra eller många klappar och jag tror vi alla tyckte att det som köpts/gjort var med äkta känsla.

Nyårsafton.
Efter att vi skaffat hund är denna kväll helig hos oss. Vi anses troligen som knäppskallar av dem som under åren bjudit oss på festligheter men vi lämnar inte våra hundar själva och kan vi inte ta med dem så är valet inte svårt.

I fjol firade vi i husbilarna med våra kompisar och det var väldigt trevligt, men i år valde vi hemmets lugna vrå.
Och det blev faktiskt en lugn vrå.
Vi har superisolerade fönster och hörde bara smällandet lite dovt. Hundarna fick ben vid tolvslaget och vi tvåbenta fick friterad camembert med jämtlandshjortron... tack moster :-) vi hade tv:n på och hela flocken slappade i soffan!

Det var en himmelsvid skillnad i smällandet mot föregående år. Inga tjutande raketer utan mest smäll. Inget som någon av våra hundar ens lyfte på huvudet för. Verkar vara en bra trend det här...

Här ses mästerkocken tillaga favoritfesträtten cognacsflamberad fläskfilé med råstekt potatis.

22 december 2009.
Vi önskar alla som tittar in här en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!
Här ligger Ella och päser (eller är det månne husse & matte som päser mest :-).
Nåja, vi har all anledning till detta, 3 x cert i Sverige, 3 x cert i Danmark, 1 x cert I Norge samt en etta i öppenklass på jaktprov! Ett gäng fina valpar har också sett dagens ljus under året. Kan man vara annat än mallig?

13 december 2009.
Idag stod det julklappsinköp på dagordningen. I går smet jag ju och kollade lydnadstävlingarna på klubben istället!! Önskar ibland att jag vore lite mer åt shop-o-holic-hållet!

Körde ut och släppte alla fyra dogsen på fältet så de fick springa av sig och när jag sedan skulle shoppa lite så kunde de trötta & rastade hundarna vila i bilen.

På vägen dit hämtade jag ut V75-vinsten. Normala hundar brukar ligga o sova när de väntar. Tydligen gäller detta inte "en av våra"...

När jag kom ut med shoppingkassarna fyllda till brädden så var det lite "smuligt" i på hundfällarna.... Söndertuggade vittringspinnar (snodda från framsätet) 50-, och 20- kronorssedlar... inte ens söndertuggade utan puts väck, liksom påsen "Lördagsgodis"!!!

Jaja, lätt fånget, lätt förgånget... hade det blivit 45 miljoner på 7 rätt så hade jag nog varit lite mer uppmärksam på vad jag lämnat i bilen...

Hon är billig nu, HuliganHilda...


8 december 2009.
TACK för alla grattis vi fick på plats (jag trodde nästan taket skulle lyfta när domaren gratulerade till förstaplatsen), sms, mejl, i gästboken och inte minst på facebook!!

Vi är helt tagna av alla lyckönskningar och stolta så vi spricker över vår fina – och inte att förglömma – duktiga Ella!

Vi avslutar alltså även detta år med ett championat!

Två "Moviestar" – två danska cert!!
I fjol på stora Stockholm föll de första ut: SUCH, NUCH och nu då även DKUCH som tillsammans med de övriga samlas ihop till NordUCH.

TACK Jocke, Erika & Gudrun som hjälpt till med certinsamlingen!

TACK alla domare som tyckt likadant som vi gör :-)

TACK Erika & Eva för att vi fick förtroendet att ta med denna godbit ända ner till
Skåne :-)
TACK för en fantastisk hund på alla sätt och vis!!

TACK Fadde för att du fört Ella så att det inte finns ens en parentes i närheten!! En etta till så är hon i ELIT, det är tufft men det klarar ni!! Nu satsar vi på vårens prov!!!


6 december 2009.
DK tur & retur.

Närmare bestämt var det Julutställning i Næstvedhallen.
En mycket trevlig tillställning och ovanligt hård flattekonkurrens för att vara i Danmark, 20 hanar och 35 tikar.

Sist på eftermiddagen var det dags för Ella att äntra ringen i sällskap av tio-tolv tikar. Det var en jättefin jaktklass och det såg ut som om domaren hade

SUCH NUCH DKUCH Boppalooza Moviestar
är namnet hon numera lystrar till.
svår beslutsångest och hade nog väldigt gärna velat behålla fem i konkurrensen, men nu är det ju fyra som gäller...
ELLA VANN KLASSEN och FICK SITT TREDJE OCH SISTA CERT!

Mattes knän skakade som asplöv innan pärsen var över... och lite blodtryckssänkande hade nog lugnat hjärtat en aning :-)

I bästa tik blev Ella fyra med den muntliga kritiken att hon rört sig lite tungt. Min replik: det är nog snarare handlern som rör sig lite tungt :-) Jag kände ju att jag sprang försiktigt, ett mycket obehagligt golv att springa på tyckte jag och mycket riktigt... en handler halkade omkull tidigare på dagen.

Jag har ju legat i och tränat Hilda för Brugsprøve så döm om min förvåning när det plötsligt inte arrangerades något. Inte där och inte på utställningar överhuvud taget. I fortsättningen blir det till att åka på jaktprov och börja med brugsprøven.

Även hancertet gick till Sverige och till Ellas namne... Flatterhaft Movie Star, det var ju ett roligt sammanträffande:-)

BIR blev Myrans fantastiskt vackra syster Moonstruck Rough Romance och BIM Starworkers Duke Ellington! Även här är jag helt överens med domaren :-)

Skumpan är välkyld och god och något problem med nattsömnen lär inte infinna sig...

SKÅL TA MEJ FAN!


29 november 2009.
Denna helg har det inte varit mycket hunderi för vår del. Husse har varit krasslig och matte varit iväg på födelsedagsfest. Lite träning av Sprätt-Ärtan blev det söndag eftermiddag... hm, mer vild än tam... men det tar sig :-)

Det har ju varit Frk Västras adventsutställning i helgen och ännu en gång har en Ellavalp slagit till; Norpa vann valpklass 2 och slutade som BIM. Domare var Lotta Luciani, kennel Axelerate.

Norpa, Boppalooza Nattens Drottning,
7 månader.
Förra helgen visade Ellasonen B. Kung i Baren framfötterna då han slog till med att bli BIM båda dagarna i Wången! Grattis till snyggonat!

Nu är det en ynka vecka kvar att träna Hilda på... och på söndag gäller det om vi åker hem med en norduch eller inte :-) Hon har inte hunnit fälla ur utan är i ganska god päls fortfarande. Vi satsar på ett par cykelturer i veckan och sen går det som det går :-)


15 november 2009.
Idag har vi haft en härlig solig höstdag i nordvästra Skåne! Vad hittar man på för aktiviteter då... hm, nåt med hund kanske :-)
Ella o Hilda fick varsitt spår och man kan lugnt säga att det hände grejer... :-)

Hilda fick blod i sitt spår för första gången och var ju lite låg till att börja med. Någon minut bara, sen fick hon upp farten och plötsligt hörs ett öronbedövande BRAK.

Någon fäller att bautaträd alldeles i närheten. Strax därpå drar man igång motorsågen... Hilda är uppmärksam åt det hållet men fortsätter spåra och det syns tydligt att hon avreagerar efter hand. Klöven funnen... full fart till husse för att visa fyndet!!

Dags för husse att gå med Ella och hon går som på räls. Första vinkeln perfekt. Sedan kommer en raksträcka där spåret går över en ridväg där hästar passerat över spåret.

När Ella är nästan framme vid ridvägen kommer en man med hund i flexikoppel *grrr* och stannar. Och vi väntar o väntar medan hunden nosar...

"Vårt spår går precis där ni står, kan du vara bussig o gå lite längre fram?"
"Jamen, jag väntar ju på hunden!!!"
"Ehh, men det är ju vårt spår som hunden nosar i och nu står vår hund och väntar på att spåra vidare..."
"Jaha, och... ??
"
SUCK.

Vinkel nummer två kommer strax därpå men den tappar hon (hästskiten på nästa ridväg lockar visst mer). Tillbaks till spåret och sedan fullföljer hon galant.
Dom är riktigt duktiga mor & dotter boppalooza och håller sig väldigt tajt i spåren med lagom fart. Till och med jag som är van vid Myrans hysteriska irrfärder har lätt att läsa av dem.


13 november 2009.
Pratade med SVA idag…
och det ska inte vara några som helst problem att hinna få intyget på de tio dagar vi har på oss mellan blodprov och Sva:s test för att kunna åka till Næstved och starta Hilda på brugsprøvet!! Nu finns det alltså ingen återvändo, det är bara intensivträning som gäller...

Typisk nog har det hällregnat idag, och vem vill gå bort till Bruks o träna då?? Inte jag i alla fall.

Lat & frusen – skulle tro att det epitetet på undertecknad är helt rätt :-)
Men vi hoppas på bättre väder i helgen då lydnad och spår står på schemat! Förhoppningsvis blir det lite bilder också...

Ha en trevlig och vilsam helg och värm fötterna med fyrbenta :-)


8 november 2009.
Minisemester i ett regnigt Herning!! Ingen vinnartitel. Inget cacib. Inget cert. Men glada ändå.

I fredags eftermiddag åkte vi över bron och fyra timmar senare landade vi i Herning där vi övernattade på en parkering vid ett strövområde. Ska fasen betala 200 dkr för att stå på en blöt gräsplan vid utställningsområdet...
Vi körde i alla fall in på utställningsområdet tidigt lördag morgon och döm om vår förvåning
när det knackade på husbilsdörren tidigt som sjutton. Lyckligtvis var vi klädda och kunde öppna dörren. Utanför står två svenska damer som påstår att det på vår hemsida står att när man ser denna husbil så har man hittat ett fikaställe :-) Så rätt så... fram med två kaffekoppar till, och vi hade en trevlig fikastund med Ann-Sofie och Marita!! Så småningom blev det utställning inne i en jättehall med strävt bra betonggolv, massor av space och en ring som kunde rymma ett gäng travhästar :-)

Domarändring sedan anmälan gick ut men det gick ju hyfsat ändå. Eller trots det kanske :-)
Ella blev 3 med CK efter att ha stått direkt efter certvinnaren en stund... men nära skjuter ju inga harar så det kunde ju kvitta. En ny erfarenhet är att hon är taggad till tusen i ringen. Efter ett års uppehåll var det full fart och omöjligt att hålla samma fart. Det känns riktigt kul, för innan har vi ju emellanåt fått bogsera henne runt i ringen :-)

Söndagens utställning gick ungefär som väntat... fast kanske något bättre :-) inget CK men en 4 placering av 8 i jaktklass. I hanhundar delades inget cert alls ut, sånt händer ibland... konkurrensen i Dk är inte direkt mördande...
Nu hoppas vi att pälsen håller en månad och då blir det Danmark igen. Om Gud och Jordbruksverket vill så ska lilla Hilda fixa ett brugspröve inför vårens jaktprov!! Och Ella ska ta sin "nästlängsta" titel :-)

I en annan del av Köping... äh, Sverige, deltog Ellas småkillar på utställningen i Grängesberg. Diesel blev BIR och Nelson 2 med Hp.
Ellas broder Thriller blev BIM!!!


3 november 2009.
En och en halv timme – mer behövdes inte för att slakta den boken...
Säkert har flera hjälpts åt men jag kan mycket väl tänka mej vem som kom på den fiffiga idén...
Visst har det gått åt lite grejer under årens lopp – 100-kronorssedel, fjärrkontroll, träslevar, gipsvägg, jäst, 600 grams herrgårdsost och ett oändligt antal gurkor från grönsaksskålen, men mestadels har det ju då handlat om ätbara varor och inte om ren och skär förstörelselusta... men roligt har dom haft :-)

25 oktober 2009.

Helgen har tillbringats vid Halmstad Ridhus i trist höstväder.
Rosengrens & vi stod med husbilarna i närheten, åt o drack gott och hade mysiga kvällar trots regn o rusk.
lördageftermiddagen gick vi upp i en skogsbacke och la ett sök till Ella. Galant plockade hon hem i rask takt. En dummy sparade vi till Hilda och jag "promenerade" i området för att se hur hon skulle reagera när/om hon hittade den... Snabbt upptag och rekordfart till matte för fin avlämning.
Nähänä, inget fel alls på retrieveregenskaperna :-)
Myran fick en långpromme där jag droppade en boll här o där. Hon gjorde det kanon, alldeles raka linjetag :-)

I dag söndag har vi tillbringat större delen av dagen i ett ganska kallt ridhus.

Hilda blev BIR-valp II men blev inte placerad i gruppen.
Kritiken hittade jag just ihop med en våt handduk så den är oläslig. Vad jag minns är: ...rör sig mkt effektivt med härlig energi... och så sant som det är sagt :-)


24 oktober 2009.

GRATTIS lilla (stora) Amanda StorTuss på 4-årsdagen.

Här hemma ligger en pringsent som vi tar med nästa helg när vi kommer o grattar dig!!
Och du – det är INTE en gaffel... för såna är ju inga pringsenter :-)

Lånade bilden från er blogg... ser ut att vara en smarrig tårta!!


9 oktober 2009.

Idag har Ella och Hilda fått varsitt spår. Dock utan blod för det glömde jag att ta fram. Men när jag tänkte lite till så insåg jag att det kunde vara bra.

Första spåret för Hilda skulle ju kunna bli läskigt nog ändå... och kul att testa Ella på 200 m "bloduppehåll :-) Ella gick galant och lyfte knappt nosen från backen och med tanke på att det nästan är ett år sedan hon spårade senast så kändes det väldigt bra. Måste ta oss samman och anmäla till anlaget...

Nä fyyy, vad är nu detta för nåt? Bäst jag gömmer svansen...
Du matte, det står nåt läskigt där borta... hade jag fått bestämma skulle vi gått till bilen men OK, säger du "leta spår" så får jag väl göra det...
HA, DET HÄR VAR JU INGENTING... kolla vad jag har hittat!!!


6 oktober 2009.

Idag GRATTAR vi:

KAJSA 6 månader!


4 oktober 2009.

Här på Latsidan händer det just inte mycket så gissa vem som blev glad när det plingade i mejlboxen :-)

Här ser vi bröderna Kung av Sand (Nelson tv.) och Kung i Baren (Diesel). Hoppas på ståbilder också efter nästa utställning i november!


27 september 2009

Vi har varit på två inofficiella utställningar i helgen.

Hilda blev BIR-valp båda dagarna men oplacerad i BIS:et.

På lördagens utställning var det drygt 50 valpar som bedömdes av "småhundsuppfödare" så där hade vi inga förhoppningar alls.

Söndagens utställning med 11 anmälda flattar var inte så kul. Eftersom jag själv är med och jagar domare till Höganäs BK:s utställningar så blir man ju extra petig...

Nåväl, Hilda fick trots detta kritik som var helt med sanningen överensstämmande. Ella gjorde en underbar uppvisning i ringen och slutade lite snopet som 2 bästa tik. Men det viktiga var att hon tyckte det var kul och det var ju som träning vi anmält.

Nu har vi anmält till Halmstad Ridhus i oktober bara på kul men sedan inväntar vi juniorklass.
Kanske blir det My Dog?

Millan med familj dök upp på utställningen på lördagen och Amanda tyckte, precis som de flesta fyraåringar, att det var kul i fyra minuter. Däremot funderade hon en hel del på varför alla tältade där...

24 september 2009

En 23-årig tradition...

…fortsatte även i morse. Sämre start på en dag här i livet kan man ju ha :-)

I morgon bär det iväg på husbilstur neråt Skåne, fika med Isa o Jonas i Lund och i helgen ska vår lilla loppa få lite miljöträning. Två inofficiella träningsutställningar har vi bokat så får vi se hur det går. Ha en go helg!


12 september 2009

GRATTIS mina fina goa barn på er sexmånadersdag!!

Mamma Ella skickar tusen miljoner pussar o kramar!


5 september 2009. Hässleholms Bk.
Inoff utställning, alla raser, och anmält endast som ringträning, men vinna är ju inte fy skam...

Hilda blev BIR-valp med endast en konkurrent. I finalerna hade man BIG-final även på valparna och där vann Hilda BIG-1. Som starkaste konkurrent (tyckte vi) deltog en liten ullig gullig goldenvalp vid namn Bella, ägd av Lykkefunds kennel. Hon mattades lite så Hilda vann nog på sina flashiga rörelser. Strax därpå möttes alla BIG-vinnare i BIS-finalen där Hilda gick hela vägen i topp!!! En mycket välgående och vacker Irl röd setter knep VuxenBiset i hejdundrande spöregn.

Regnet det bara öste ner... men vad gör det när man åker hem med flaggan i topp!!


30 august 2009.

Vi åkte till Gustavsberg...

... och hade en väldigt trevlig helg! Tack Bitte, Göran, Erika, Magnus & Britt!! Det regnade som om himlen öppnat sig och utställningsringen blev snabbt rena lervällingen. En bit in på dagen blev det blandat väder, sol & skurar, men efter kvällens och nattens häftiga skurar hade vattnet inte en chans att rinna undan. När det var dags för öppenhanarna så bytte man ring, det hade varit fullständigt livsfarligt att fortsätta i lervällingen.

Boppalooza började med systrarna Hilda och Donna i valpklass I. Det var 6 tikar och 4 hanar. Hilda vann klassen med Hp och syster Donna blev 3:a med Hp. Båda fick nästan identiska kritiker, nåt lite hit och nåt lite dit...

Valparnas pappa Jungman Jansson 3 bhkl.
Valparnas faster Lillan (B. Brevet från Lillan) BIM. 2 BIS-BIM. undre bild.
B. Lay lady lay, 3 CK, ökk.
B. Chans, Snobben, R-bhkl.

...och HILDA blev BIS-4!

Uppfödargruppen blev bästa grupp men tyvärr sjabblades vi bort genom att man kastade om valp I och II så vi hann inte hämta hundarna. När vi kom var den enda gruppen redan bedömd. Dåligt av arrangören att inte vänta in efter den rockaden :-( men vi skulle förstås ha sagt till själva. Lätt att vara efterklok...


23 august 2009.

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS!

Idag har Britt och Donna, B. Nattens Drottning, varit på premiärutställning på Västkustvalpen. Donna blev BIR-valp med en helt fantastisk kritik.
Foto kommer snart!

Ella & Hilda Wallenmark i Ronneby Brunnspark.
19 august 2009.

KAN MAN tänka sig en vackrare utställningsplats? Vi var visserligen bara på miljöträning men passade på att ringträna "lillasyster" inför premiären i Gustavsberg den 30:e. Det ska bli såå kul att få börja åka runt på utställningar igen! Hoppade över Sofiero för Ellas del, men redan helgen efter har jag chansat på och anmält henne till Bröndby. Ja, så nu händer lite framöver och det ska bli kul att träffa alla runt ringarna igen :-)


10 augusti 2009.

Det har varit en omtumlande sommar på olika sätt och uppdateringarna har varit glesa. Men uteblivna prov och utställningar ger ju inte heller några rubriker.

Vi har varit ute på två två-veckorsperioder med husbilen och mestadels haft väldigt fint väder. Vi har ju förmånen att kunna styra efter väderrapporterna, lite västkust och ännu mera ostkust blev det. Mossholmen, Klädesholmen, Öland, Aspö... tja, är man navlad och uppfödd på öar så är resmålen självklara :-)

En femtiotalsfest på Kärrasands camping hamnade vi på av en slump... många fina vrålåk och gunggung med rockragge, rockolga & co förgyllde en varm sommarkväll!

Vi avslutade den sista tvåveckorssejouren med hundutställning i Ronnebys vackra brunnspark. Vid flatteringen blev jag uppraggad av en uppfödare och fick glida in i ringen med en snygg tik och ta emot cert och 3 btkl :-) hur kul och lättförtjänt cert som helst :-) bra träning hi hi...

Från och med idag är det jobb som gäller, och med regn och åska var det betydligt lättare att kliva in på kontoret än en gassande sommardag.

Maya opererade bort livmodern på försommaren och är pigg och kry igen, ja säg vad som biter på den damen :-)

Ella har vänt i päls efter valpningen men stråna på svansen känns väl inte som att man vill visa upp på Sofiero :-)

Någon jaktträning har heller inte blivit av i sommar men i helgen nu började vi köra igen så nu blir det andra bullar.

Myra vill o vill men tyvärr har ju mycket annat kommit emellan. Och då är det tur att man har en hund som är precis lika glad för att ligga o gosa :-) Ett par linjetag på prommen är ett himmelrike :-)

Hilda bara finns och utlöser ett stort leende bara hon visar sig. Fantastisk i sättet och i våra ögon mycket lovande på alla sätt & vis. Det finns ett par nya bilder i hennes fotoalbum.


4 augusti 2009.

Bild på Ellasonen Kung i Baren på Ellas avkommesida.


26 juli 2009. Ringrapport från SSRK Högbo. Domare: R. Ulin

... här är "våra egna" resultat...

B. Kung av Sand BIRVALP I
Ellasonen Nelson o matte Sara plockade hem den fina titeln, ... mycket lovande, mycket tilltalande... Ella är så stolt över sin vackre son :-)

Ellabarnens farbror Ninja, B. Ung Harald, 2 bhkl.

Ellas bror River, B. Big Screen, 3 bhkl.

Ellas bror B. Thriller, 4 bhkl.

Ellabarnens faster, alltså syster till Jungman, B. Brevet från Lillan, blev BIR med cert, CHAMPION och BIS-3!!

Boppalooza uppfödargrupp blev BIS!

En mycket lyckad dag för Boppaloozagänget. Grattis!!

Boppalooza Kung av Sand,

BIRvalp I ...

... och uppfödargruppen BIS. Thriller, River, Ninja och sist står Lillan som blev BIR, BIS-3 och Champion idag!

18 juli 2009.

Det blev några dagars besök på underbara Ranarps Strand i helt sagolikt väder och med, som vanligt, trevligt sällskap av Rosengrens.

Efter en god middag på fredag kväll kom uppfödare Erika och hade med sig Elladottern Svea! Söta goa fina, med världens vackraste huvud!! Och så himla fin, riktigt svårt att hitta några fel på henne :-) Svea bor hos Britt i Alingsås och eftersom vi har tät kontakt är det förstås extra roligt!!

Britt har sedan tidigare Puma och Nike så min fråga var förstås angående valpens namn; Ecco? men tror inte det föll i så god jord :-) Nåja, vi får se vad det kan bli för "skosort" - kanske det lite mer exklusiva Donna?? Skulle väl passa bra på Nattens Drottning :-)

Svea har, liksom Hilda, ett helt sagolikt temperament. Otroligt lyhörd och med en tydlig on-off-knapp. Håller alla tummar för att de ska trivas tillsammans i flocken.

Den ene hanen, Nelson som bor hos Sara, är anmäld till Högbo nu i juli och det ska bli kul att se hur det går där. Svea och Hilda anmäls till Västkustvalpen och även till Gustafsberg, bara som träning förstås... Hildas valppäls rasar just nu, men Svea har sin kvar... ja ja, mycket kan hända på en månad, men kul ska det bli... längesen man var inne i en valpring :-)

Det finns nya bilder på Hilda på hennes egen sida och på Norpa på sidan för Ellas avkommor. Ha en fortsatt go sommar, här blir det lite fler uppisar framåt hösten! Nedan en bild på systrarna Boppalooza!

Idag har den här lilla skruttan landat hos Kennel Lykkefund i Lerberget. Det ska bli så kul att följa lilla Bella på hennes väg genom livet. Bella är född hos Kennel Kildespring i DK!

LYCKA TILL med henne!!!

10 juli 2009.

MAYA mår bra och är lika pigg som förut.

På måndag tar vi stygnen och sen är det över för denna gång.
Äntligen kan vi hoppa in i husbilen och sticka iväg åt nåt väderstreck som vi ännu inte bestämt :-)

I eftermiddag ska vi ta lite nya foton på Hilda så titta in i morgon om ni är nyfikna!


2 juli 2009.

MAYA har blivit opererad för livmoderinflammation.
Vi märkte i måndags morse att hon var lite hängig och sedan på kvällen hängde bakstället inte med så vi åkte in. Givetvis på allra dyraste jourtid... men ska man vara glad för något så är det att de inte behövde operera akut på natten :-)
Hon är hemma igen sedan onsdag kväll men är mycket medtagen.
Även om vi är oroliga så fixar hon detta!


21 juni 2009.

SMHI och DMI var rörande ense så vi följde ett gott råd och körde mot solen... ja lite blandat väder blev det, mest sol, men även moln. Vinden var rätt kylig men med en tröja på så var det helt ok.

Vi var drygt tio husbilar som stod på hamnplanen i Hörviks Marina i västra Blekinge. En jättefin plats med affär och restaurang alldeles nära. Folk i byn fixade till firandet med midsommarstång, dragspel & dans så det var festligt värre. Vi satt på första parkett :-)

Rosengrens & vi åt utomhus både fredag och lördag samt frukost söndag morgon så nej – vädret klagar vi inte på :-) inte heller på sällskapet :-) trevligt som vanligt, och våra sju fyrbenta har lekt i en stor gemensam komposthage. Äldsta dottern Millan med fam kom och och fikade med oss (de hade firat hos släkten i Karlshamn så det var ju nära och bra :-)


14 juni 2009.

I helgen har det varit full rulle...

Det blev en mycket sen fredagkväll, massor av priser skulle fördelas på såväl BIG som BIS och Lotteriet. På grund av spöregn och rejäl blåst kunde vi inte sätta upp tälten då utan det blev till att kliva ur bingen extra tidigt lördag morgon. Efter en god frukostbuffé var det bara att sätta tänderna i dagens sysslor. Det regnade fortfarande på morgonen men efter en liten stund lättade molnen och en timma in på bedömningarna strålade solen från en klarblå himmel. Det blåste friskt så det gällde att hålla i hatten och det blev en riktigt lyckad och trevlig dag!! Allt flöt på bra och dagen avslutades som sig bör med en rafflande BIS-final som dömdes av Lotta Bergström.

BEST IN SHOW blev: Irländsk röd setter, Ember Bohemian Rapsody Född 2008-06-17, alltså inte ens ett år gammal. Ägare Annika Henriksson, Helsingborg, och förtjänstfullt visad av Katrin Kimming.

Så här roligt hade man i ring 2. Domare Bengt-Åke Bogren showade loss... ringsekreterare Bitte hängde med :-) och puliägaren uppskattade visst också skämtet :-)
Vår vän Vilda (Lykkefunds Princess of Jazz) vann den tuffa grupp grupp
8 och blev sedan BIS-6.
Efter utställningen körde vi & Rosengrens till en strand och ställde våra husbilar. Ett par timmar i solen fick vi innan vi rasade ihop helt av utmattning efter helgens bravader :-) För vår del blev det en enkel middag och lite radiolyssnande... minns att det var Sven Wollter i etern, men vad det handlade om försvann i dimmorna :-) Med en valp i huset blir det inga hela sovnätter och när det dessutom finns andra åtaganden som själ tid från nattsömnen är man inte den piggaste av pigga. Skönt att det är över för denna gången... men redan idag pratade vi om nästa års domare :-)

11 juni 2009.

I morgon fredag är det Höganäs Brukshundklubb som gäller. Vi har ju vår årliga hundutställning på lördag och i morgon kväll samlas vi i bestyrelsen för att fördela alla priser o rosetter, vi ska dessutom skriva 184 stamtavlenamn på lika många diplom. Äta pizza och dricka vin! Flera av oss kommer att övernatta där och detta på grund av det stora prisbordet som vi ska skydda med våra liv!! Vi har superfina priser... i fjol var BIS-vinsten bara den värd ca 7000 kronor! Missade du att anmäla? Bättre lycka nästa år :-)

Vi ses på lördag... vissa av oss är på plats redan klockan 8 då Katrin och jag kör igång vår DropInRingträning. Utställningen börjar sedan kl 10.
Köket är öppet med frukostbuffé från kl 7, under förmiddagen tillagas Dagens, grillen tänds och sedan hoppas vi på en lika trevlig dag som vi brukar ha!!!

Hjärtligt Välkommen!!


10 juni 2009.

Jaha, då har vi sett det 20:e o sista avsnittet av den danska serien Sommer *snyft* men den fortsätter som följetong på Danmarks radio till all lycka för oss halvdanskar :-)

Av en ren händelse råkade husse tidigare på kvällen zappa fram en diametralt motsatt serie på TV400, nämligen Jerry Springer Show... herrejösses, nån som sett eländet?? Pack o pöbel, förnedringsTV när den är som "bäst"... är det egentligen så konstigt att världen ser ut som den gör...?

Ikväll har vi varit o vaccinerat Hilda och hon har också fått sitt pass för utlandsresor när rabiesvaccinationerna är klara framåt hösten. Allt är bra med henne, hon gillade vår nya vet och väger idag 10,1 kg! Som vetten sa: smal, men inte mager... men vi tycker nog att hon kan lägga på sig lite hull.

Familjen Löfgren-Öhlin kom på en snabbvisit för att hämta Aspönyckeln så vi fick lite puss&kramkalas innan avfärd!


9 juni 2009.

Inte bara hundar... StorTuss och LillSkrutt har varit i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld och det var verkligen en upplevelse för Amanda som ju bara ääälskar Pippi!

Alltid lika goa & glada Amanda!! Tjejerna på ALV... men vad är det Kajsa ser? Prussiluskan? Sjörövarfabbe?

6 juni 2009. Idag firar vi…

... LYKKEFUNDS Kennel vars Vilda blivit CHAMPION och BIR för Anne Nerell!!
STORT GRATTIS Bitte & Göran!
Vilken raketkarriär – Champion vid en ålder av 2 år och 1 månad!!!!!

2 juni 2009.

Inte en endaste droppe ska bli kvar i denna balja när jag är färdig...


31 maj 2009. Egentligen
skulle vi..
... städat garaget så att man åtminstone skulle kunna få in en nagelfil... men med väderrapporten som gavs i slutet av veckan så blev det förstås husbilshelg i stället! Vi struntade i Hasslarp och bodde alldeles vid havet en bit upp i Halland. Lite mekkigt är det ju med valp i bilen men hon har fått ett alldeles eget rum – dusch o toa är ju inte helt fel :-)

Söndag eftermiddag körde vi en liten omväg till ett superfint strövområde i närheten av Veinge där vi letade upp några bra ställen för framtida vattenarbete med våra dogs.

Hilda gjorde sina första vattenapporteringar av pinne och var förstås sprudlande glad!
Ingen rädder för vatten här :-)

Idag har de första bilderna kommit från Nelsons matte och dessa finns att se om du följer länken från Ellas sida: avkommor.

28 maj 2009... Här går livet sin gilla gång.
Sprättan tog ju mötet med de övriga i flocken med "knusende ro". När Maya markerar att hon inte önskar valpsällskap så sätter sig Hilda ner och skäller ut henne efter noter :-) Myran leker lite grann men allra mest är det Ella som fostrar och leker, hon är en helt underbar mamma!! Men gudars vad det ser hårdhänt ut emellanåt... det dom inte får göra är att fara rundor utomhus, vill ju inte riskera att de springer ihop av misstag.

Hilda har varit med matte på jobbet och charmat! Protesterar lite mot att vara i kompostfyrkanten, då säger jag: lägg dej ner o vila. OCH DÅ GÖR HON DET :-) INKALLNINGEN sitter som en smäck (ja, det gäller ju att kalla in vid rätt tillfälle och inte när hon är upptagen av något mer spännande) och även SITT börjar sitta (haha). Att hon heter HILDA råder det ingen tvekan om... Maken till lyhörd valp har jag inte varit med om, och detta efter 6 dagar hos oss!!!!! Full rulle när det händer något – och fullständig avkoppling för övrigt! Det lovar gott för framtiden :-)


27 maj 2009... Hilda har fått en egen sida.

24 maj 2009. DÖM OM VÅR FÖRVÅNING...
...när Hilda promenerar in genom grinden, och meddelar att Svea valt att stanna kvar i Falun!
In kommer en tös med fart & fläkt, oerhört charmig, full av bus... men i famnen gosar hon tätt intill...
Vi är efter tre dagar mer än nöjda med hennes mentalitet och exteriörmässigt verkar hon väldigt lovande. Det blev en kär återförening mor o dotter emellan, Ella fostrar och tar så väl hand om henne – tittar till henne när hon protesterar mot att sitta "bakom galler", hämtar en leksak och ger den till henne.

Tack än en gång Erika & Eva för denna pärla! Vi ska förvalta henne så väl vi bara kan!! Kan vi skicka en räkning på den bruna ryamattan?... den har blivit lite tunn på vissa ställen :-)

Vi är så glada att det efter mycken vånda blev just Sprätt-Ärtan som kom till oss. Hon har egentligen varit lite favorit från första början!! Det har intill sista ögonblicket stått o vägt mellan dessa två som är otroligt fina, så det fick bli magkänslan som blev utslagsgivande. Svea är också en mycket välkonstruerad och härlig tik med utmärkta rasdetaljer, inklusive ett häftigt steg, aningen lugnare i sättet men ändå pigg o alert. Hon är kvar hos uppfödaren men kan eventuellt bli till salu.

Snart kommer en VildaHildaSida! Håll utkik!
Vi blir väldigt glada om du lämnar en hälsning i gästboken när du ändå är här inne o kikar... FB har ju tagit över många av dessa hälsningar – lite tråkigt och väldigt kortlivat tycker jag ärligt talat!

Lite giraffvarning pga perspektivet, fler bilder kommer... många fler :-)

19 maj 2009. Glömde ju att...
... lägga in jubelbilden. Jag håller på att samla ihop bilder till 2.benta-sidan för att göra den lite utförligare men det går lite segt :-) så håll till godo med denna härliga bild så länge:
Ronja Amanda & Kajsa Linnea... nån som kan gissa temat på den kullen :-))

17 maj 2009... I väntan på Svea åkte vi till Hässleholm...
...på en liten utfärd tillsammans med våra goldenkompisar. Fredag eftermiddag o kväll sken solen och vi satt ute och åt men sedan smällde kylan till. På lördagen efter diverse promenader med och utan hundar kollade vi dagens finaler, drack lite vitt i solen, undertecknad simmade i den 35-gradiga poolen (lyckades prata till mej en nyckel:-)
Sen var det grillning - tyvärr svårt att se skillnad på fläskfilé o grillkol... en långpromme med dogsen i skogen, och sedan var det dags att luta huvudet mot soffkanten... jag? sova med öppen mun & snarka? Nejdå, allt sådant är bara elakt förtal.... men heja Norge!!! ingen av oss orkade ändå ända till slut...
Vi vaknade till en strålande söndagmorgon och satte kursen mot flatteringen. Drygt 40 var anmälda så det gick ganska snabbt. Domaren och jag var kanske inte helt överens i alla lägen :-) och han placerades inte heller på vår önskelista...
Vidare till goldenringen där Vilda såklart skulle tagit sitt sista cert... hon gjorde dock en galant uppvisning och blev R-ökk i en superstor öppenklass. Grattis Bitte & Göran även om vi vet att ni önskade lite till... :-)
Fyra dagar kvar...

14 maj 2009... I väntan på Svea... Med dårars envishet har vi under åren hävdat att FYRA hundar är TVÅ för mycket... så hur det kunde det blir TRE ...och sedan FYRA i alla fall ?? :-)

Flera gånger under de senaste åren har vi tackat nej till erbjudanden om valp från mycket lovande kombinationer, men nu var det ju Ellas valpar det gällde så det blev ju till att fundera en extra sväng....
Maya har fyllt 10, Myran blir snart 7 & Ella 5 om nån vecka... kanske ändå dags att fylla på underifrån?

Nya jobbsituationer som förenklar hunderiet har uppstått, så våra motargument har den senaste tiden försvagats väsentligt :-) Detta i kombination med en mycket lovande tikvalp och väldigt generösa uppfödare smulade fullständigt sönder eventuella återstående argument, så – nu väntar vi på att vår nya familjemedlem ska promenera in genom grinden :-)

7 maj 2009 Här har vi samlat ihop oss efter en hård dag i skog o mark :-)
Idag fyller vi faktiskt hela ÅTTA veckor...
Vi har också fått våra namn och med tanke på att vi föddes på Victoriadagen så fick det ju bli lite kunglig glans...

B. Kung i Baren
B. Kung av Sand

B. Nattens Drottning
B. Drottning av Is
B. Prinsessan På Ärten
B. Prinsessa på Vift


6 maj 2009
Kajsa Linnea Löfgren Öhlin!
Ja det tog lite tid med andranamnet men Kajsa har varit klart sen dag ett :-) Den lilla damen växer o frodas, sover o äter, äter o sover... och flinar lite när hon är vaken – en önskebebis med andra ord!

5 maj 2009
Nu är vi hemma igen... så även Ella!
7-veckorsbilder ligger nu på valpsidan och fler kommer...
Denna vecka kommer även namnen att presenteras:-).
På torsdag fyller kullen 8 veckor och en del börjar flytta till sina nya hem!

3 maj 2009
Nu har vi varit i Falun några dagar, umgåtts med Erika-, Eva & Co – en supertrevlig långhelg med roligt sällskap & helt underbart sommarväder, OCH så har vi förstås borrat nosen i 7-veckors flattepälsar ... nån som minns hur helt underbart gott det doftar ? :-)

Allt är väl (Helene), och bilder kommer snart... proppfullt i kameran och sen har vi ju även haft valpköpare på plats som fyllt sina kameraminnen :-) för att plåta ett gäng sociala, orädda, charmiga valpar... (jaja är jag lite partisk eller ? :-) Helt underbara – som valpar ju är...

Det blir uppis när vi kommer hem... men ingen kommer att orka kolla alla valpbillder ändå ha ha...


23 april 2009
Vår prinsessa... saknaden är grym! Men snart så... vi har börjat nedräkningen för avfärd till Falun & Björklundens Spa!
Nu ligger det en drös valpbilder på valpsidan.

Foto: Sara Kanzler

21 april 2009
En av hanarna (samma som framsidesbilden) 5 veckor och 2 dagar gammal. Stå- och huvudbilder på alla valparna är på väg...

19 april 2009
Ja, ja, vad är väl en bal på slottet :-)
...
men ett pris på dagens jaktprov hade förstås suttit fint
!
Här kommer en liten resumé...

Vi kom till dukat bord; massor av folk som jobbat innnan, varit uppe tidigt – allt för att vi skulle få ha kul på ett jaktprov, en urtrevlig domare (Anita Norrblom), ett mycket väl upplagt prov och fint väder... men attans så kallt i vattnet :-)

Myran & matte gick i första par. Parhunden fick en dubbel på vatten från båt och Myran skulle sen få en dirigering över till andra sidan ån (25-30 m ?) när parhunden var på väg in. Skickade. Full rulle ner till strandkanten. Tvärnit. Försökte trycka ut henne men hon var helt fokuserad på båten lite längre uppåt ån. Lyckades bryta fixeringen och då kutade hon istället längs med ån, hoppade i och var på väg ut men kom lika fort upp igen. Hu, va kallt!!
Jag bröt då eftersom jag insåg att jag inte skulle få henne över. Som en övning skulle hon därpå få ta den dubbla på vattnet. Myran är ju till etthundratio procent stadig så hon satt lydigt o väntade... på hennes andra skott knallade parhunden och gick inte att stoppa utan han plockade hem Myrans and. (Faktiskt helt gentlemannamässigt av honom eftersom hon nu tyckte vattnet var lite väl kallt :-)

Jaha ja, då var provet snabbt över för första paret. Lite snöpligt att Myran inte fick en chans att glänsa på söket förstås!! Men samma grej upprepades av flera hundar, tvärstopp vid åkanten, så det kändes ju lite bättre att vara i gott sällskap...:-)
De som gick vidare fick en dubbelmarkering på en jättestor äng utan referenspunkter, och en dirigering (30 m?) mot en pinne. Sedan ett mycket brett (100 m?) och väldigt grunt sök där merparten av viltet låg i ett område med flera å-fåror. Ett förstapris, ett andrapris o tre st tredjepris skrapades ihop idag av de tolv startande.
Vad som hände vid vattnet är det ju ingen som vet... men det är som vanligt: Bryt ihop – kom igen!


16 april 2009
Idag fyller Ellas valpar 5 veckor!

15 april 2009. En helt underbar påskhelg är till ända...
och vardagen har än en gång tagit över. Vi har haft en go helg i husbilen och luffat runt som vi brukar och solen sken & värmde. Innan vi körde i torsdags hälsade vi förstås på Lilltuss som då var hela 3 dagar gammal!
Från valplådan intet nytt sen sist, så vi utgår från att allt är gott & väl! Nu är det inte mer än 3 veckor kvar tills vi ska hälsa på puppisarna o hämta hem våran goa Ella!!! Känns nästan lite overkligt...
Lillskruttan som fortfarande inte fått något namn... vi väntar med spänning på örådets beslut...

tänk ändå...
små gullefjun som bara väger som ett par liter mjölk...
lever o frodas o allt bara fungerar.
Ja, det är mysko. Livet.

Myran har fått jobba på inför jaktprovet till helgen. Vi har starnummer 2 på söndag så har du en tumme över så håll den för oss:-) för det kan vi verkligen behöva. Vissa hundar "kan själv" – eller som Myran säger: Lita på mej matte, dethär fixar jag så du behöver inte vissla o så :-)

På ett ställe hittade vi en stor strandäng med massor av stenmurar...
Två murar och skick på diagonalen ställde det till lite i huvet på Myran men hon löste det... först letade hon ju upp hålen i murarna men det innebar förstås att hon fick lite minnesluckor så till slut tog hon raka vägen över.
Långa enkel o dubbelmarkeringar och linjetag till dessa sedan.

I Småland finns det gott om sjöar så lite välbehövlig vattenträning fick vi också.

Maya Grånos... denna underbara, envisa och genomsnälla hund med världens vackraste huvud...och hippieöron :-)


6 april 2009. En liten skrutt har landat....
Tre veckor för tidigt, ca 2.400 och 45 cm.
Amandas lillasyster föddes 16.10 idag och några timmar senare fick vi se underverket!

Nu börjar den spännande väntan på vilket namn som klubbas igenom :-)
Är det månne en liten Kajsa som Amanda håller i famnen?


5 april 2009. En härlig helg....
Lördagen bjöd på ett fantastiskt väder. Här sitter vi vid en liten hamn på Bjärehalvön och Kullaberg kan knappt skymtas i soldiset. En helt underbar dag som tillbringades utomhus, vi hade väl ungefär 15 grader i skuggan på dagen och vattnet låg som en spegel.

Totalt var det 6 husbilar som stod på hamnplanen och på sen eftermiddag bjöd våra två grannar på fika. Vi satt ett par timmar med dessa trevliga göteborgare. Ja, de hade kört ner från Göteborg... just för att det är ett så härligt ställe de gärna kommer tillbaka till.

När solen gick ned blev det svinkallt så det blev middag och radiolyssnande för vår del resten av kvällen.
Efter en hel dag med frisk havsluft och sol blev det ingen sen kväll med Luuk...


2 april 2009
Rapport från valplådan...

I veckan blev 108 klor klippta och de små grynen fick smaka köttfärs med grädde och ägg. Valparna väger strax under 2 kg och är runda o goa om magarna.

GRATTIS på
3-veckorsdagen!!


30 mars 2009

En underbart sagolik söndag...

Årets första trädgårdssöndag inleddes med att lavendeln klipptes ned. Solen sken & värmde, vinet var kallt & vitt... kort sagt – en härlig vårdag. Grillpremiär var det också i en del trädgårdar som passerades på eftermiddagsrundan!
Och det som göms i snö, kommer upp i tö.. jodå, grillen hittade vi åxå...
Myran & Matte gick en härlig promenad längs havet till Viken o hem igen. Det tog en dryg timme i kvällssolen med stopp för några linjetagsövningar längs vägen!
Åh denna underbara vår!!!
Vi längtar förstås ihjäl oss efter vår Ella som fortfarande pulsar i snön! Myran hälsar att havet är kallt men helt ok!!!

29 mars 2009

28 mars 2009

LAILA & JAG delar på en stor besvikelse tror jag bestämt.
Kamrater, medborgare... hur fan tänkte ni?
Lailas o Tobias fria dans som var helt sagolik och sen kommer töntdansen... och sopar hem segern. Suck. Arg var jag innan för att den näst bäste blev utröstad förra gången, ja Morgan ja. Men nu kokar jag över!!! Konstigt nog, för Let's Dance har egentligen inte varit något favvoprogram, tittade alltid på På Spåret och sen på dansen när omröstningen varit. Men känner man igen kvalitet när man ser det så... ja ja, nog om detta.

Idag, precis som alla andra dagar, har jag tragglat linjetag med fröken Myra. Bra ibland, åt h-e lika ofta, men då pratar vi förstås om när de är dolda. Nästa söndag är vi anmälda till FRK Skånes inoff jaktprov. Visserligen som ren träning men... varför kan jag inte få henne att gå RAKT UT??? Efter miljarders träningar... kanske jag skulle ta o undersöka min egen skalle :-) Valpbilderna som vi väntar på är i Sälen och där är för dålig mottagning för att skicka... trist, men i morgon kväll kanske :-)
Håll ut, det gör vi :-)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!


27 mars 2009

En liten skrutt... säckade ihop av trötthet innan kameran hann fram för att föreviga de vinglande stegen och blå ögonen :-) Man blir förstås tvärtrött av lååånga promenader i valplådan :-)


24 mars 2009

SV-09 Malmö har gått av stapeln i helgen. Ingen av våra hundar ställdes förstås... stjärnan är ju 633 km härifrån :-)

Vi har haft en jättetrevlig helg med många ringar att bevaka... golden, welsch, labbe o flat.

En härlig tillvaro
i husbilen (vi bara älskar detta luffarliv) – och som grädde på moset – som alltid trevligt sällskap av Rosengrens!

Bitte & jag jobbade ihop i schnauzerringen på söndagen och fick beröm av domaren för att vi var snabba o effektiva!! Kul att höra, kanske det är det som får en att jobba en hel stressig dag för 600 spänn :-)
Från valplådan rapporteras att Ella och bebisar är i toppform och här väntar vi på nya foton...

19 mars 2009

Ella mår bara bra... hon är en pigg, glad och mycket duktig mamma...
och idag är valparna en hel vecka gamla!!

Runda o goa om magen och jag
hör deras knorrande i telefon :-)

Till helgen är
det Malmö Int
som gäller:

kolla flattar på lördag och jobba i schnauzerringen på söndag!
Och – vet ni vad – husbilen är ute på genrep hela helgen:-)

17 mars

Ett litet rött paket med vita snören... landade i brevlådan. Nåja, det var visserligen postens vita fluffade... men däri dolde sig detta fina armband skickat från Isabella i Lund som en överraskning till mamma, utan någon anledning som helst!!

Jag fingrade på det när vi senast var på shoppingrunda hon & jag, men eftersom jag avskyr att shoppa, och inte minst i stora människosamlingar (okey då, hundutställingar undantagna) så köpte jag det inte den gången. Men det kom Isa ihåg!

Tack goa unge :-) det blir fint till brunbrända armar!!
Det är f ö de enda smycken jag bär o varierar... armband!


16 mars

TACK SNÄLLA... (snälla, snälla, snälla, snälla ;-) för alla hälsningar här i gästboken, på mejl, sms & facebook!!

Det är så otroligt roligt att så många följer våra dagar!!!

Det har varit några nervösa dagar, men kanske framför allt nätter, inte så mycket för Ellas del utan för de små... allt man hört som hänt i valpvärlden blir ju som glasklart mitt i natten...

Valparna är jättepigga, de växer och frodas. Ella har en aning feber men är pigg & glad och tar sina rundor ut i köket för att tigga till sig en extra portion :-)

ELLA – HALLÅ!
Hittade Gullefjun när jag räfsade ihop en lövhög i trädgården.
Att maginnehållet saknas ska vi väl inte skylla mössen för, det fixade du ju själv i höstas! Hon väntar på dej - nytvättad! Och matte & husse räknar dagar och timmar tills vi får pussa på dej igen :-)

15 mars

Ett litet helvete...
har det varit att vara så långt från Ella när hon fick sina valpar. Aldrig mer, säger jag bara. Vi var ju inne på att åka upp men jobbet spräckte dessa planer. Vi har visserligen pratat med Eva och Erika flera gånger om dagen men det räcker liksom inte :-) Några av valparna klarade sig inte, kanske beroende på att det blev en ganska utdragen valpning. Ella hade det tufft men nu är hon pigg och glad igen och är en mycket duktig mamma till två hanar och fyra tikar. Och vi räknar dagarna tills vi åker upp och hälsar på...


12 mars

I NATT fick Ella 4 hanar och 3 tikar.

En liten eftersläntare, en tik, kom nu på morgonen... ...ite senare ytterligare en tik... Sammanlat alltså 4 hanar & 5 tikar.

Allt har gått bra och hon tar så väl hand om sina små!


11 mars

NÄRA NU!

Tempen har sjunkit till 36.9. Ella har börjat bädda. Matte klättrar på väggarna.


10 mars

MAYA har just varit på ultraljud hos Din Vet. Inflammation i livmodern löd diagnosen. Vi valde att i första hand hormonbehanda och i cirka 70 procent går det tillbaka då fick vi veta, annars återstår operation. Visserligen löper hon stor risk att drabbas igen vid nästa löp men den risken tar vi.

Från valplådan inget nytt mer än att Ella är pigg och glad och har bott in sig.
Vi väntar med spänning på det utlovade fotot...


8 mars

Snälla snälla snälla snälla snälla... ja, rätt låt gick vidare i andra chansen. Helt sagolik låt som går rätt in i hjärtat. På mej – och tydligen på många andra också! Men en låt sjungen med så mycket känsla platsar väl inte i mainstream-sorlet...
Absoluta favvon i detta sammanhang är dock Malena.

Myrans syster Dixie var på Cruft's i helgen och var så snygg att hon blev 4 i championklassen!! Superhäftigt!

Idag regnar och blåser det, grått och trist så det blir soffan med den spännande boken Odjuret av författarparet Roslund & Hellström. Ska du bara läsa en bok i år; välj Edward Finnigans upprättelse av samma författarpar! För jag utgår från att du läst Stieg Larssons trilogi...
E Finnigans upprättelse var nästan plågsamt spännande, jag hade till och med boken bredvid spisen när jag kockade:-)

Myran var "kursledare" på en valpträff i går och fick visa allt hon kan inom jaktträning!!! En underbar, stadig och säker flatte som vet precis vad hon ska göra o inte göra... hm, de flesta gånger i alla fall :-)
... se sån stil hon har :-) Full fart & tvärnit. För Myran finns inga mellanlägen :-) Mästerfotografen heter Katarina Hansen

5 mars 2009

Ella har det kanonbra på SPA i Falun, har pratat med henne flera gånger och hon "svarar" med svansen :-) Eftersom hon är parad ganska sent i löpet kan det innebära att hon valpar något tidigare än nästa helg så vi får väl se vad som händer i slutet av veckan. Spännande... återkommer med info så snart det finns något att rapportera ... Vad vi märker här hemma är att det blivit SÅ oerhört mkt lugnare med två flattar, mysko – Ella är ju inte nåt hispig... måste vara kombinationen av alla tre som ökar i parti och minut... Vi längtar efter vår keliga älskling – måtte dessa 10 veckor gå i raketfart !!!! Framsidesbilden visar kvällen innan Ella åkte där hon med hjälp av Myran vaktar kycklingen i ugnen. En klar favoritplats :-)


1 mars

IDAG får vi göra ett litet avsteg från flattevärlden och skicka ett MEGAGRATTIS till Bitte & Göran som tog cert (2 btkl) med egenuppfödda Vilda i Moheda i en tuff unghundsklass. Typiskt att inte vara på plats...

Lykkefunds Princess of Jazz var namnet...

28 februari.

JAHA, då var det dags för Ella att åka på SPA. Ryggan är packad med duntäcke och lite annat smått & gott som kan vara bra att ha när man ska bli mamma. De högklackade har bytts ut mot mer "foträta" och det är ganska långsamma promenader som gällt de senaste dagarna.

Vi får väl se om vi slänger oss i bilen och kör alla dessa mil när hon börjar bädda... Håll nu tummar & tår för att allt ska gå bra så att vi får hem en pigg och frisk tjej i maj - mamma till en lagom kull - redo att börja jobba i skogen igen! Nu kommer vi att lägga krut på viltspåret!! Och jakten, förstås :-)


22 februari.
Ja mer än så här blev det inte med vår skidsemester i år :-) Fika med snögubbsinspektion!! Vi har haft snö i vecka 7 & 8, kul för skollediga ungar, men nu räcker det! Min jaktträning kom av sig alldeles men med vårsolens ankomst vaknar intresset till liv igen! Så jag anmälde inte till det danska marsprovet utan chansar på Skåne Mitt i april!! En och annan som anmält dit har jag förstått så det är ju en chansning som kanske inte går hem.
Nu är det nedräkning och det börjar kännas i magen att Ella ska vara iväg så länge och dessutom så långt borta...

Håller också tummarna att vi ska hinna känna fosterrörelser innan det bär iväg!

Amanda med pappa Joakim hade precis slutfört bygget när vi kom. Fikatajm!!

19 februari.
Dogsen i en glänta på Svedberga.
En hel del snö på vissa ställen men just här hade vårsolen värmt bort den.

Myra, Ella i mitten och Maya.


17 februari.
Fem och en halv vecka ca ...

känns som att jag vill ändra min gissning
UPPÅT :-)


15 februari.
Ett Skåne med svag sol och inte en vindpust!!! Händer det kanske max 10 gånger på ett år att det är helt vindstilla!?!? Vi här nere klär ju oss inte för den vanliga kylan utan för köldeffekten som vinden skapar och den är periodvis inte nådig den.

Men idag gick vi en härlig långpromenad runt hela Svedberga kulle med våra 3 svarta. Efter lunch drog det i mattes träningstarm och ryggan & myran fick följa med ut på flygan. Här lade jag tre öar och skickade växelvis, stoppade på ut och skickade i sidled osv. Myran gjorde en brilliant övning och framför allt är jag så glad för att hon åtlydde mina stoppsignaler! Det var ju lite si & så med dessa på det senaste jaktprovet! Nu blir det så sakteliga förlängning på linjetagen igen så får vi se om vi kan ladda om till vårens jaktprov.


14 februari.
Ella är utan tvivel dräktig. Hon har börjat lufsa runt lite tungt men beter sig som en drottning. Vi märker på hennes stil när hon springer att hon inte är den lätta gasell vi är vana vid att se. Något tyngre i steget... kanske lite "mattelik" ...uff, var kom nu den fula kommentaren ifrån :-) måste vara husse som spökskriver... men, men nu är det bara fråga om någon dryg vecka innan Ella lämnar oss för SPA BJÖRKLUNDEN där hon ska hålla till under valpning och efterföljande "komiform-träning".
JAG GISSAR PÅ ÅTTA VALPAR (3 hanar, 5 tikar)... kom med ett bud!!!

9 februari.
Igår, söndag, var det årsmöte på Flatteklubben.
I Lomma BK:s svinkalla klubbstuga lyssnade vi först på Håkan Rilöw som var inbjuden för att prata om jaktprov. Därefter fika och årsmötesförhandlingar och slutligen var det dags för utdelning av fina inramade diplom.
Sex flattar hade under året blivit viltspårschampions och en hade blivit utställnigschampion, nämligen vår Ella!
Årets Skåne/Blekingeflat blev (för andra året i rad): Boppalooza Moviestar!! Vi fortsätter att damma det fina vandringspriset!
En annan rolig grej som hände tidigare på dagen var att jag åkte till klubben med tjejerna för att träna lite. Öppnade grinden och alla tre rejsade rakt in på planen. Mitt i steget fick Ella vittring på något, tvärvände och stack upp ibland träden. Jag såg att hon böjde sig ner och skulle just vråla åt henne att låta bli skithögen... när hon plötsligt var på väg mot mej med en duva i munnen!
Ja, då tror jag att man kan konstatera att apporteringen är helt befäst :-)

5 februari.
Idag har vi kunnat känna valpfrön i Ellas mage och vi hoppas de växer och frodas!!! Valpar Vid Vattenkanna är från R-kullen på Kennel Moonstruck 2002. Skulle det månntro kunna vara Myra till vänster?
En tik ser det i alla fall ut att vara... minns inte märkningarna tyvärr.
Ja, ja... den allra finaste, vackraste o goaste blev i alla fall vår. Sen får utställningsdomare tycka vad dom vill... vi har ju fått en viss distans till detta "tyckande" med åren :-) Skönheten sitter ju som bekant i betraktarens ögon och underbarare hund får man leta sig galen efter...
Tack M för denna pärla!

31 januari.
En lugn lördag. Lite snö när vi vaknade i morse men den försvann ganska snabbt. Jag tog med Ella o Myran ut och tränade lite dirigeringar... har varit lite slappt med det ett tag och det märktes. Dogsen vill ju så gärna men lite tilt i skallen var det allt. Men då snackar vi Myra. Ella är ju bara så klockren på detta :-) och det har hon varit sen vi kastade den allra första pinnen i vattnet vid Simlångsgården när hon var ett år!!! Sen att hon kan få för sig att pyssla med lite annat än det husse säger... tja, det händer då & då :-)

Några tydliga tecken på puppisfrön kan vi inte se ännu förstås. I mitten av nästa vecka ska jag åka till en uppfödare och se om hon kan känna om det finns några "vindruvor" där inne. Vi ser ju tydligt att Ella förändrats från en sprallig brud till en värdig dam... men kanske det rent av är själva kärlekshistorien som lämnat sina spår:-)

I morgon åker jag med tre kompisar och tittar på tävling i rallylydnad på Söderåsens BK. Ska bli kul att se vad detta är... och på onsdag kör vi igång, Myran & matte, Bitte & Sobbie o några till...

Återkommer på torsdag kväll med rapport om tillståndet i Ellas mage...
Jodå Lotta - dom har passerat rondellen :-)))


25 januari.
Snacka om att man lever i hundars och tävlingars värld...

idag mötte vi en bil... men kolla, den bilen har ju ingen nummerlapp, sade undertecknad :-)

Suck, sa husse - i den riktiga världen kallas det för nummerplåt :-)


23 januari.
Ja, hörrni... här händer just inte mycket för närvarande. Varken här eller på andra flattsidor... typisk lågsäsong, men denna helg drar det ju igång med några utställningar i alla fall.

För vår del blir denna januari/februari ännu segare än vanligt – finns det några valpfrön i Ellas mage tro? Inga tydliga tecken, men å andra sidan är vi ju inte vana att bedöma det. Det som märks är att hon inte längre bjuder upp till lek med Myran, därav detta snack om högklackat... :-)

Myran & Matte börjar RALLYLYDNAD snart.
Katrin ska bli instruktör och behöver då ekipage att öva på och ett av dessa ska bli vi. Det ska verkligen bli roligt, jag har ju läst lite på grann men det är det enda. Vi får väl se hur det känns... kanske skippar vi "avdelning hit & dit" och fortsätter med detta... återkommer :-)

En av de bästa svenska serier jag sett på senare år tog slut igår...
De halvt gömda av Jonas Gardell drabbade mej som en spark i magen... inte ett leeende har kunnat anas under de fyra avsnitten, en tung och dyster historia, som ändå trollband oss här hemma i soffan. Starkt skildrad – och så inihelvetes lätt att bli förbannad på den förljugna religionen...

RASBOK på nätet!! Titta in här och skicka sedan in uppgifter till Camilla. http://www.kennelheadlightsretrieversida.se/productssimple9.html

Ikväll blir det mysmys med På Spåret, Skavlan, tända ljus, god mat o gott vin.
Ha en trevlig helg alla ni där ute! Vi hörs & syns :-)


20 januari.
Tjenixen på er – Vårsångens Dansande Maya här!
ALLT LJUS PÅ MEJ IDAG...

Idag fyller jag nämligen TIO ÅR! Grattis alla mina syskon... jag önskar er en go dag med några paket o nåt extra gott i matskålen!!!

Tidigt i morse tisslade o tasslade de tvåbenta och man undrade förstås vad som var på gång... nåt gott i matskålen kanske? Frukost på sängen kanske?
Dom "små" matvraken rusade förstås ut i hallen för att få sin giva... ha ha
– lite snopna blev dom allt... ICKE ett skvatt bättre än det brukar vara :-(

Fint paket fick jag, däremot får jag vänta tills ikväll innan godsakerna anländer, sa dom. Matte hade förstås glömt (!) att handla hem... hon var på ICA igår och slängde lite smått o gott i korgen... cambozola, feta, parmesan, oliver, nötter, rökt skinka o en jäkla massa grönsaker...
ser det ut som om hon tänkte på mej va????

Nu blir det racing på flygan med mina syrror, Myran - den skitätande, och Ella som börjat ha högklackat... fint ska de va... & nej, leka ... det går inte för sig när man haft karlbesök :-) Bah...

GRATTIS VÅR ALLRA ÄLSKASTE MAYA PÅ DIN FÖDELSEDAG!

17 januari.
Idag på förmiddagen åkte Myran o matte iväg till Svedberga för att träna lite med Anette o flatteVilda.
Vi tränade markeringar... och inte vilka som helst. Ursvåra dubbelmarkeringar och hundarna klarade varenda en :-) Vi började förstås med jättelånga enkla.

Just på Svedberga kulle är terrängen väldigt varierad och man hittar allt från öppen skog av olika slag till igenväxta "utförsåkningsbackar". (japp, det är Skåne vi talar om :-) ...och detta utnyttjade vi idag.

Det blev en väldigt bra träning som avslutades med långa linjetag med sidostörning. Myran var på hugget efter denna långa vilotid, det märktes tydligt, men så sov hon också resten av eftermiddagen!!

Ella hade högklackat idag och fick inte följa med, så tillsammans med Maya tog hon hand om husse som snörvlade låg nerbäddad med feber.

Skönt att ha kommit igång med träningen, nu e matte laddad till tänderna!

Nu väntar Stjärnorna på slottet och middag framför TV:n. Tyvärr har ju säsongens bästa program redan sänts... det såg vi förra lördagen. Säger bara en sak – Jonas Gardell!!!!
... hm, efter Dellerts program är man dock säker på en sak... ALLT LJUS på Jonas...


16/1 Valpsidan uppdaterad med bilder på släkten.

Jaha, nu har väntans tider inletts... Perioden januari/februari är ju redan tidigare av oss ansedd som årets segaste tid och inte blir det bättre i år
– vi som började leta dräktighetstecken redan innan Jungman ens hunnit
bort till rondellen :-)

När det gäller träning så har Myran prio ett förstås. På torsdagar ansluter jag mej till gänget på bruks med sikte på start i LK III.
Tanken är även att starta henne i öppenklass på viltspår och all övrig krut kommer att läggas på dirigeringsträning inför vårens jaktprov.
Två prov i ökl, ssrk södra i april... dessutom samma helg!?!?
Danmark... here we come!

11/1 Nu är Ella parad med Jungman Jansson
Tycke uppstod på direkten så vi håller alla tummar för att allt går vägen så att det tittar ut småttingar i mitten av mars.

Här är en bild på Jungman i rörelse som jag glömde lägga in på valpsidan så den får ligga här så länge. Här snackar vi steg!

6/1. God Fortsättning på det 6 dagar gamla året!
Nu har vi kommit hem från årets första utställning, My Dog i Göteborg.

Vi & Rosengrens har haft härliga dagar i våra husbilar, varit på middag i Lindome och idag, tisdag var vi endast åskådare på utställningen. Inte en nerv i sikte :-)

Lite förbättringar av ringarna hade gjorts sedan förra gången, plåtlocken i golvet var utbytta mot trä och mattorna bredare, men att det skulle uppväga den hutlösa anmälningsavgiften kan jag inte tycka. Men så var det ju också betydligt färre anmälda än föregående år. Ibland ska man nog fundera lite på "gungor & karuseller"...

Ella gjorde debut i championklass och det är väl ett resultat vi får vara nöjda med. (vinna vill ju alla göra :-) Ella & matte blev 3 i konkkurrensen med CK för domare Moray Armstrong! Kritiken finns på Ellas sida.
Nu är ju nästa utställning/ jaktprov långt mer än ett halvår bort...

...för höglöpet närmar sig med stormsteg och fästmannen Boppalooza Jungman Jansson fönar håret och kryddar lite extra med After shave...

Håll ut!!
3 dagars jobb – sedan är det helg igen...
Och härifrån kommer rapporter. Precis som vanligt :-)