2007

31 december 2007... Vi lägger ytterligare ett år till handlingarna och vi har fortfarade förmånen att få vara med...

När det handlar om hundar - och det gör det ju på denna sida - så har det ju verkligen varit Ellas år!

Vi började året med att åka till My Dog i Göteborg. Ca 140 flattar var anmälda och Ella blev placerad som 3 med CK båda dagarna. Dag ett dömde Liz-Beth Liljeqvist och jag gick in med Ella i bästa tik. Jösses vad snopen jag blev när vi blev inropade i BTKL! Visserligen var vi bara inne o vände men ändå... 6 bästa tik av 79!! Sånt kan man ju bli lite mallig över :-)

Den 20 januari fyllde Maya 8 år!!!

På Årsmötet på Höganäs brukshundsklubb i februari blev Myran årets brukshund och det betydde att vi även detta år fick ha tennbucklan stående på framträdande plats i huset :-)

I februari på utställningen i Mjölby blev Ellas bror Armani BEST IN SHOW!

Nästa stopp var i Malmö Int i mars. Där passade vi på att låna en handler, och med Joakim Nerelius i snöret lyckades Ella med bedriften att klå samtliga flattar och bli BIR med CERT o CACIB och senare BIG-3 i stora ringen!! Lite lätt knäsvaga var vi föstås efter allt detta :-)

I Uddevalla ett par veckor senare hade vi även här sällskap av Jocke Nerelius och varför inte låna honom igen för det finns en stor, ömsesidig kärlek mellan honom och Ella :-)) För Moray Armstrong slutade detta ekipage som 4 i bästa tik (av 79)!! Dag två fick samma ekipage ett blått (!) snöre. Vad trött man blir...

Myran drabbades på våren av en korsbandsskada (?) och gick länge på tre ben så vår start i LK III gick om intet. Mattes stukade fot omöjliggjorde även skogsutflykter såsom vilt- och andra spår så även detta frös inne. Det blev dock en hel del lydnadsträning eftersom Myran fullkomligt älskar detta!

I mars blev Ellas pappa Simon BIG av flera tusen hundar på Cruft's !!!!

Påsken tillbringade vi på Flathult där vi deltog i jaktinternatet. Ett jättebra arrangemang med träning, mat o glatt sällskap gjorde detta till en härlig helg! Dessvärre fick Myran o jag vara åskådare men Fadde & Ella deltog desto mer energiskt! Vi åkte direkt från Flathult till Järavallen/Landskrona där Fadde & Ella skulle deltaga i ett inofficiellt jaktprov. Ann-Sofie Höijenstam gav Ella ett 3-pris!!

Sedan lullade det på med diverse utställningar, Ella ofta i framkant... BTKL 3 på Skånes flatshow, BIM på Smålands.... Inofficiellt blev hon BIR, BIG o BIS-6.

Ellas allra första officiella jaktprov gick inte så lysande. Vi kom faktiskt med på Bromöllaprovet och här visade Ella prov på utmärkta retrieveregenskaper men blev av någon anledning skrämd på söket. En domare hade som trolig förklaring att om en hund blir skrämd av en orm ute i skogen så går dom absolut inte ut igen. Och det var det som hände... hon kom in i rasande fart med svansen mellan benen. Och det visade sig senare att detta var ett mycket ormrikt område. Vi tröstar oss med det...
Däremot hade domaren mycket dåligt minne för inte på ett enda ställe i protokollet stod att hon gjorde utmärkta markeringar och avlämningar på såväl land som vatten. Så urdåligt så jag blir galen när jag tänker på det...

Den 22 maj fyllde Ella 3 år!

På brukshundklubben ingår jag i utställningskommitten. Efter en intensiv vår rodde vi vår inofficiella utställning i hamn i juni. Dessvärre avslutades den med flera timmars störtregn så många utställare lämnade platsen, och våra resultatlistor förvandlades till skrynkliga papperstussar - inga paraplyer i världen kunde stå emot detta. Lite trist... det är ett jättearrangemang att ordna en utställning. Nåt att tänka på när man själv gnäller om än det ena, än det andra...

Den 24 juni fyllde Myra 5 år!

I juli åkte vi till en utställning i Västerås där vår BIR-domare från Malmö dömde. Dock visade det sig att den unga damen gått upp ordentligt i vikt utan att vi egentligen märkt det så här placerades hon som reserv och utan ck!! Har man inte championkvalitet fast man är något överviktig... ja då vet jag sådana som aldrig kommer att bli det, ha ha... här nämner vi inga namn :-)

Dagen därpå visades Ella på utställningen i Högbo bruk och vann hela öppenklassen av 25 tikar där 7 stycken fick CK!! Hon placerades sedan som
3 bästa tik, efter en champion och en jaktklasstik som stod för championatet så där blev vi snuvade på certet. Lena Hägglund heter den trevliga domaren som vi förstås gärna träffar igen:-)

Både i Västerås och Högbo blev Boppalooza avelsgrupp där Ella ingick BIS!

Det blev några utställningar med varierande resultat under sommaren o hösten, Tvååker 2/CK, Ronneby 3/CK, Öland/R, Sofiero 2/CK...

Sedan anmälde vi Myra & Ella till jaktprov och utställning. Fram till mitten av oktober hade vi tränat & tränat & tränat. Köpt o tiggt apporteringsvilt, köpt viltfrys och kände oss verkligen laddade att åka tll Bornholm.

Vi hade hyrt ett rum på Hotel Skovly, strax norr om Rønne och åtminstone hundarna sov gott i sängarna. Vi hade sällskap av ett helt gäng från Moonstruck med vänner så vi åt ihop på kvällarna och hade jättetrevligt. Härlig väder - noll på natten och ca 10 med strålande sol på dagarna. Utställningen gick väl ungefär som mina vibbat sagt mej. Dvs inga långlinjerade hundar för Connie Svane.

På söndag morgon var det då dags för jaktprovet. Vi for ut i skogen och det var nollgradigt och rimfrost. Mycket vackert men kallt. I synnerhet när vi båda hade glömt jackorna hemma och mötte upp i dubbla fleecetröjor :-) Danskarna kan verkligen konsten att hygge sig och dukade upp med "en lille en" och allt annat som ingår i dansk morgenmad...

Jaktprovet var uppdelat i 4 rutor, ökl, elit och 2 x nkl. I rutorna för nkl fanns två domare och när startnummer 1 var klar för sökrutan så gick domare nr 2 med nästa startande och på så sätt var det full rulle och många ekipage hanns med. Något att ta efter här hemma.... kan undra varför det inte är så redan idag????

Ella & Fadde gick först. Vattenmarkering i mörk vik med solen rätt i ögonen och en liten svart fågel på svart vatten. Ella tog den förmodligen på plasket och det var en klockren apportering med snygg avlämning. Full pott!
Därnäst var det en ganska lång sträcka i slaskig terräng med fotgående fram till de två landmarkeringarna. Full pott på alltihop. Sedan delvis fotgående en lång sträcka till en sökområde med gles skog som låg på en höjd. Full pott!! Fint sökarbete, upptag och perfekta avlämningar. Domarens enda kommentar var att han på söket hade velat se samma intensitet som i övriga moment men hon var "go nok" och täckte hela området.

Det blev ett solklart förstapris för detta ekipage och det såg sååå snyggt ut!!!!

Därefter skulle Myran & matte försöka sig på samma bragd men det började inte alls bra. Myran satt vid strandkanten och försökte lokalisera plasket från den lilla svarta duvan i den svarta viken och med solen rakt i ögonen. (Matte såg inget hon heller men trodde förstås att Myran hade gåvor som översteg...) Myran slängde sig i vattnet, simmade ut en bit... och vände om. Hon hade inte en susning om vart hon skulle. Vi provade detta ett par gånger... domaren frågade kastaren om det verkligen var en torr fågel han kastat... till slut, när han inte hittade nån sten så kastade han en pinne och på denna simmade Myran o tog den sjunkande duvan. Jag sa till domaren; nu är det väl lika bra att bryta för hon har väl en nolla... nä nä sa han, inte har hon det! Så vi gick "fot" till markeringarna (skytten var roligare att gå med). De två landmarkeringarna gick galant, klockrena markeringar o avlämningar. Därefter gick vi till sökrutan och även här hade hon bra fart, inte tokfart som hon gärna har annars. Hon sökte bra över hela området och enda tvekan var över kanin nr 1 som hon hängde över. Jag fick sätta ned foten och då tog hon den men släppte lite slarvigt. Kanin nr 2 av samma sort gick galant!! Practice makes perfect...

Allt som allt slutade vi på ett tredjepris på vårt allra första jaktprov och med tanke på alla som diskades så kändes det ändå väldigt bra!! En supertrevlig helg hade vi och kan verkligen rekommendera detta koncept med utställning o jaktprov samma helg!!!

Den 24 oktober tillbringade vi i Hässleholm på GoldenGo-galan. Till denna utställning med mingel, supé och utställning var 65 hundar anmälda. Alla som under året blivit BIR, BIM eller CHAMP fick anmäla. En festlig tillställning som på morgonen började med valputställning. Våra vänners (sjö)Vilda blev BIR o BIG-2 och de stannade kvar på kvällens middag och show!! Matte & Ella hängde kvar tills det var 15 kvar men sen var det slut. Det gjorde inte så mycket... det var en härlig känsla att få springa in gång på gång i strålkastarens sken medan musiken triggade... hm... det gör vi gärna om :-)

Den 4 november startade vi båda hundarna på WT i Malmötrakten. Det var ett närmast osannolikt väder... solen sken, skogen stod i härlig höstskrud och det var ett mycket trevligt upplagt prov. Och Ella & Fadde glänste. Igen. Vilket samarbete dessa två har jobbat upp. En ren fröjd att se!!! Myran skötte sig hyfsat bra men det där med vatten har vi problem med. Hon är en usel simmare, och nånstans tror jag att hon själv inser detta och när det blir för långt bort så vågar hon sig inte ut... vet förstås inte hur hundar "tänker" men det verkar vara så...
Vi kör lite mer simträning på Djursjukhuset i vinter och görs inga framsteg då så ger vi upp jaktträningen och håller oss till spår och lydnad.

En kall morgon i november när haglet slog på sovrumsfönstret var vi sååå nära att somna om och strunta i utställningen i det svinkalla ridhuset. Men, efter en kopp nybryggt kaffe piggade sig dock livsandarna och vi körde till Åstorp. Detta visade sig vara en lyckträff. I ridhuset träffade vi Gudrun och frågade, mest på skoj, om hon ville visa Ella. Gudrun är en suverän handler men visar oftast moonstruckhundarna så vi förväntade oss väl inte ett jakande svar... så gissa om vi jublade när hon tog Ella o svävade in i ringen :-)... och ut kommer de lite senare med CERT och 3 BTKL efter två snygga champions!!! Vi bytte till jaktklass och det var lika stor konkurrens där som i ökk. Och DET är roligt!! Dömde gjorde Jan Roger Sauge från Norge. TACK Gudrun!!

Sedan var det ju så att rasspecialist Ragnhild Ulin skulle döma Norsk Vinnarutställning i Hamar, Norge. Lite så... äsch vad ska vi nu där att göra... men, vi har aldrig varit på utställning i Norge, så vi anmälde lite på kul, och när vi bedömt väglaget så blev det raka spåret dit. För visst borde väl Ragnhild gilla Ella...?
Resan tog 9 timmar, inklusive pauser, och på nätterna stod vi tillsammans med hundratals andra husbilar direkt utanför Vikingaskeppet. På morgonen kollade vi katalogen... 4 i jaktklass - ok... 12 i championklass - jösses... och 57 tikar totalt. Svårt att få till nån riktig segervittring men efter att ha kollat hur tikarna bedömdes kunde vi konstatera att det inte var helt kört :-)

Efter att uppfödare Erika visat sina tikar som var ganska urfällda men ändå blev 2 m ck i respektive klass, så ville hon gärna visa Ella. OCH som hon visade!!!! När alla utom fyra var avtackade så sprang Erika & Ella först i flera varv. Just precis innan placeringen flyttade domaren om dem så att tvåan S(u)CH NUCH Flatgardens Mathilde blev bästa tik. Ingen vet varför, utom domaren förstås, men certet var i alla fall vårt!!! Och 2 bästa tik i denna konkurrens... det var långt, långt mer än vi nånsin vågat hoppas på!!!

Boppalooza blev BEST IN SHOW uppfödargrupp i helt grym konkurrens!!!

Detta fick bli årets sista utställing och kunde väl inte slutat så väldigt mycket bättre!? :-)

Ojoj... har du orkat ända hit?? Då så: Gott Nytt År!!!!!! :-)


28 december 2007
Hejsan! Hoppas att ni alla haft en skön julhelg!
Julen äntligen över och vi har nått uppförsbackens topp!
Vi har haft en lugn och trevlig julhelg. Flickorna var iväg på annat håll på julafton men annandagen tillbringade hela gänget tillammans på Algatan och hade jättetrevligt!

Våren är på väg... och även om det kan dröja flera månader ännu så går vi mot ljusare tider vilket den förhoppingsfulla bilden på första sidan visar!

Husbilen ska ut & åka till trettonhelgen och det ska bli hääärligt! Vi ser fram emot en skön helg där vi ska kolla in alla fina flattar som ska visas på My Dog, träffa mattar o hussar och bara glida runt och ha trevligt. Och inte ett skvatt nervösa kommer vi att vara... för Ella kommer nämligen att vara kvar i bilen och ta hand om de få, sträva och grävlingslika hårstrån som fortfarande pryder hennes kropp!!
Men, vi räknar med att hon är i toppform till Moheda i mars... så huka er gôbber o keringer för nu ladder hun um :-)

Vi tog ledigt i mellandagarna och en av dagarna vigdes åt hundträning. Vi trotsade blåst och regn och lade ett stort sök. Inga som helst problem där förutom Myran som sätter på tokfarten i början och springer över både en och två dummies. Vet inte riktigt hur jag ska kunna lugna ner henne...ska se om det kan dämpa att köra närsöksövningar på olika "öar". Tips emottages med största tacksamhet, vet ju att många jätteduktiga hundförare tittar in här då & då :-)

Ha så gott så hörs vi en annan dag!


20 december 2007
Tack för alla fina julkort!

12 december 2007
VI HAR FIXAT en ny gästbok. Den gamla gick inte att komma in i på flera dagar på grund av allt klabb på Passagen.se. Så vi blir förstås glada för nya inlägg... nu ser det allt väldigt tomt ut :-)

9 december 2007
I regn & blåst och ca 3° plus gav vi oss iväg ut i skogen för att se om någon annan ur träningsgruppen vågade sig ut. Så döm om vår förvåning när det dyker upp ytterligare tre ekipage i detta skitväder!!

Vi började som vanligt med lydnad och stadga. Därefter blev det närsök. Vi gömde minidummies i en stenmur och öste rejält med löv över. När hundarna väl fick vittring blev de heltaggade på att få fram dummyn.
Ella skickades ut till området på ganska kort håll medan Myran fick en lång transport ut och det är härligt att se hur dom tvärnitar i området och sätter ner nosen när man lägger på närsöksignalen:-))
Några linjetag blev det också, och det märktes mycket tydligt att träning är en färskvara... vi missade ju förra gången pga Hamarresan, men den hade vi ju för allt smör i småland inte velat vara utan :-))

Idag kom en ny medlem till gruppen, Pia, som har en tik från Miss M. De känner sig nu redo att börja med jaktträning efter att ha gått lydnadskurs. Precis i rätt ordning tycker jag :-) Idag fick Samba prova på några olika moment plus allt vad det innebär att träna i grupp och vänta på sin tur. Gissar att den unga damen sover resten av dagen :-)
Maria fick dra iväg helt plötsligt för att hinna titta på sin kommande valp... en femveckors flattevalp... för oss andra gällde det att hålla sig så lååångt som möjligt från valpkullen :-) Bra träning men skönt att komma in i stugvärmen!


4 december 2007
Kritiken på uppfödargruppen inlagd på Ellas sida.

28 november 2007
GRATTIS allra älskaste Millan på din födelsedag!!! Pussar & kramar från folk & fä! Ses snart!!!

24 november 2007
Jodå... vi kom iväg till Hamar! Och gissa om vi är glada för det idag :-)

Ella vann nämligen jaktklassen
och kammande sedan hem tikcertet och hamnade, efter att ha stått först!!!! till slut på en hedrande andraplats efter den vackra championtiken Flatgardens Mathilde. Attans nära en vinnartitel, men, men... certet är vi rätt glada för det med :-)
Tikarna (57) dömdes av Ragnhild Ulin och hanarna (60) av Carina Östman. Ellas bror Armani blev 4 bästa hane i stentuff konkurrens!

Boppaloozas uppfödargrupp blev BIS! Av hur många som helst :-)
Där ingick de tre syskonen från filmkullen; River, Armani och Ella samt Agnes (B. När du dansar)

Det var verkligen en jättetrevlig utställning där finalerna var påkostade med spots, pampig musik... and the winner iiiiis... domarna ledsagades in och alla funktionärer i stora ringen var uppklädda i nationaldräkter!! Jättetjusigt upplagt. Nu var det ju en vinnarutställning så det var kanske lite extra, ridhuset i Moheda känns väl inte riktigt lika festligt :-))

Dags för kampen om bästa tik!
Ett tag såg det riktigt lovande ut... minns att jag tänkte; herregud detta är inte sant...
... och det var det ju inte heller... för det var såhär det slutade! FlatGardens Mathilde blev BIM och BIR blev Black Micas "Sune". Konkurrensen i jaktklass var inte så stor (4) men i chkl deltog hela 12 tikar så gissa om vi är helnöjda med med att Ella står som andra bästa tik :-))) Ett svenskt cert till så... och vi jobbar som bäst på att få bort en parantes som vi ännu inte har fått:-))

18 november 2007
Vaknade till en helt ljuvlig söndag.... Vi tog hundarna och gick en tvåtimmarsrunda ut över fälten och ner till sjön (Öresund alltså). Vattnet låg som en spegel och Danmark skymtades i soldiset. Tanken var att lägga viltspår till damerna men eftersom det är nerlusat med söndagspromenister i sånt väder så avstod vi detta och tränade istället lååånga linjetag, synliga varvade med osynliga. Nu ligger dogsen uthällda på diverse mattor och är nöjda med dagens aktiviteter.
Nästa helg är det utställningen i Hamar. Vi har anmält och planerar att resa dit, men avvaktar förstås och tar beslut alldeles innan avfärd.
3,5 ton är ju inte precis det man vill susa runt på vägarna med om det blir snö och halka. Ha en bra vecka och kör försiktigt!!
Här blommar vallmon!!

Tjenixen, Myran här... det är faktiskt inte alltid Ella det gäller, så ni vet det. JAG har blivit utmanad av snygg-Zicko-BB (bena står för brains&beauty)!

De enkla regler som gäller är:
Länka till den som utmanat dej.
Skriv om 6 egenheter hos din hund (ånä, här skriver inga mattar)
Utmana 6 nya hundar
Meddela de som blivit utmanade.
Punkt ett är lätt som en plätt, utmaningen kommer från Zico-BB.

1 ...jag är väl som flattar är mest tycker jag. Visserligen tigger jag väldigt mycket, men det är ju inte jag som hittat på det. Jag dreglar i alla fall inte när jag sitter och tittar på en liten, liten smula, timme efter timme! Eller ett popcorn. Men jag tar det aldrig i livet utan lov, det ska sägas till mitt försvar.

2. Något som mina tvåbenta tycker är sååå gulligt är när jag sitter (och typ tigger) så viftar jag bara med 5 cm av svanstippen i rasande fart så att lacken försvinner i parketten.

3. Jag kan stå på två ben rätt länge. I synnerhet om det ovanför mig svävar en människohand innehållande en köttbulle eller två. Och i det läget dansar jag runt, runt, runt.

4. En del gånger kan jag bäst själv. Det är väl lika bra att erkänna. För övrigt så jobbar jag bara för min matte. "Kolla matte e de här rätt? Får jag hämta bollen nu??" Och det är vid dessa tillfällen min matte ser riktigt glad ut!!!

5. Och på tal om mattar.... jag älskar min matte över allt i hela världen. När hon är bortrest så bor jag på mattan innanför ytterdörren. Och så fort jag hör ett ljud utanför på gatan så gläfser jag till. Och då blir husse vansinnig för då drar dom andra igång, och det kan jag säga; Maya slutar inte skälla i första taget. Jösses vilket liv...

6. Jag sover alltid i fotändan mellan mattes o husses säng. Och vid minsta lilla rörelse så flyttar jag på mej, känslig som jag är!!! Vad gör man inte för att få ligga kvar. Sedan när jag tycker att det är dags för dom tvåbenta att vakna så sätter jag mej på golvet, har nosen så nära mattes huvud som det bara är möjligt och sen GLOR jag ända till hon vaknar. Det funkar ALLTID!!

Hej svejs på er från mattes allra goaste hjärtegryn!!! Återkommer snart med vilka jag tänkt utmana... ska fundera lite bara!


11 november 2007

Ridhuskylan satte sina spår hos vissa...
idag har matte legat nerbäddad med huvudvärk o feber och missade jobbet som ringsekreterare på Malmö Valp :-(
Husse och Ella for i strålande höstsol och vindstilla ut i skogen med träningsgruppen.
Det var mycket folk i rörelse och på söket kom Ella, förutom med dummies, in med en rådjursklöv samt en påse hundgodis som snyggt lämnades i hand på husse :-))
Nån som vill gissa på vad Maya hade gjort i samma läge ?? :-)


10 november 2007
Idag åkte vi på SSRK:s utställning i Åstorps ridhus. Det haglade och var kallt så vi var lite inne på att stanna hemma men kom slutligen iväg.
Tja, en och annan gång fattar man ju faktiskt rätt beslut :-)
Dömde gjorde Jan Roger Sauge (NO) och det gjorde han med den äran :-))
Vi bytte från öppen till jaktklass. Det var tretton i klassen och domaren började med att placera de tre från slutet. Sedan stod slutstriden mellan Gudrun och Jonna. Jonnas tik rörde sig bättre medan Ella var som en tavla i stående, trots påpekande om att hon borde gå ner nåt kilo.
I bästa tik blev Ella utplockad först av alla och det var en härligt pirrig känsla att stå bredvid och se. Äsch, jag snackar... jag var skitnervös och knäna skakade:-) Tänk bara att bli placerad bland alla dessa fina tikar där så många CK hade delats ut :-)
Foto:
Jonna Vassbotn
När Gudrun o Ella sedan stod som nummer tre, då höll jag andan en bra stund... tills någon ropade; Grattis Gun! Det var först då jag fattade att veterantiken som stod först även är champion och vår prinsessa Ella
fick certrosett nummer två i ordningen!! (Jag missade nämligen både ch- och veteranklasserna och ingen katalog hade vi fått tag på, men Åse... du skulle ju varit där :-)) och husse missade nästan hela kalaset... skulle bara kissa de andra dogsen och det var ju lugnt... 5 i veteran. Icke då... Men han hann precis höra mattes glädjetjut och förstod just i detta ögonblick att nåt riktigt roligt måste ha hänt :-))))

JÖSSES, VILKEN DAG det blev! Tack snälla Gudrun för din proffsiga visning och Grattis till Baileys BIR!!!

4 november 2007
Oops they did it again... Ella o Fadde har varit ute i skogen och GLÄNST!!
Vi har varit på vårt första workingtest och det var verkligen KUL!
I Arrie, strax söder om Malmö, strålade solen från en klarblå himmel och det var gott om anmälda hundar. 37 i nkl och 14 i öppen.

Station 1: Stadga/lydnad:
Ella fick 16 p, lite slalom på fotgåendet men annars helt ok. (Myran fick 19 p och därmed nog talat om hennes resultat :-(
Station 2: Två enkelmarkeringar på land, en lätt och en "öppenklass": Fullträff för Ella, 1 pinnes avdrag för lite tjat på fotgåendet. 19 p
Station 3: Sökruta. En grund men mycket bred ruta i högt gräs. 7 dummies var utlagda, tiden var 4 minuter. Ett par hundar plockade in 5 st men snittet var 3. Och det var det Ella tog också, 3 st med ett fint sökmönster som vi är riktigt stolta över. 11 p blev summan. Totalt fick en hund 16 p, två fick 15 och sedan i fallande skala. Alltså kan vi konstatera att det var SVÅRT!
Station 4: Två enkelmarkeringar på vatten. En på blankvatten och en i vass, vassdummyn erbjöd till "strandspring" men på husses bestämda nej slängde sig den unga damen i vattnet o simmade. Ett suveränt jobb gav 20 p.
Station 5:
Dirigering/riktat sök: 3 dummies låg nergrävda i en ruta på ca 15 x 15 meter. Detta var också på tid (3 min?), Ella fick 19 p, och avdraget var för lite fotgåendeslirande...

På prisutdelningen står Ella & Fadde på 2:a plats med 85 poäng!!!!!

Myran kommer igen en annan gång när hon inte "kan själv"... grrrr
Hon missade den lätta, men spikade den svåra markeringen, nollade (bröt) på vattnet och sökte med en sjuhelsikes fart ut på djupet (och mestadels utan påkopplad näsa) och likadant på det riktade söket. Suck.

Fredagen ägnades åt utställning i Växjö Tipshall. Den kunde vi varit utan... ett sjukt trångt, illaluktande ställe, inte en chans att se hur det gick i ringen om man inte bänkat sig kl 7 på morgonen ... och då började det ändå inte förrän 11 på fredagen. Den finska domaren plockade ut hundar och de var INTE av Ella-typen om man säger så... hon bevärdigades knappt med en blick... nä, här finns pengar att spara -:)

Till helgen är det dags för Åstorpsutställningen och vi hoppas förstås att Jan Roger Sauge gillar Ella bättre än vad Jaana Hartus gjorde. I annat fall har vi avverkat ytterligare en...

Glöm nu inte att vi blir ruskigt glada för gästboksinlägg ...:-))


29 oktober 2007
Helgen har ägnats åt födelsedagskalas och hundträning! Vädret har varierat från vindstilla till blåsigt och runt 10 grader. Helt godkänt för att vara sista dagarna i oktober. I lördags kl 22.30 var det fortfarande 10 grader!!
Innan vi åkte till kalaset gick vi en långrunda med vovvarna. Maya i koppel och de andra två lösa. På vägen hem gick vi i utkanten av ett villaområde och plötsligt kom en bil körande. Jag blåste stopp på tjejerna, dom var väl ca 20 meter framför, Ella satte sig och Myran ställde sig och var som fastfrusna tills jag sa hopp&lek. När bilen passerade oss vevade föraren ner rutan och på nåt sätt förväntar man sig att få en tillsägelse typ; koppla hundarna... men han sa istället: Jag är djupt imponerad!!! Kul att höra, då blir man allt lite mallig :-))
Amanda, eller "Nanna" som hon själv kallar sig, fick ett berg av presenter men det som slog allt annat var den lilla kaffeservisen i porslin... och den höll hela första kvällen... fortsättning följer :-) Denna lilla goa unge pratar hela tiden! Och alldeles för långa meningar för att vara just fyllda 2 år!! "Mamma, Nanna ha mer hallonpaj och sås..." och då hade den unga damen dessutom blandat pajdegen själv, nåja – med viss assistans av pappa Joakim :-) Trehjulingen från mommo o moffa gick förstås heller inte av för hackor men den levererades några veckor i förväg.
Söndagen tillbringade vi i skogen med den nya träningsgruppen. Bara 10 min hemifrån! Tack Anette för tipset! Vi började med stadgeövningar av olika slag, alltid nyttigt! Eftersom Fadde och jag oftast tränar på fält eller i nån liten gles skog så passade vi på att träna markeringar o linjetag i den stora granskogen bland nedfallna träd och annat.
Vi avslutade med dirigeringsövningar men där emellan hann vi förstås med att fika!!!
Härnäst på programmet står Växjöutställningen på fredag. Jag har velat hit & dit senaste veckan för pälsen kunde varit bättre... men det blir nog så att vi åker ändå. På söndag är det Workingtest i Malmötrakten, det ska bli kul, det har vi aldrig provat förut! Ha en bra vecka där ute och kom snart tillbax!

24 oktober 2007
GRATTIS ALLRA GOASTE AMANDA PÅ 2-ÅRSDAGEN!!!

Vi kommer på lördag!


21 oktober 2007
Ännu en härlig hund- & husbilshelg har förflutit... i fredags drog vi upp våra bopålar och styrde kosan mot Hässleholm. Där sammanstrålade vi med de 4 vita och deras tvåbenta. På lördagen skulle SjöVilda ställas ut för första gången på utställningen som kallas Gröngölingen. Det var en premiär som heter duga... Vilda blev BIR och BIG-2!! Grattis Bitte & Göran till er första egenuppfödda; Lykkefunds Princess of Jazz!!!

Efter att ha shoppat loss i centrum (Hemtex hade 50% på allt!!) blev det nån timmas vila innan det var dags för kvällens evenemang.
Golden Go, är en gala där alla årets Bir, Bim och Champions kan deltaga.
Kul var det – och fort gick det :-)
Kvällen började med mingel, sedan buffé och efter detta sparkades hundtävlingen igång.
65 hundar var anmälda och det slutade med att vi var kvar bland de 15 bästa!!! Men sedan var det oåterkalleligen över för denna gång. Och vem vet om man nånsin kvalar in dit igen :-) Men kul att ha fått uppleva detta!!
Vi vaknade till en stålande höstsöndagmorgon och nu gick färden till Halmstad ridhus där Vilda skulle ställas ut. Hon slutade som BIM med superkritik! Vi körde hem över Hallandsåsen på småvägar och hittade en kanonfin skog där vi även kunde parkera med husbilen (det kan vara klurigt att hitta ställen) och där tränade vi långa, svåra markeringar och på samma ställe la vi långa, svåra linjetag. Några dubbelmarkeringar blev det också. Tjejerna var kanonduktiga och jättetaggade efter att bara ha fått koppelpromenader i helgen.
Måste ju träna inför nästa prov... WT den 4/11!!
Jösses, va tung rosetten är... tycker ni det är kul att spöka ut en blivande jaktchampion i guld & vitt?

16 oktober 2007
Någon satt i drag i helgen och denne någon ligger nu däckad i soffan. Hostar, nyser och sdorar... som vårdande maka föreslog jag: Ta en whisky, det är bra att dricka sprit när man är full... :-) sjuk menade jag förstås, men sjuklingen fick sig ett gott skratt och kände sig kanske aningen bättre till mods :-)
Lite stressigt nu... på lördag måste nämnde sjukling vara fit for fight igen, då väntar den stora GALAkvällen i Hässleholm!! På dagen är det valputställning och när mörkret fallit är det dags för mat & dryck och sedan ska man in två och två på scenen!! Har man otur möter man en BIS-vinnare och åker ut på direkten!! Skit samma... det ska bli kul ändå! Det ska förstås efterlikna CH of CH på Grand... Söndagen ska vi tillbringa i Halmstad ridhus... kolla på flatvalpar och såklart på lilla goldenVilda som ska göra succé i ringen!!
Ingen jaktträning denna vecka men gissa vem som ligger o lusläser om öppenklassprov :-)

16 oktober 2007
Ellas kritik från jaktprovet är inlagd.

14 oktober 2007
Vi har varit på Bornholm! Det var utställning på lördagen och jaktprov på söndagen.

Ella o husse gjorde ett kanonprov!!!! Flott jobbat från början till slut och det blev förstås en ETTA! Den muntliga kommentaren var att om domaren fått önska skulle Ella hållit samma intensitet i söket som på de andra momenten, det hade varit flashigare :-) men hon "var go nok"
Myran hade otur på vattenmarkeringen, hon såg den helt enkelt inte. (och hon var INTE ensam) Solen rakt i ögonen och en liten svart duva som omedelbart sjönk och detta inne i viken i skuggan av skogen... mörkt mörkt! Domaren tyckte dock att hon skulle lokaliserat den på plasket. Såhär skrev han: Duvan ligger djupt och hämtas vid kast av gren (svart o mycket liten duva) UHELD!!
Sen simmar hon ju dåligt och det drogs lite även här. Slarvar lite med fotgåendet och tvekar inför kaninen... vafasen...luktade den inte som Lisas??
En 3:a på Myrans o mitt allra första jaktprov är ju förstås inte det man helst vill ha men jag är, med tanke på omständigheterna, ändå väldigt nöjd!!!!

Lördagens utställning var en liten parentes där vi inte hade en endaste förhoppning och de vibbarna höll. Inga långlinjerade hundar för Connie Svane.

Det har varit en helt fantastisk helg med sagolikt oktoberväder, god mat & dryck, helt underbara omgivningar... Sängarna var inte människovänliga!! men hundarna sov gott :-) Vi bodde på Hotel Skovly i längor där alla rum har egen ingång!

På kvällarna åt vi tillsammans (ca 20 pers) och hade trevligt! Första kvällen på hotellet (aj aj... akta er för det :-). På lördagkvällen åkte vi in till Rønne, tog en öl på en irländsk pub och gick vidare till en restaurang vid samma torg och det var supergott!!!

Tack alla för trevligt sällskap!!
Och TACK för alla grattis i gästboken som vi överraskade läste när vi, fullständigt dödströtta, kom hem kl 21. Firande? Nej det orkade vi bara inte, men nog somnade man med ett leende på läpparna :-)
Vilken underbar helg vi haft!!!

Vill du ha en helhetsupplevelse – tveka inte att anmäla till Bornholm!! Det ska vi... hvergang :-)

Delar av "svensklägret" njuter av sol och värme i mitten av oktober!! I vagnen jollrar söta goa Lisa Reitmaier. Ingen ville gå in i det mörka ridhuset men snart var det ju flattarnas tur... och då blev det tomt längs väggen!

11 oktober 2007
Laddade till tänderna... TACK för alla tel, sms o mejl som peppar oss inför provet på söndag. Det känns som att det borde gå kanon... men vi vet ju alla att det kan hända saker som ställer allt på huvudet, men vi är så förberedda som vi kan vara. Någon frågade om utställningen på lördagen. Jaså den... ehhh, tja... det blir väl som det blir... inte nån riktig entusiasm där då :-) Nope, det är jakten som gäller!!!!! Håll nu alla tummar för oss, ni vet att danska kaniner kan vara hur STORA o hur SLAPPA som helst :-)

7 oktober 2007
Även denna dag vigdes åt hundträning... Toyotan rullade mot Halmstads skogar där coach Marita, Leif och Anja väntade! Efter en inledade, lite strulig, vattenapportering blev det justering av avlämningssättet och detta höll i sig resten av dagen. TACK M!
Vi drog vidare en bit till en hyfsat snårig skog.
En hund i taget och det gick SKITBRA! Särskilt impade blev vi av Ella som i lagom takt betade av söket inifrån och ut och alla avlämningar i hand! Markeringarna; kanon. Vad både Fadde & jag får jobba ännu mer på är fotgåendet!!!! Myrans fina 9,5 på lydnaden räcker inte långt i skogen med Leif som skytt med låtsasgevär på axeln :-))
Provledare, kastare och enväldig domare var Marita som gav oss pris idag!!
Det framgick dock inte vilken valör :-))
Leif agerade skytt och det blev många pang. Och poff.
Ella & Myra kommer in med varsin kanin. En tam och en vild. Tack Lisa!

6 oktober 2007
En helt underbar brittsommardag... Kullabygden i all ära, men icke desto mindre är det en avkrok när man vill träna hundar i "jaktlig miljö". Vi begav oss därför ner till fantastiska Järavallen söder om Landskrona. Dagen bjöd på härligt väder, ca 16 grader, vindstilla och en sol som strålade från en klarblå himmel!!!
Efter träning är det SPA som gäller! Tångbad, peeling med sjösand och frottering med badlakan som är det bästa vi vet!! Men nu räcker det väl ändå?? Först apportering och sen simträning... Ella vill gärna tillbaka till solstolen där paraplydrinken väntar!
Ja, simma du åt det hållet om du vill. Jag sticker tebax till min matte. Myran på väg... UTAN plask!
Om man nu ska skaka vattnet ur pälsen... var nånstans är det alltså bäst att göra det?
Jo... nära ett ben med byxor :-)

30 september 2007
En härlig, men regnig helg... har vi haft. I fredags åkte vi tillsammans med våra vänner Bitte & Göran till Knäreds camping. I området finns massor av skog, ängar och slingor att gå. Vi hade planerat vattenapportering för dom svarta men så strömt som det var i Lagan så vågade vi faktiskt inte. Det blev en lång promenad första kvällen (ja okej då... vi gick vilse :-) dom blåa markeringarna upphörde plötsligt och när vi återkom till campingen två timmar och 1,5 mil senare var vi fullständigt slut i både huvud och ben. Mörkt hann det bli och batteriet i navigatorn tog förstås slut mitt inne i mörka skogen. Rätt läskigt faktiskt!
I den täta snåriga skogen tränade vi markeringar. Inkallning och linjetag tränade vi på ett stort fält och fotgående närhelst det begav sig.
Lördag eftermiddag var härligt avkopplande. Promenad i maklig takt med alla sju (4 vita & 3 svarta), och tillbaks i bilen lyssnade vi på Lars Winnerbäcks nyaste skiva (kom i onsdags), regnet smattrade på taket och vi tog ett glas vin och läste Stieg Larsson... är snart klar med nr 2 och tar bara liite i taget för att den ska vara länge :-) Fick del 3 i present så nu närmar vi oss slutet :-(
Fasen åxå... hade velat följa Lisbeth Salander ännu i många år....
På väg hem stannade vi till hos Bengt i Örkelljunga och tillbringade några timmar med att hoppa i och ur husbilar. Alltid lika kul att se om man hittar DEN... men, men husbilar är alltid en kompromiss så optimalt lär det aldrig bli. Tack Rosengrens för ännu en trevlig helg :-))

Bilder???? Ähhh... vi hade ingen undervattenskamera med oss :-)


23 september 2007
I dag var det dags för ett litet genrep! Vi la ut ett sök med 8 vilt.
En jättetrut, and, fasan, skrattmås, kråka, duva och två kaniner, en vild och en tam. Hundarna fick sitta i bilen utom synhåll och hämtades en och en. Myran började. Hon plockade in samtliga utan större ansträngning, även skrattmåsen som hade "landat" i en trädklyka nån meter över marken. Ingen som helst tvekan, lite svårt att få grepp om truten och det resulterade i att den gled ur greppet på väg in, hon höll endast i vingen och snubblade följdaktligen över den och släppte. Övriga sju - perfekta avlämningar!! Jisses, man nästan svämmar över av lycka .-)) Ja, ja vi har ju alla våra egenheter ha ha...
Så var det fröken Ellas tur. Alla åtta plockades in, aningens tvekan vid ett par stycken, släppte några men lämnade över resten fint o snyggt. Aldrig att hon släpper en dummy men här blir det ju lite annat. Nu har vi ju frysen full så det blir avlämningsträning framöver. Att dom tar alla viltslagen har vi ju fått klart för oss idag!!!!!! Eftersom detta var vårt första stora viltsök så lades det på känt ställe för att inte köra för mycket nytt på en och samma gång.
Huwa, vilken häääärlig förmiddag!!

22 september 2007
Men nu är det väl ändå dags att klippa klorna!!!! Ella hämtar klotången och överräcker till husse medan Maya smyger undan. En underbar solig sensommardag tillbringar vi i trädgården med pälsvård, klo- och gräsklippning!
Sol, varmt och härligt, nästan ingen vind... såhär skulle det vara lite oftare. En skata fick följa med på eftermiddagspromenaden och den fick utstå lite kast och avlämningar. Nån hund ville tugga, nån ville inte lämna av... nä den var så himla söt den lilla godingen :-) Tja, hur man än vänder sig så.... men, på't igen :-)

20 september 2007
JIPPI! Vi fick NAPP på "fasansöket"!! Tack Karin R för ditt rekordsnabba svar!!
I veckan satte jag in en annons på blocket för att köpa en "viltfrys". Efter gallring visade det sig att det endast ett par kvarter härifrån fanns en dam som ville bli av med sitt frysskåp så det hämtade vi i kväll. I morgon fredag åker vi söderut och hämtar fåglar i Vellinge. Det flyter på just nu, med såväl praktiska saker som med träningen, och vi håller alla tummar för att det ska hålla ända till Bornholm :-) Men men... en provsituation är nåt alldeles särskilt som vi behandlar med all respekt... mycket kan gå fel...
"men SÅHÄR har hon ju aldrig gjort förut" :-)

Ha en skön helg alla ni därute!


19 september 2007
Träning, träning och åter träning... för till Bornholmsprovet tänker vi inte komma oförberedda. Därför står jaktträning på schemat flera gånger per vecka. Utöver dessa tillfällen är det fotgåendet som gnuggas in. Attans om man skulle fallera på ett moment där man ju faktiskt KAN ha full koll! Framöver blir det endast viltträning, och gissa om damerna ska tampas med tamkaninerna :-) Vad vi saknar nu, som jag letat efter med ljus & lykta, är en fasan. En endaste liten död fasan... men ack så svår att få tag på. Hela Svensk Jakts redaktionsstab är inkopplad, skånegodsen är uppringda liksom några fasanuppfödare... men ikke. Har du en fasan till salu??
Det är guldvärde som gäller :-)

12 september 2007
Amanda har haft fotograferande farfar på besök och det vore väl synd att undanhålla detta härliga foto på henne!

9 september 2007
Sofieroutställningen fick avsluta sommarens certjakt. Dessvärre har vi inte haft någon större jaktlycka utan fått nöja oss med placeringar i klassen, krönta med ett och annat CK. Ja, och en klassvinst med 25 deltagare förstås!! Och med fröken Ella för det mesta i framkant så är vi inte alltför missnöjda :-) Gårdagens domare visste vad hon ville ha och gick på sin röda tråd från början till slut! Då känns det bra.
Dags för Ella i öppenklassen... Det var oliiiidligt spännande, varv på varv på varv innan domaren slutligen bestämde sig, och ända in i den sista skälvande sekunden så var supporterklubben övertygad om att vi hade en klassvinst att fira! Men aj, aj, aj, aj, aj... hon snubblade på målsnöret och blev 2:a med CK av 13 anmälda men några strukna.
Morgonens duggregn övergick i sol o värme men med en pinande blåst, som dock inte märktes förrän man kom utanför området.

Vill du läsa Ellas fina kritik så finns den på hennes sida.

Rosengrens och vi drog vidare ner till Örenäs, för att på söndagen delta i Lykkefunds förstföddas debut i valpklass. Av detta blev tyvärr inget eftersom Bittes vilande förkylning med hög feber bröt ut under vår gemensamma middag på lördagkvällen och de for hem tidigt söndag morgon.
Tack för, som alltid, trevligt sällskap!!
Vi fortsatte ner till Järavallen där vi hade en härlig dag i solen. Vi tränade avlämningar vid vatten, först med dummies och sedan med en skata som precis fick plats i det lilla frysfacket i husbilen. Efter några gånger satt det som en smäck på Myran, men Ella släppte gärna fågeln precis innan lämningen. Ingen av dem stannade i alla fall vid strandkanten för att ruska av vattnet. Men eftersom det är ett nytt beteende så får vi ta det som en tillfällighet och lägga lite krut på just detta. I veckan som kommer blir det sök, sök & sök. Vi hörs & ses!

2 september 2007, 22.30
Just hemkomna från Öland... 80 mil för en reservplacering :-(
Alltså HÖG tid att ta domarkritikerna på djupaste allvar. Detta var domare nummer fyra i ordningen som påpekat att Ella är överviktig!! Visst har vi gett henne foder i underkant men det inte gett några synbara resultat.

Vi anlände till Öland fredag em och hade inte varit där många minuter förrän regnet började. Och sedan höll det på ända till lördag morgon. Det blåste kalla nordliga vindar men en strålande sol och trevligt sällskap runt ringen gjorde detta till en trevlig dag trots det mediokra resultatet.

Ann Carlström var mycket noga med att påpeka att storleken hos flattarna drar iväg och det var också i de flesta fall de mindre hundarna som gick bäst och måttstickan användes flitigt. Ella är ju en ganska stor tik och blir just inte mindre med lilla mej i snöret. Vi får väl spika ihop husses knä till Sofiero :-)
Bir blev den supervackra Flippa (Miss M) och Bim blev Myrabrodern Rocko som gjorde sitt första framträdande i championklassen. Grattis säger vi!!!

Söndag morgon tillbringade vi ute i skogen med sök för Ella o Myra. Det gick kanonbra. Och på tal om detta ja... nån som har en tamkanin o fasan till försäljning?? Det är ju liksom inte lönt att åka till Bornholm om de inte ens har provat på dessa två sorter. Så snälla...

På ett annat håll i världen, närmare bestämt Högbo, blev Boppalooza Kurragömma BIM för Filip Jonsson. Boppalooza blev också BIS-2 uppfödargrupp. Grattis säger vi!!!


28 augusti 2007.
Ellas tävlingssida är uppdaterad med sommarens resultat.

23 augusti 2007.
Vilken sommarkväll... klockan är 22.30, termometern visar på 20°, det är fullkomligt vindstilla och myggen får nån annan plågas av. Vi bor ju så pass nära havet att vi aldrig har några sådana läbbans äckel här. Ella, Myran & Matte har gått den vanliga timmen på kvällen. Egentligen skulle jag tränat lite linjetag med madamerna, men det var lite väl flåsigt, så vi tar det en annan dag! I helgen blir det sök för fröken Ella. Myran behöver stramas upp vad gäller stoppsignalen – kan man själv så kan man – men det ska vi allt bli två om :-)) Snart helg hörnini !!! HA DE!
Amanda har börjat på dagis. Trivs förträffligt och lindar alla runt lillfingret! Favvisuttrycket just nu är, tillsammans med en ytterst förvånad min: MEMEN???? (Nämen??)

Och visst är farmor Irenes skor tjusiga:-)


21 augusti.
NU HAR JAG bokat resa och hotell för Bornholmstrippen 12–14 oktober. Där är det utställning på lördagen (domare: Connie Svane) och jaktprov på söndagen. Eftersom både Myra o Ella löper just nu så behöver vi inte oroa oss för det längre. Däremot får vi kanske hoppa över utställningen där om Ellas päls behagar rasa tills dess. Lisa, vi längtar efter dej och din leverans på fredag :-)) Sedan blir det bara viltträning för hela slanten! Oj va skoj!

21 augusti.
MISSA INTE Podengoklubbens trevliga utställning på Svalövs BK den 16 september!! Alla raser är välkomna så passa på att miljöträna din hund/valp och ha en trevlig dag i solen!!

17 augusti. Ellas kritik är kompletterad.
Inte så svårt att se hur man kom på hur ck-rosetten skulle se ut,
eller hur :-)

16 augusti. HEMMA IGEN...
... efter vår 4 veckor långa roadtrip!
Vi startade vår semester med att åka på utställning och på vägen tittade vi in hos Micke o Jocke Nerelius och inspekterade deras kanonfina första valpkull. Det är förstås fullständigt livsfarligt men vi hade inte en endaste liten valp innanför skjortan när vi for därifrån även om det var nära ögat :-)
Om man ska chansa på utställning så varför inte välja en domare som 4 månader tidigare satt upp ens hund som BIR??!! I Västerås/lövudden var det strålande sol o varmt. Resultatet var dock inte så lysande utan Ella slutade som R ökk (15) utan ck. Kritiken började lika strålande som förra gången Mr Törnlöv dömde men formuleringen; mkt kraftig, något tung kropp, var väl det som hänt sedan sist :-( nåja, det är några domare till som påpekat detta men det har inte stört helhetsintrycket...
Och Boppalooza blev BIS avelsgupp!! Det är roligt att vara i stora ringen :-))
Samma kväll drog vi vidare mot Högbo Bruk där vi hade en trevlig dag ihop med uppfödarna och andra boppaloozor. Ännu en dag med härligt sommarväder och denna dag strålade matte ikapp med solen!!
Ella vann nämligen öppenklassen med CK (24 tikar) och blev slutligen placerad som 3 Bästa tik, på platsen just bakom certet. Detta gick till Comics Kiss me Kate (från jaktklass) som även blev champion för domare Lena Hägglund. BIR blev B. Aylancoll och BIM Black Micas championtik. Även denna dag blev Boppalooza BIS avelsgrupp!!
Vi stannade på kvar på detta vackra ställe ytterligare en natt innan färden gick vidare upp mot Ockelbo där jag kunde vältra mej i lite nostalgi. (mormor föddes där och jag var där mycket som barn). Vädret försämrades snabbt och det blev två småregniga dagar där. Brukshundklubben låg på gångavstånd så lite träning blev det i alla fall för våra vovvar. Lydnad, markeringar och linjetag. Efter att ha besökt Wij trädgårdar i Ockelbo gick färden ner mot Roslagen (alltså till höger Gunilla) och superfina Öregrund och där sken solen vill jag lova! Gotland nästa!
Efter någon vecka på Gotland, där vi hade fint väder sånär som på en dags regn i Visby, åkte vi färjan från Visby till Grankullavik på Öland.
Öland är ju alltid Öland - favoriten i alla lägen, och solen sken såklart över Borgholm och Blå jungfrun.

Ronnebyutställningen närmade sig så vi körde ner och tillbringade för ovanlighetens skull några dagar på camping, nämligen Ekenäs camping i Ronneby skärgård. En pytteliten en, med bara det allra nödvändigaste; dusch, toa o diskbänk :-) men ett härligt gäng äldre stammisar bjöd på trevligt sällskap och vi skådade fantastiska solnedgångar över de små öarna. Och vädret? Kanon!

Dagen före utställningen körde vi in på området och ställde husbilen. På kvällen kom Bitte & Göran och vi satt ute en liten stund men myggen var räliga! Vi vaknade till en strålande lördag och det var dags att visa upp Ella för den rumänske domaren C. Stavarache. Ella var väl inte riktigt hans typ av flat men hon slutade ändå som 3 ökk m ck och jag säger som jag tidigare sagt;
i den stentuffa konkurrens som råder mellan skandinaviska flattar så räcker en placering med ck långt!! I våra ögon i alla fall...
På lördagkvällen rådde medelhavsvärme i Ronneby Brunnspark och vi satt ute och snackade och drack vin till midnatt och endast myggen gjorde att det blev långbrallor på!
Rosengrens for hemåt vid lunchtid på söndagen och vi åkte tillbaka till Ekenäs för att reka lite vad vi ville göra sista veckan. Men vi blev kvar där fyra dagar till!!! och det är personligt rekord!! Fler bilder kommer i morgon...
Mulna, men varma förmiddagar, sedan kom solen. Många pocketböcker har det gått åt och vi har verkligen kopplat av och haft det skönt och med facit i hand har vi visst haft en närmast osannolik tur med vädret. Och det känns faktiskt bra att börja jobba på måndag!!
Och du - om du orkat läsa ända hit...
lämna gärna ett litet avtryck i gästboken så vet vi att du faktiskt orkat hela vägen :-))))

15 juli 2007... Tvååker tvådagars och sedan Smålands Flatshow!
Vi åkte upp till Tvååker och ställde oss på ett stort fält tillsammans med tre andra familjer och hade två jätte–
trevliga dagar tillsammans. Tack Bitte & Göran, Eva, Christer, Daniel, Sara, Katrin & Mimmi!!
Fredagens utställning dömde Barbara Muller från Schweiz och Ella blev 2:a m CK i öppenklassen (12).
I bästa tik small det i Faddes knä så det var en slagen hjälte som fick kurera sig i husbilen den kvällen.
En 3-månaders goldenvalp vid namn Vilda är det inte svårt att förälska sig i!!
Detta innebar förstås att matte fick gå in i ringen på lördagen. Å jisses vad knäna skakade. Jag har ju inte ställt sedan Ella var junior (2,5 år sedan) så lite ringrostig kände jag mej allt, men hon blev placerad som R i ökk (13) och jag är såklart glad över en placering även om jag förstås tycker hon skulle fått CK :-)
Eftersom vi inte ville köra hem och avbryta en skön husbilshelg så hade vi även anmält till Smålands Flatshow i Markaryd. Vi körde dit från Tvååker och övernattade på Getesjöns camping. Husse var ju, förstås, indisponibel så även denna dag fick jag testa konditionen i ringen. Det blev måånga varv i den blagande solen men Ella hängde med och blev BÄSTA TIK och slutade som BIM. BIR blev Almanza Tjong i Medaljongen, en härlig showare som uppnått veteranklassen. Dömde gjorde Annika Reitmaier, Miss Mallorys och hon motiverade sina val väl!
Det var en trevlig och väl organiserad utställning, fint väder och trevligt sällskap! Ellas tävlingar, kritik och och meriter är uppat.

8 juli 2007... äpplepallartjejerna är i full gång. Nu börjar skörden sitta lite väl högt upp, men skam den som ger sig!!
Du Ella... hur fasen kommer man åt äpplena som sitter där uppe? Men herregud, vad är du för en liten Myra, bara o hoppa upp fattar du väl...
Ja, ja... det är helt klart lättare om vi hjälps åt...
så om du håller ner den grenen...
Kolla! Nu fick jag det skiiitstora äpplet som satt där uppe... Ja, bra att jag hjälpte dej va??
Hur kort i rocken kan man VARA??
Så väldigt många äpplen finns det just inte kvar men huvudsaken är ju att våra älskade fyrbeningar har kul!!

Det som händer härnäst är en liten utflykt till metropolen Tvååker på torsdag där Ella ska ställas ut i dagarna två och vi ska umgås med ett gäng trevliga vänner från, ja just det, metropolen Höganäs. Och runt flatteringen blir det snick o snack! Det ska bli sååå kul, jösses, vi har ju inte varit på utställning på FYRA veckor :-) Och när vi då ändå är så långt norrut!!! så gör vi en avstickare till Markaryd på hemvägen och deltar i Smålands flatshow! Och sommarväder är på väg!!! Vi hörs efter helgen!


29 juni 2007...
...Maya Grånos är opererad för sin tumör på nosen. Hon har haft den ganska länge så vi hyser gott hopp om att den inte är elak men vem vet. Skickades för granskning så vi får besked endera dagen. Annars löper vardagen på... semestern lurar tre veckor bort och livet går sin gilla gång. Jag har börjat träna Myra igen för LK III och allt sitter fint sånär som på fjärren. Damen har en egenhet att skutta in ändan vid sättandet så det medför en alldeles för stor förflyttning... i tvåans skiften märktes detta knappt men i trean med ställandet så blir det för långt.
Om någon har ett tips hur man kan lösa detta så är jag rysligt tacksam :-))
Ella har fått ett långt uppehåll från söket och vi hoppas att hon ska bli ännu mer taggad när vi drar igång igen!
Allra sötase, goaste Amanda Löfgren-Öhlin har börjat på dagis och trivs som fisken i vatten. Ha så gott i sommar och var rädda om er!

23-24 juni 2007. GRATTIS lilla Myra...
...på din 5-årsdag!! Det blir lite trixigt att fira eftersom Myran o hennes syskon är födda den 23 men registrerade den 24! Nåja... hon bryr sig inte så väldigt mycket om vilket :-) Myran har denna helgen fått massor av kvalitetstid med matte eftersom hon var den enda som fick följa med till Aspö när huset skulle städas. Nästa vecka kommer de första sommargästerna och sedan är det fullbokat resten av sommaren. På midsommarafton spöregnade det större delen av dagen men på kvällen blev det uppehåll och efter två små snapsar satt en långrunda fint.
Resten av helgen bjöd på strålande sol från en klarblå himmel, drygt 20 grader och en lätt vind. Det är svensk sommar det!!
Aspöhuset.. gammal färja (Södern) möter ny (bilfärja)

Och så kan jag meddela att årets första kantareller plockades i skogen bakom huset. Drygt en halvliter fick jag ihop och då var det ju inte så svårt att svänga ihop en underbar sås till fläskfilén...


18 juni 2007.
En liten resumé av helgen som gått.

Äntligen var dagen inne för vår utställning på brukshundklubben. Fredagkvällen ägnades åt de sista förberedelserna och vi avslutade det hela med pizza o vin. Eftersom vi hade jämförelsevis få hundar anmälda (117) så hade vi satt bedömningsstart kl 10 och det var skönt att kunna ta det lite lugnt på morgonen. Inte en regndroppe hade kommit under natten och hela förmiddagen var det uppehåll. Men SEDAN KOM REGNET och det vräkte ner från en vidöppen himmel och pågick till långt fram på kvällen. Själv jobbade jag som inkallande ringsekreterare så det var bara att dra på stövlar och regnställ och se glad ut :-)

Ella var anmäld och blev BIR av tre flattar. Sen gick hon banne mej och VANN GUPPEN! Dömde gjorde Lars Ramberg. I BIS-finalen dömde en tibbeuppfödare vid namn Richard Andersson och där blev Ella placerad som BIS-6. (Hos oss får samtliga 10 priser!) Allt flöt på bra så efter sommaren sätter vi tänderna i nästa års utställning!
Så var det då dags att bestämma sig... skulle vi åka till Gränna? Eller skulle vi inte? Nä, vi styrde kosan söderut och luffade runt längs sydkusten och har haft kanonväder både söndag och måndag (semesterdag).

I Gränna blev Ellas bror River Champion!!! STORT GRATTIS till er! Nu är tre av bröderna SU(u)CH. Vilken kull det blev efter Mette & Simon!!

Just idag kom det hemska beskedet att Simon inte längre finns med oss. Han rycktes hastigt bort i svår borrelia inte ens 7 år fyllda. Tittade igen på filmen från Crufts'... vilken magnifik hund han var. Sov gott pappa Simon!


13 juni 2007.
Så var sista ringträningen avklarad
Katrin och jag har haft en kurs på
3 gånger innan och idag var det drop in. Fadde och Ella var med med en av kvällarna och visade hur man ställer en större hund på olika sätt. Och helt otroligt vad en hund & handler kan växa på några gånger. Det ska bli jätteroligt att se flera av er på utställningen på lördag!!
Det mesta jobbet är gjort nu, återstår att bygga ringar och tält på fredag kväll. Skriva alla diplomen för hand, hämta och numrera katalogerna för lottningen och gå igenom priserna för sista gången. OCH VILKA PRISER sponsorsgruppen tiggt ihop!! Jag skulle uppskatta värdet av Bis-priset till minst 3.500 kr!!!! Ja, ni läser rätt!! Och de andra placeringarna går inte heller av för hackor! Så boka in Höganäs nästa år vid den här tiden!!
Nu håller vi alla tummar för att DMI och SMHI har fel i sina prognoser för det har dom ju faktiskt haft förut!!!!! Regn vill vi INTE ha!
Grännautställningen hoppar vi troligen den här gången så det blir Tvååker i mitten av juli som blir nästa vänstervarv. Och då kanske pälsen har vuxit ytterligare. Eller också har den ramlat av igen... det är spännande nästan jämt :-) Matning eller fritt ställande - bara att kolla hur hunden visar sig bäst ! Inte alltid så lätt att bedöma med tanke på kameravinklar...

6 juni 2007.
Väderön tur & retur.

Nationaldagen detta år spenderade vi på Hallands Väderö ihop med Karin Holm
och Bo Ek.
Men jag tar det från början. I början av 60-talet var min morfar Konrad fyrmästare här. "Lilla Gun" bodde här medan mamma Birgit arbetade på annan ort. På sommarloven kom Bosse åkande från Ockelbo för att bo hos oss (hans mor och min mormor var systrar) och ha sköna sommarlov. Karins pappa Ivar jobbade också på Väderön och här och i Torekov lekte vi under några år tills vi flyttade till Utklippan igen.

Nåväl...drygt 35 år senare träffades vi tre igen, gick runt ön, fikade vid den gamla hamen där fyrbåten lade till, var uppe vid fyren och sedan vid husen där vi bodde som barn. En härlig och väldigt trevlig dag, varmt men mulet och såå vackert!!
Tack Bosse, för att du tog detta initiativ!!!! Vi lovar att våldgästa dig i ditt hus i Kroatien!!
Och Karin... bara två mil härifrån... :-)

4 juni 2007.
Isabellas 18-årsdag firade vi i helgen men det är idag hon fyller, så det blev ett enkelt restaurangbesök för oss tre och pojkvännen Seth.
Inga utställningar i helgen då förstås, utan vi hade huset fullt av folk. Det blev mycket lyckat (nåja, tillbringar man en hel fredag med att fixa till en italiensk buffé, så SKA det blir gott :-) Isa fick en fin kamera som hon blev tårögt glad för plus massor av annat som en 18-åring ska ha :-) Vädret tillät inte att vi satt ute (i hela sverige utom här nere strålade solen) men när vi just ätit klart så kom sol och värme och det blev mingel både ute o inne!

Den goda Ella har börjat sätta päls och vi hoppas hon kan ta plats ringarna i sommar...
Närmast i tur står Höganäs BK:s inofficiella utställning den 16 juni så det är MYCKET NU!! Ella är förstås anmäld och direkt efter sticker vi upp till Gränna.

Vi anmäler till Tvååker, Lövudden, Ronneby och Öland innan vi sticker på semester så det får bli sommarens vänstervarv! För övrigt ska vi leta upp snåriga, läskiga skogar och träna inför höstens jaktprov!
Myran har kryat sig hyfsat och vi kämpar på för att få ner henne i vikt efter skadan som gjorde att hon inte rörde sig i samma fart som innan, för vi tänkte ju inte på att dra ner på maten. Dessutom snor hon mat så ofta hon kan, vräker i sig sin egen och dyker ner i Mayas skål och skyfflar i sig resterna medan Maya snällt går undan. Grrrr!!

Ha det så gott så hörs vi en annan dag!!


28 maj 2007.
Internet o lite nostalgi... Nån mer än jag som sa för 8-9 år sedan; vad ska man egentligen med internet till??? Gissa om denna uppfattning reviderats med råge? I dag finns ju x antal webbkameror uppmonterade på olika ställen i vårt avlånga land. Kul att gå in och kolla vädret i Jukkasjärvi till exempel. Eller Visby... eller nåt.

Men allra kuligast är att titta ut över Utklippans fyrplats, som är platsen för min uppväxt. Och när ni nu vet att jag bodde där med morfar fyrmästaren, mormor Svea, en fyrvaktarfamilj samt några ungkarlar som var fyrbiträden så förstår ni nog varför jag är som jag är :-)) En annorlunda uppväxt, få förunnat... en värld som inte längre finns kvar. När stormarna yrde och "klippekuttern" inte kunde gå iland, ja då kom helikoptern med proviant till personalen och buntar med serietidningar till mej!


25 maj 2007.
Klockan är 14.45 och vi har 27° i skuggan. Väntar på och längtar efter kvällens åskväder som lär vara på väg... vem sa nåt om klimatförändraingar? Lite till så har vi strandtomt...

22 maj 2007.
GRATTIS
älskade Ella
på 3-årsdagen!!

Det blir något smarrigt ikväll, får se vad vi kan hitta på :-)

Och så skickar vi miljoner pussar till alla bröderna!!!

"Men kom å lek med mej dåååå!

18-20 maj 2007. Utställning i Hässleholm
... och inte i närheten av några cert! På fredagen dömde Ann-Christin Johansson och av öppentikarna (13) blev Ella kvar som nr 6 men sedan var det ajöss. Det var uppehåll hela dagen och på eftermiddagen blev det strålande sol o varmt.

Lördag morgon. Duggandet följdes av hällande regn och i lervällingen var det en och annan som höll på att vurpa. Matti Tuominen dömde i rask takt och redan kl 12 var drygt 60 hundar dömda. Bir blev, precis som dagen innan, den urtjusige Branchalwood Aylanrhum (BIS resp BIS-3). Det var grövre benstommar och rejäla förbröst som gällde så där stod sig vår unga dam slätt. Även denna dag blev det en etta men inget mer i konkurrensen (16). Varför - framgår nog av kritiken.

Söndagen tillbringade jag på Taxspecialen utanför Kristianstad. Domare var Anette Edlander och vi hade en härlig stämning i och utanför tältet.

Många skratt och några dråpliga incidenter förgyllde dagen trots många, långa o snabba kritiker :-)

Jaha... och exakt HUR länge ska man behöva sitta och vänta?? Du har ju inte ens DUKAT ännu matte... och
vi är HUNGRIGA!!!
Myran o Ella är helt överens!

13 maj 2007.
Vi har varit på Flatshow!
Frk Skåne har idag haft sin flatshow på Svaneholms Slott.

Dagen började med lite tunga moln men efterhand klarnade det upp och den sista timmen blev lite lätt svettig för våra svarta vänner. Och för vissa hussar :-)

Drygt trettio hundar deltog (varav 20 tikar) för domaren Annica Wehinger Redlund, kennel Rygate's.
Det var en härlig, lättsam stämning och varje hund fick detaljerad kritik och öppen kritik vid placeringarna och fina priser delades ut till alla placerade.

Ella vann öppenklassen av
6 och kritiken finns på hennes sida.

Bästa tik och BIS, blev Moonstruck Born in a Barn - en supervacker och välbevarad veteran med
11 år på nacken!

Foto: Cicci

I bästa tik deltog 14 hågade spekulanter. När gallringen var klar stod Ella bakom Myras syster, SU(u)CH M. Rough Romance, och det såg ut att bli en tuff match ett tag för hon och Ella fick ta ett extravarv medan domaren funderade lite till. Nåväl, söta Dixie behöll 2-platsen och Ella stod som tredje bästa tik!!
Och då tänker man förstås som så... hade det varit officiellt så hade cert nr 2 suttit som hand i handske... men vi jobbar väl vidare på det :-)
De tre första i bästa hane/tik fick presentkort på vaccination hos Din Veterinär i Helsingborg!! Flott!!
På väg hem svängde vi inom Kågeröd och pussade lite på allra sötaste Amanda!!

7 maj 2007...
... och dags att påminna om vår utställning/agilitytävling på Höganäs BK innan anmälningstiden går ut den 16 maj.

I fjol blev det en mycket uppskattad utställning och lovorden rasade över oss! Superfina priser som hotellövernattningar m 3-rätters supé, presentkort på restauranger, veterinärklinik, hundmassage och hundfysioterapi... och mycket mycket annat! Så anmäl medan tid är – ha en trevlig dag i solen och passa på att miljöträna din valp! Varmt välkommen!


Den 5 maj 2007 hade vi i alla fall tur med vädret...
... vid debuten i jaktprovssammanhang. Husse & Ella kammade hem en 0:a. Och det var väl ungefär som väntat även om en 3:a fladdrat förbi i dagdrömmarna :-) På de senaste träningarna har Ella vuxit rejält så det kom faktiskt som en riktig överraskning när hon helt enkelt inte pallade söket... Men vi tar det från början.

Fotgåendet fram till provplatsen går bra, men sedan blir det rätt mycket tjafs och oro runt fötterna... Första markeringen spikar hon och lämnar av perfekt. Därefter en lite knepig vattenmarkering bakom träd längs med stranden. Perfekt markering, vattenarbete och avlämning. En landmarkering till, hon markerar men när hon är nästan framme söker hon sig upp i vind några meter (sökrutan ligger där bakom) men vänder tillbaka och tar den. Denna droppar hon dock på husses fötter :-( Så är det ett sök i snårig skog med 8 vilt. Ella drar iväg i sidled och bakåt så att hon nästan är framme vid förra markeringen. Efter ett bra tag hittar hon en kanin och därpå en trut. Fina avlämningar. Efter lite lallande hit o dit går hon rätt långt ut, tvärvänder och och kommer i full nitti med svansen mellan benen och inget i munnen. Då bryter domaren och hon får en andra vattenmarkering (som skulle vara mitt i söket) för att avsluta positivt och hon löser det klockrent.

Riktigt sur, men framför allt förvånad, blir man på kritiken. Är det verkligen Ellas? Allt utom söket gjorde hon ju riktigt bra... nån som har en bra förklaring?

Sammanfattande kritik:
En hund som för dagen ej visar tillräcklig vilja att genomföra sina uppgifter. Visar tveksamhet i sökarbetet och förmår ej lokalisera vilt på ett effektivt sätt.

Vi har hittills tränat i mestadels i ganska öppen terräng men det ska bli ändring på det nu. Ut i stora skogen bara :-)


Den 1 maj 2007....
... for vi iväg i arla morgonstund för att jaktträna utanför Halmstad. Det var en härlig dag med växlande molninghet och lagom temperatur för arbetande hundar!
Ella fick prova på en hel del nya fåglar och det fanns ingen tvekan där!! Det enda hon inte provat ännu är fasan för det är ju inte så lätt att få tag i, men det förekommer visst inte i nkl på svenska prov om jag förstått det rätt...

Några bilder från dagen hittar du i Ellas fotoalbum.

RacerMyran gick inte att fånga på bild :-)


29 april 2007 Utställning i Hillerød....
... och Ella var förstås den enda som fick följa med! Dagens flatdomare hette Luis Pinto Teixera och kommer från Portugal. Efter ett tag såg vi den röda tråden: lågställda hundar var favoriterna. Ojdå... men fröken Ella då??
Ja, när vi sedan kollade i konkurrensen, så inte är hon speciellt högställd längre!! Däremot en aning luftig på grund av lite tunn päls. 16 tikar deltog i brugsklassen. Jaha, och nu undrar ni förstås hur det gick?
Jo, Ella blev placerad som 4 m CK och det räckte ju förstås inte till en placering i bästa tik. Inget om pälsen i kritiken men när domaren placerade i konkurrensen så funderade han lite hit o dit och påpekade just detta.

Tack Jocke o Marita för trevligt sällskap och Jocke för tjusig handling samt kalorisnåla danska wienerbröd med chokolade!!!!

I bästa tik deltog 8 av ca 25 tikar. Dagens vinnare och bir blev, inte helt oväntat, A. Ever so Clever som vanligt så underbart vacker och välgående! Tikcertet fick Starworkers It's showtime och hancertet gick till 2:an i bruksklass; Flatterhaft a fortune to borrow. Bästa hane blev Starworkers Duke Ellington. GRATTIS!
Røde pølser smakar gott
efter en lång dag på
utställningsområdet.

Ella hälsar & tackar
Elvis matte och lovar att ALDRIG mer sörpla i sig ditt kaffe!

Och Snygg-Elvis fick
ju CERT idag!!
GRATTIS! GRATTIS!


26 april 2007
Idag var vi och fick ytterligare ett utlåtande på Myra....
... av Erik Utterström på Din Veterinär i Helsingborg. Ända sedan vi fick det förra beskedet av Annan Vet på samma ställe har vi ställt oss frågande till diagnosen. Vi gick idag igenom plåtarna och Erik förklarade på ett tydligt sätt och summan av kardemumman var att den grymma hälta som Myran drabbades av inte på något sätt hade med spondylosen att göra. Denna benbrygga finns mellan andra o trejde kotan, alltså inte den vanliga sorten mellan svanskotan o den första därefter. Pålagringarna på höften var minimala och definitivt inte något som kunde förklara hältan...
Eriks slutsats var att hon helt enkelt drabbats av en sträckning av muskler, ledband eller korsband men eftersom hon hämtat sig inom en månad så skulle inte röntgenresultatet vara det som var orsaken...

Så nu blir det till att besöka appellplanen, (har saknat den sååå) sök- & spårskogen, och leva som vanligt!!! Fast vi får ju ta det lite nätt och öka på efterhand. Det kan ju förstås slå till igen - men under tiden ska vi ha kul!!!! Och hon blir definitivt inte bättre av att sitta hemma och inte göra nånting, och livstids Rimadyl... nänänä, men det kan kanske behövas ibland... och vi fortsätter förstås med simningen.
Åhhh, vilken underbar dag det blev - MEN så mycket onödiga tårar...
Så VAR NOGA MED VAL AV VETERINÄR!!!

PÅ SÖNDAG åker vi över til Hillerød med Ella. Pälsen är inte så tjock o fin som den brukar vara men är åtminstone hyfsat blank. Så det kan bli hur som helst... Återkommer med resultat på söndag eftermiddag!! Så håll några tummar om ni har några över :-) Och ha en go helg!!!!


24 april 2007

Tralalalala, vi har kommit med på jaktprov....
... och då var det ju bara att bege sig ut i naturen för att kolla läget :-)

Husse, matte o Ella gick iväg för att kolla statusen på de "osäkra" momenten.
HÄR kan du se några bilder från eftermiddagens träning.

Detta blir vårt livs första officiella jaktprov och det känns lite i magen som att; jösses, varför hade vi så "bråttom" att anmäla :-) ... men det blir som det blir... Och vi blir en erfarenhet rikare. Håll tummar!

22 april 2007
Inget nytt alls egentligen....
... vi har haft en härlig helg och inte gjort ett skvatt mer än några KLIPP. Dvs, jag har klippt hundar och Husse har klippt buxbomen :-) Ella ska kanske få åka över till Hillerød på söndag, därav trimsaxens utfärd från mörk väska till solig altan... men vi får se om det blir fler eller färre strån i veckan.
Jaktträning ska det i alla händelser bli. Vi har ju anmält till Bromöllaprovet och får väl i veckan som kommer besked om vi kommit med... det är fotgående, viltvana och vattenavlämning som gäller nu. Och fotgåendet tar sig...

Gunilla kom hem från Halmstadprovet med två stora TRUTAR så vi ska se om vi kan köpa in oss på dessa... alltid nån ny pippi/hare som ska strula till det... Aliz gjorde för övrigt ett perfekt prov idag. Truten var förstås skitäcklig så den kunde gott få ligga kvar... men med lite övertalning så... och det räckte ju förstås inte ända fram...
Håller tummar & tassar för nästa prov, då sitter ettan som en SMÄCK!!!!!


15 april 2007
Några nya bilder.
HÄR finns bilder på broder River. Klicka på bilden längst ner till vänster.
Och HÄR finns en ny bild på "Rosett-Ella". Några nya bilder finns också längre ner på denna sida.

12 april 2007
MYRA
har idag blivit ögonlyst med HÄRLIGT resultat!! Främre Y-sömskatarakt blev resultatet och ingen är gladare än vi!!!!!! Synd bara att "folk" VET så mycket och gärna delar med sig... och att man själv som fullständigt okunnig går på allt.
Vi har nu i alla fall bytt tillbaka till vår gamla veterinär och därifrån ska även inom de närmsta dagarna komma en third opinion så att vi kan få lite ledning vad gäller träning, medicinering, friskvård osv. Och även om det ju verkar som att vi får lägga jakt, lydnad och bruks på hyllan så kan vi säkert spåra med henne!!
Och den allra mest älskade valpdummyn kan hon ju få bära på ändå :-)
Återkommer mer om detta när det finns mer kött på benen.

Ha en underbar sommarhelg alla ni där ute, det ska vi i alla fall ha!!
Ok, Sussan i Abisko, kanske inte sommar hos er då men skönt kan ni ha ändå.
Och - vansinningt vackert!

9 april 2007
Ella fick ett 3 pris på inofficiellt jaktprov!!!!
Och så har vi varit på jaktinternat.

På skärtorsdagen bar det iväg till Flathult för två dagars jaktinternat. Kvällen ägnades åt presentationer & allmänt hundprat. Efter frukost på fredagen var vi ute hela dagen och ägnade oss åt diverser aktiviteter. Solen sken från en klarblå himmel men den kalla nordanvinden var inte nådig så av och till åkte vantarna på! Kvällens påskbuffé avnjöts under muntra former och det var nöjda, glada och trötta deltagare som stupade i säng den kvällen!!! På lördagen bytte grupperna instruktörer och vi fick lite nya infallsvinklar på träningen.

En sak stod dock helt klart: GANSKA BRA=SKITDÅLIGT. Våra instruktörer poängterade PETIGHET. Ett slarvigt skick ger en osäker o slarvig hund. Ta tid på dej att rätta upp hunden, vänta tills den fokuserar, skit i att de som står bakom dej tycker att det tar för lång tid osv.

Vi har ju haft lite bekymmer med fröken Ella som inte varit så taggad på söket. Här fick vi göra en närsöksövning med dummies i en stenmur, nära nog omöjliga för hunden att få tag på. Ella var HELTAGGAD, hon kämpade in i det sista för att få ut dem från muren/riset och vi var helnöjda med detta och hoppas kunna jobba vidare utifrån detta.

På annandagen var det dags för Frk Skånes inofficiella jaktprov. Hela kvällen före och på natten vräkte regnet ner men vi vaknade till rejäl blåst och lite duggregn. Cirka 20 nkl-hundar deltog.
Ella fick startnummer 2 i sin grupp och gick loss på två enkelmarkeringar på vatten som hon löste bra. Därefter kom ett linjetag. Husse skickade lite ner i vind, stoppade och skickade henne vinkelrätt upp i vind. Klockrent. Efter detta var det ett sök med diverse vilt där haren ställde till lite problem. Eftersom det var första gången hon träffat på en sådan så ville hon både art- och könsbestämma den innan hon bestämde sig för att den kunde få ligga där den låg.
JIPPI!! Ella rodde hem ett tredjepris!
Bilden från jaktinternatet på Flathult.
Efter lite påtryckning från husse så var det lika bra att ta den tyckte hon :-) Liksom flertalet startande hundar så mattades hon något och fick lite stöttning. Till slut följde en enkelmarkering som gick alldeles galant. Fotgående är ERBARMLIGT dåligt men det är ju liksom inte Ellas fel... Domarens kommentar var också den att; hade fotgåendet varit bra så hade andrapriset suttit där!!!! Så det finns hopp för framtiden, vi har nu anmält till Bromölla den 5 maj!

1 april 2007. 21.00.
Just hemkomna från Uddevalla...
och här kommer följande lägesrapport:
I lördags dömde Moray Armstrong tikarna och Liz-Beth Liljekvist hanarna. Armstrong gick mer på kvalitet än på viss typ såvitt jag kunde bedöma.
Våran Ella blev 2:a med CK i en stor öppenklass (18) och slutade dagen som
4 bästa tik (av 79)!!!! Tack Jocke för tjusig handling!
Det var en underbar dag, synd bara att sitta inomhus... men på eftermiddagen satt vi i solgasset vid husbilarna tillsammans med Bitte o Göran, drack lite kylt vitt och hade det mysigt innan det var dags för den gemensamma middagen. Det blev INTE sen kväll med Luuk kan jag säga, strax efter kl 21 började man blinka lite lätt i baktakt och med huvudet på kudden tog det max 2 sekunder innan sömnen infann sig! Vilken underbart härlig dag!!!
Foto: M. Nerelius.
Söndag 1 april. Något färre flattar var anmälda denna dag och redan tidigt i bedömningen sade mig min magkänsla något viktigt. Som jag dock valde att ignorera, för det kunde ju gå precis hur som helst. Ingen hade en susning om vad hon gick på. Mmmm, nu anar ni nog hur det gick... jodå, ett blått snöre!! Ja, jag vet att det inte låter klokt, men så blev det...
Och det var inte ens ett aprilskämt :-(
Men, men, vi vet att vi har en vacker välbyggd tik så detta faller mer tillbaka på domaren än på Ella. När kritiken lästes med lupp förstod vi vad hon hängt upp sig på... (även om vi såklart inte håller med) och inte ett ord om rörelserna, hennes paradnummer :-(

28/3 2007 Myran...
...reste sig idag och stödde även på ben nr 4. Efter second opinion från annan veterinär så såg det faktiskt lite ljusare ut så vi har gott hopp om framtiden även om detta kommer att ta sin lilla tid. Och att hon såklart inte kan köra på i hundranitti. Enda kruxet är att tala om det för henne, känner man Myran så vet man att det är
0 eller 190 som gäller :-)

I söndags
var vi iväg på Frk Skånes tematräning. Denna gång var det stadga som gällde.

27/3 2007 Här Margit...
...en liten bild på sötaste Amanda med 4 tänder och två till på väg!!
Och en gräddbulle är alltid mumsigt!

23/3 2007 Inga lydnads- eller brukstävlingar anmälda...
... så jag förstår att en och annan undrar om vi totalt snöat in på vänstervarvet. Men saken är den att Myran är skadad. Hon började halta för två veckor sedan och när "sträckningen" inte blev bättre så fick det bli röntgen av höft, knä och ländrygg. I ländryggen befanns en sammanväxning mellan kotorna (spondylos) vara knäckt och och området var inflammerat. Rimadyl ordinerades men efter fem dagar fortfarande ingen förändring så plåtarna skickades idag vidare till uppfödarens veterinär för second opinion. Vi hoppas på ett svar i början av nästa vecka. Kanske cortison skulle kunna göra nytta... Nåväl, av detta skäl har jag inte anmält till någonting och av jaktinternatet i påsk blir ingenting... men huvudsaken är ju att hon repar sig den lilla goa Myrisen som ju fått ALLT elände... ögonlysning kommer att ske den 14 april.
... och jag ska lämna in en lottokupong...

Men - alla ni där ute - ha en go vårhelg!! Det ska vi ha!


21/3 2007 Om vi landat? Nädå inte alls...
... här rider vi fortfarande på framgångens våg! Dock väl medvetna om att det för nästa domare kan bli platt fall! Men det är ju också det som gör det så spännande. Några fler bilder blev det inte, ruskigt dåligt ljus och ny kamera gjorde varken hund eller handler rättvisa.
Nu ser vi fram emot nästa utställning som blir 2-dagars i Uddevalla och kanske mattes stukning och/eller husses hälsena har bättrats på tills dess, hoppas kan man ju alltid :-) och hoppas att inte ALL Ellas päls hinner försvinna...
Så vill vi säga ett STORT TACK för alla grattis på plats, på mail, sms och inte minst här i gästboken!! Och TACK JOAKIM för visningen!
Och TACK BOPPALOOZA som lät oss få ta med underbara ELLA hem den där soliga, vackra dagen i augusti -04.

18/3 2007 Lite bilder från Malmö finns på Ellas resultatsida
... igår kväll somnade jag av pur utmattning framför datorn!! Två gånger - sen gav jag upp. Idag har jag jobbat på malmöutställningen hela dagen så dessa bilder får räcka som "bildbevis" :-)

17/3 2007 JA JÖSSES... hur ska man börja nu då...
... jo, igår kväll kom Britt med sin Boppaloozatik för att övenatta hos oss och åka vidare till Malmö Int. Vi hade en trevlig kväll, mycket prat och (för) mycket vin :-) Lördag morgon var det så dags att infinna sig i ring 8 där 57 flattar var anmälda. Faktiskt ett tjugotal färre än det brukar vara. Men det var samtidigt utställning i Högbo Bruk så mer än dubbelt så många åkte dit. Där vanns BIR av Boppalooza När Du Dansar!!!
I Malmö hade vi "hyrt in" proffshandler Jocke Nerelius och han började dagen med att bli 2 bästa hane med Ellabrodern Armani! Armani fick superkritik men var trött och hängig efter en orolig natt och detta avgjode placeringen sa domaren.
Så var det då dags för öppentikarna. Inte så många som det brukar vara men det var tikar av mycket hög kvalitet så nån segervittring ville just inte infinna sig. MEN SE VAD VIBBAR KAN BEDRA! Ella vinner öppenklassen med CK. In i bästa tik och där GÅR HON OCH VINNER och roffar åt sig CERT och CACIB. Och här upptäcker någon att jag kan hålla andan under HELA bästa tik! Tack Gunilla för den :-)
Men himmel & pannkaka... nu skulle ju skruttan in i BIR & BIM också...

Och det var då jag fick hjärtstillestånd.

ELLA BLEV BIR!!!!!!! Efter lång väntan var det så dags för grupperna och där drämde Jocke & Ella till med att bli BIG-3!!! Tack alla för trevligt sällskap o grattiskramar! Fler bilder kommer under kvällen. Om jag orkar...
TACK Jocke för superinsats och trevligt sällskap i Malmö idag!!!! Håller alla tummar för att skivbromsen håller sig kall på hemresan :-))
Firandet blir lugnt ikväll. Skumpan är slut :-( den gick åt när pappa Simon tog storslam på Cruft's. Plus att jag åker ner till Malmö tidigt i morgon bitt för att jobba hela dagen i schnauzer/pincherringen.

11/3 2007 Pappa SIMON blev tyvärr oplacerad i BISET..
... men herregud... vad gör det??? Att ta sig så långt är bara SÅ STORT! Matte i huset har suttit klistrad vid datorn och missade t o m Parlamentet, och det ska mycket till!!! Bara såå spännande när det äntligen kom till BIS:et och en liten, liten besvikelse när Simon & Jonna inte tog rubbet! Så tänker man till lite och inser att detta är ju så skitstort i alla fall... men en liten tibetansk terrier... hur lönt är det – när det finns FLATTAR??? Vi har haft en underbart spännande helg och söndagkväll och tackar så mycket för underhållningen!!!! Skrev ett långt inlägg i Jonnas gästbok... och sen kom det jäkla mattespörsmålet och sabbade allt... dvs. om man glömt fylla i detta så raderas allt skrivet och man få börja om från början. Och det orkade jag inte. Inte ikväll... Har varit inne i Helsingborg och simmat med Ella, Aliz & Zoya. Myra är blockhalt på höger bak och vi avvaktar nån dag innan vi lägger halva månadslönen hos veterinären :-( Efter en regning förmiddag kom vårsolen igen och vi tränade lite jakt med Ella. Utan Myran var hon inte riktigt på hugget, en alldeles ny situation för henne så där har vi att träna vidare på!!!

10/3 2007 Ni vet den där våren som jag brukar traggla om...
...den har varit här idag! Håll till godo med dessa vårtecken. Strandskatan har varit på plats drygt en vecka men den har jag inte fångat på bild.
Snödroppar och vintergäck har blommat ett bra tag och i skuggan bakom står blå krokus som inte kom med på bild. Påskliljorna är decimeterhöga, persiljan har överlevt vintern liksom timjanen. Tyvärr har den franska dragonen dragit vidare till de saligas ängder...

8/3 2007 Pappa Simon blev BIG av flera tusen hundar på Cruft's !!!!
Fatta hur STORT det är!!!! Nu får Jonna & Simon drälla runt i Birmingham ända till BIS-finalen på söndag så nu håller vi tummar o tassar för placering där!!!

8/3 2007 Ehh... inget egentligen...
... sitter här och följer gästböckerna och längtar till Cruft's! Minns den härliga stämningen när det var dags för finalerna. När man fullproppad med öl och flottiga tillbehör erbjöds att köpa de eftertraktade biljetterna till stora ringen. Det var HÄRLIGT! Och nu sitter jag här framför macen, länkarna till radiosändningarna från Cruft's funkar inte. BBC 2, där finalerna sänds, har vi inte heller. Suck. Det som var så härligt var att man i England sände från Crufts flera timmar varje kväll. Gunilla och jag låg på varsin säng o kollade, vi var helt slut efter hela dagen på Cruft's, orkade inte gå ut och äta som vi bestämt utan låg helt utslagna och käkade chips och kollade på sändningarna tills vi somnade. Vi tittade till och med på lydnaden som gått under dagen. Och NÄR såg vi lydnadstävlingar i SVT??? Eller ens från Stora Stockholm???
NÄnä, fotboll ska de va' ...

Nåväl, tummarna hålls för pappa Simon (Almanza Far & Flyg) som blev BIR av 366 flattar på Cruft's idag. Och finalerna pågår som bäst... återkommer :-)

4/3 2007 Fortfarande inget cert i sikte... så nu siktar vi på Malmö Int :-))
Idag har vi tillbringat dagen i Moheda Bollhall. Ca 85 flattar var anmälda och för ovanlighetens skull var hanarna i majoritet. Hur det gick för oss?? Tja...
Ella blev placerad som nr 4 i öppenklassen, inte vad vi hoppats på förstås men så länge placeringarna kröns med ett CK så är vi rätt nöjda!!! Den korta, men koncisa kritiken finns att läsa på Ellas kritiksida

BIR blev som väntat ("rätt" domare) den urtjusiga Almanza Ever So Clever så dessutom gick hela vägen till BIS. Och man kan inte säga annat än att det var välförtjänt, jag är mycket förtjust i henne!! BIM och BIS-BIM blev en brun Flatterhafthane som jag inte minns namnet på. Så det blev flattar i topp!
Idag igen!!! Inte så konstigt, det är ju den finaste ras som finns :-)

Som vanligt blev det ju lite diskussioner om domare, snördomare och sånt och jag kom då att tänka på en historia jag hört...

Det var två damer som satt vid ringside och kommenterade domaren och hans sätt att döma. (Ni ska veta att vid domarbordet hörs mycket mer än man tror när man sitter ute vid ringen, tänk på det!!!) Nåja, i alla fall tröttnade domaren på damernas tragglande, gick fram och ställde sig mellan deras stolar och sa: Ni har ju RÄTT!! Man ser fan så mycket bättre härifrån !!
Sant eller inte... men kul hade det varit att beskåda detta :-)

När det gäller Myrans ögon så har vi fått jättemånga reaktioner och vad jag kan säga nu är att jag ska beställa tid för ögonlysning och kommer såklart att meddela här så fort jag får svar.


1/3 2007 Men vad händer sen då?...
...idag var husse hos vet och vaccinerade damerna. Efter en rutinkoll där hon lyssnade på hjärtan, lungor o sånt, så reagerade hon på Myrans ögon och bestämde sig för ytterligare en titt. Det oändligt sorgliga beskedet var att Myran på ena ögat lider av grå starr (katarakt). INTE ENS FEM ÅR FYLLDA!!! Vad jag kan utläsa av infon på internet är det, när det drabbar en så pass ung individ, troligen är ärftligt! Och jag tackar min skapare för att mina avelsplaner inte höll hela vägen ut. Myran är ju på halvfoder men eftersom uppfödaren inte ville ta valpar på henne, så hade jag långtgående planer på att att föra hennes fina arbetsmässiga sidor och underbara sätt vidare,...

På frågan till veterinären; vad gör vi nu? så blev svaret; ingenting... dvs. vi får vänta och se hur detta fortskrider... men just nu är hjärtat tungt. Så tungt.

Du och jag Myran. Du och jag.


24/2 YEEEEES...
... båda mina favoriter gick vidare!! Favoriten är förstås Andreas Johnson... som för övrigt var självklar vinnare redan i fjol... med tanke på ålder och musiksmak i familjen så känns förstås detta 60-talssound såå nostalgiskt!!
För övrigt har vi haft helvetesväder idag, snöblandat regn i styv kuling som gjorde att det piskade småspik vågrätt in i ansiktet. Inte ens fjällrävenmössan med ludd o öronlappar (som får mej att känna mej som en dagisunge i bävernylon) kunde stå emot eländet!! Nä, nu är det dags för vår igen... en veckas vinter är på tok för länge. Vi ska ju dessutom köra husbil till Moheda på lördag så... fast Fadde fick en ordentlig tuss ellapäls i handen idag... sicket skit, fälla nu – mitt i vintern, och med utställningar som duggar tätt framöver.
Tja, vad gör man? ...håller tummar och köper spraylim :-)

22/2 SNÖÖÖÖÖ...
... när det var dags för vovvarnas morronkissning så låg snön i drivor ca 1 meter upp på dörrarna. Efter mycket lirkande, centimeter för centimeter, lyckades jag få upp ytterdörren. Grannens bil stod mitt i gatan sedan 6 i morse och ingen progbil i sikte... och dagens simträning på djursjukhuset fick ställas in. Ja, allt om skånevädret har ni ju sett på tv så... just nu längtar vi efter regnet som ska komma på söndag!!!

19/2 Ett kul besked nådde oss från årsmötet...
... som vi tyvärr inte kunde delta i detta året.
MYRAN blev Årets Brukshund och det betyder att även i år får en tennbuckla pryda sin plats på hyllan!!
Förra året fick vi den för att hon blev årets lydnadshund med härliga 550 av 600 möjliga poäng! I bruks är konkurrensen inte lika stor på vår klubb men lika glada är vi för det!!!

14/2 Grått & trist...
... men idag smet jag från jobbet vid tvåtiden för att träna lite med husse, Gunilla o vovvarna. Vi höll till på ett av våra mest kuperade områden (ja bortsett från Kullaberg då ju) ca 20 m ö havet i blandad terräng. Vi började med linjetag på ca 80 meter på en äng och det var full rulle ut & in.
Därefter ställde sig kastaren precis bakom en stig i lite sly och på hundarnas väg fram fanns nerhuggna träd i olika högar.
Sist på schemat stod ett sök. På ett område med gles skog och med "berg & dal" lade vi ut 24 dummies. Våra 4 hundar skickades i tur och ordning och när alla tagit in 5 dummies var så bröt vi och hämtade själva de som var kvar. Vovvarna satt, fortfarande laddade, kvar och såg uppmärksamt på oss. Ella sökte suveränt och energiskt väl medveten om köttbullarna i husses ficka...
När det gällde markeringarna så var det Ella som "ballade ur". Hon är normalt stensäker men hon drog iväg, tvekade, sökte och hittade till slut dummyn men det såg ut som att hon såg stigen som ett hinder. I detta område har vi inte varit på nästan ett år så det var inte så känt för henne, däremot har vi tränat över stenmurar och andra hinder, men men...
Myran var suverän - helt igenom! Practice makes perfect!!
Och nästa torsdag börjar vi simträningen!!

11/2 GULD!!!...
Ja, om vi börjar med ANJA då!! Jösses, vad spännande det var.

På ett annat håll i världen har det också hänt roliga saker. Nämligen i Mjölby!! Dömde där gjorde Mrs Hathaway som jag en gång ställt Myran för och hon blev då bästa tikvalp.
En jättego domare!!

Strax efter lunch kom samtalet att Boppalooza Opening Night blivit bästa hane. En stund senare nästa: Armani blev BIR. Sedan var det bara att ge sig till tåls till efter 15...

Under tiden blev det en promenad, ingen träning alls i dag. Visserligen sken solen och det var runt nollan men det blååååste så in i bänken så köldeffekten blev grym

Armani blev BEST IN SHOW!!!!

och Ella skickar miljoner pussar till snyggo-brorsan!!!... som äntligen fick samma titel som sin syster, hi hi... fast officiellt då. Och det smäller ju något liiiite högre om man säger :-))

BIS-BIM blev Flatterhaft Ina Scot. Flattarnas dag kan man säga!!!

10/2 Vi har sett en stjärna födas...
... nämligen, Marie Lindberg. Hon fick i kväll direktskjuts till finalen tillsammans med The Ark... två helt skilda låtar, ingen av dem egentligen en riktig schlager, men hennes var bara så himla bra!!! Precis i min smak (gillar ju "blablader"), precis som Stefan Andersson förra lördagen... men han gick ju inte vidare tyvärr.
För övrigt så har vi haft en underbar vårdag, solen som strålat från en klarblå himmel, Myran som fick ett bruksspår med 4 pinnar och gick som på räls, första pinnen markerade hon, de andra tog hon upp och lämnade till mej. Kan man vara annat än lycklig då?? Efter lunch gick vi en långpromenad på ett par timmar längs havet som låg spegelblankt. En helt fantastisk dag... ja, ni vet den där våren som jag brukar traggla om... den var här idag ;-))

6/2 Idag kom ett sorgebud...
... Mayas mamma, Vårsångens Amazing Cindy, har lämnat detta jordelivet
13 år gammal.

4/2 Vintern lyser ännu med...
... sin frånvaro! Och inte är vi lessna för det :-) Denna helg har vi tränat på Ellas sök framför allt. Hon är ju inte så taggad som man skulle önska så vi lade upp det såhär:
På flygfältets klippta gräs la vi några fullt synliga dummies i vind. Strax bakom är det 3-4 dm högt gräs och där la vi ett gäng till. Och ännu längre ut bland lite buskar o träd ytterligare några. Och så lät vi henne hämta hem med tok-belöning som följd. I går bröt vi medan hon fortfarande var heltaggad men idag fick hon jobba lite till. Efter 7 dummies (inkl "kaninen") var hon fortfarande på hugget!!!!! För dej som inte läst innan så har vi haft problem med att hon efter 3-4 dummies helt enkelt lägger av och börjar strutta runt och nosa och gräva lite. Det känns helskönt just nu och vi tror att vi är på rätt väg med tanken att hon ska göra lätt o rätt och tycka det är skitkul. Sedan ökar vi förstås svårighetsgraden...
Myran är ju den hon är, full rulle och idag var det så nära spanielsök det kunde bli. Det som hindrar mej från att starta henne är den erbarmliga simtekniken. Gunilla, jag och våra svarta ska nu börja simträna på djursjukhuset och helt enkelt dela på en timme.
Maya, ja denna underbara gamla madam... hon fick tre enkelmarkeringar, spikade dem och kom ända in och gjorde perfekta avlämningar och kända supporters stod som levande frågetecken. Ibland tror man bara inte sina ögon :-))
Sammanfattningsvis en härlig helg, inget regn o ingen snö och vintergäcken blommar för fullt!
Vår gamla kamera har tagit time out. Eller också är den heldöd. I alla fall så har vi köpt en ny men det tar ju ett tag att lära sig så detta är den enda av alla helgens bilder som det blev skärpa i. Den föreställer en o-knallad Ella :-) I vissa fall lägger hon sig helt enkelt ned när någon av de andra jobbar.

"Vila nosen" är något jag försökt lära in på de andra två men inte lyckats riktigt. Den här unga damen kan det alldeles av sig själv :-)


28/1 Idag söndag...
... har vi varit på en heldagskurs med heldagsregn i Saxtorp utanför Landskrona. Vår jätteduktiga och trevliga kursledare heter Anna-Lena Wendt. Tonvikten var lagd på SÖK och vi fick massor av nyttiga tips och ideer att klura vidare på. Själv var jag med som åskådare (foten, ni vet) men Fadde och Ella deltog med liv & lust. Nåja, söklusten är väl inte vad man kan önska, och i vissa lägen bör den unga damen skruvas åt. Att hon är söt som få har nog resulterat i lite väl många förmåner! Men en hel del av övningarna gick över förväntan. Det är signalsäker ung dam med ordentlig stadga och helt tyst i passivitet som dessutom i de allra flesta fall har jättefina avlämningar.
Mycket nöjda, men blöta och frusna fanns bara ett mål i sikte. Soffan!
Gunilla har varit på ett träningsjaktprov på Flathult idag och Aliz fixade till en 2:a i nbkl. STORT GRATTIS, ni är ju jätteduktiga!!
Denna härliga bild har Sten Christoffersson tagit men föreställer ingen av våra hundar tyvärr... däremot beskriver den verkligen dagens väder :-)

Camping i Tällberg. Utsikten över Siljan från "tomten" kan man ju inte klaga på!
27/1 Kom att tänka på... när vi nu ändå pratar om rymningsbenägna hundar. Och icke-sådana då! Myran, som av naturen begåvats med en pytteliten blåsa, är vansinningt kissnödig tidigt på morgonen. När vi då är ute med husbilen så brukar vi bara sömndrucket öppna dörren och släppa ut henne "på tomten", dvs inhägnaden med kompostgaller lika stor som markisen. Då kryper hon ut under bilen, gör vad hon ska och när det är klart så kommer hon och sätter sig vid "grinden" och väntar på att bli insläppt!!! För hon har nämligen inte kommit på att hon kan smita in samma väg... lilla söta puckot :-) Så det finns bara inte i hennes huvud att man kan smita :-) Och varför skulle man det? Som hund hos Wallenmarks lever man ju i den bästa av världar :-)) Eller hur Maya ?

26/1 Aristokraten är...

...lyckligtvis fortfarande vid liv. I morse släppte jag ut damerna i trädgården för dagens första kiss. Vis av erfarenheten stod jag i altandörren och hade full koll på Maya. Hon smög runt och skopade i sig snö och rätt som det var fick hon vittring, dök igenom häcken och trots mina vråååål drog hon vidare mot sitt mål, troligen bröd som nån lagt ut åt fåglarna. Ut och letade, men vi vet ju sen förr att hon skiter i oss när hon lufsar runt på granntomterna i sin jakt på nåt ätbart.
Efter 2,5 timme kom en granne farande och sa att Maya nu var i hans trädgård. Så det var bara att gå dit och vissla in henne. Hon var alltså på väg hem. Förra gången hon smet hittade vi henne sittande på trappan efter drygt två timmar... Det är ju mest för den hetsiga trafiken på 111:an en bit ifrån som gör att man går omkring med hjärtat i halsgropen.

Men, peppar peppar, hon går ner mot havet istället... men någon gång kan bli den sista så nu är det lina som gäller i trädgården. Myra och Ella har inte en susning om att man KAN dra... dom har liksom aldrig kommit på det... men Maya smet redan som valp så ofta hon kunde. Trots stängslet runt trädgården...
Nåväl, slutet gott, allting gott.
Ha en trevlig helg allihop!!!

24/1 2007.

Nope, nåt fingerat jaktprov på Flathult blir det inte. Husse ligger under duntäcket och tycker rysligt synd om sig själv. Och jag förstår honom...
Själv har jag varit på RUS-möte angående brukshundklubbens utställning i juni och det blir ju lite att bita i som ansvarig för pr-info. Och efter det... EM i konståkning!!! SÅG du det tyska paret som tog GULD. Herrejösses vilken åkning... vilken rysare!
Jag - sportintresserad? Absolut icke!!!! Men konståkningen missar jag inte. Man kan ju förstås undra varför för ända sedan tonårstiden, på halländska vassrika små tjärnar, har jag varit livrädd för att vurpa på grund av den stora, vassa, nedre taggen på skridskon.
Men i soffhörnan är det lugnt :-) bortsett från ett och annat NEEEJ-vrål när nån går på pannan i isen.
Härnäst satsar vi på söndagens SÖK-träningskurs med Anna-Lena Wendt som är anlitad av skånes flatteklubb. Ella & Fadde (frisk?) deltar och matte är med utan hund för att i görligaste mån kunna ta till sig tips och ideer och kanske även göra lite anteckningar.
Och då du, Zico-Bus, kan du få pussa lite på Ellan-Pellan!! Gôtt va??


23/1 2007.

Näe hörnini... här händer det just inte nåt speciellt. I alla fall inte annat än att nordvästra skåne är helt snötäck sedan igår!!
MEN så tyst det blir!! Plötsligt finns det fog för uttrycket: tystnaden som dånar i öronen...
Vi har väl nån decimeter snö och ikväll har det varit nere på nollan. Kl. 23 gick jag en runda med Ella & Myra, det var minus 2°, inte en vindpust och sååå härligt friskt!
Att vi här nere inte riktigt kan glädja oss åt snömassorna är att det ena dagen ligger jättefint, nästa dag är det slaskigt och dyngblött...
På torsdag morron MYCKET tidigt åker Fadde till Flathult (Bollebygd) för att "starta" Ella på "riktigt" jaktprov. Flunsan (?) härjar hos oss just nu så vi håller alla tummar för att husse hinner bli feber - & snorfri :-)

20/1 2007.

Idag fyller vår älskade Maya Grånos 8 år!!! Massor av köttbullar blev det och nu sussar hon gott på sin egen soffa till systrarnas
stora förtret :-)


17/1. Uppdaterat Ellas sida. Ny knapp till en syskonsida.

9/1. Uppdaterat Ellas tävlingar och gjort en ny knapp för ARKIV 2006.

7/1. Här Gunilla - och alla andra - här kommer äntligen uppdateringen!!!
... och det kommer också att framgå varför det dröjt :-)
Men vi tar det från början. På onsdagseftermiddagen bar det iväg mot Götet för att ställa ut Ella i dagarna två. En liten tanke snurrade i hjärnan och ville inte släppa taget... nämligen den att; va i jösse namn ska vi här o göra?? Bland ALLA dessa flattar... Nåväl, vi parkerade tillsammans med Bitte o Göran på Lisebergs södra parkering där vi som vanligt åt middag tillsammans och ner slank även ett litet glas rött :-) Vi sov gott och vaknade till smattret av regn. Bitte och jag gick bort till mässan först och efter ett par timmar kom Fadde med Ella.
Jag blev lite lätt stressad för även fast hon hade täcke på sig så stänker det upp rejält med vatten ändå, och uppfödaren Boppalooza-Erika skulle ju trimma henne lite till och herregud, tänk om hon inte hinner torka, o klasserna skulle ju krocka (Erika skulle visa också) o... ja ni vet :-)
Och Erika hade det mycket riktigt liiite körigt när klasserna såklart frontalkrockade.
I öppenklassen var det 22 anmälda och Ella blev placerad som 3 med CK!
När det sen var dags för Bästa Tik så gick jag in med henne eftersom Erikas championtik blivit tvåa i konkurrensen. Jag kände mej rätt lugn för en gångs skull och när domaren bad oss gå in i ringen så fattade jag ingenting!!! Trodde väl att hon tittade på championtiken som stod precis efter men nädå, hon sa till oss igen... och då blev det fart på oss kan ni tro :-) Eftersom hon plockade ut 6 st så var det ju en som bara skulle in och vända och det blev ju vi då :-(
Men jösses, vad gör det? Av 79 tikar blir våran Ella 6 bästa tik!!!! Dömde gjorde Liz-Beth Liljeqvist, och det gjorde hon riktigt bra tycker vi:-))
På fredagen dömde Annika Ulltveit-Moe, (19 ökk) och Ella blev återigen placerad som nr 3 med CK men sedan var det slutsprunget. Men jämn & bra statistik:-)

Som kuriosa kan nämnas att det var i exakt denna ring år 2002 som jag föll pladask för den då 11 år gamla tiken som blev BIM för Leif-Herman Wilberg. Cerrie's Jet Set Lollapalooza var namnet och stamtik hos Kennel Boppalooza!

Ja, då var det slut på utställning för vår del så vi for till Lindome till Bitte & Görans kompisar där vi skulle äta middag. Å HARREJEVVLAR VECKEN FEST DE BLE'. Vi hade en kanontrevlig kväll och husse låg lääänge dagen efter :-)
Så av naturliga skäl blev det matte som fick sätta sig vid husbilens ratt och köra neråt. Första gången jag kört, men lyckades manövrera den ner till Simlångs-gården där vi tänkt träna hundarna. Tänkt ja!!! Men inte packat in vare sig dummies eller spårselar... Men hundarna fick i alla fall rejsa av sig ordentligt efter att ha suttit i bilen i flera dagar och bara fått kisserundor.
På söndagen var det så dags att styra kosan hemåt. Ett litet besök i Äventyrs-butiken gjorde ett rejält hål i plånboken men skor o kläder måste man ju ha :-)
Isabella har haft en skön långhelg utan föräldraskapet och det var städat och fint när vi kom hem. Så vi är alla nöjda och glada med helgens bravader!!
Så får vi se vad som händer härnäst!
TACK ALLA för trevligt sällskap, ingen nämnd och ingen glömd!

Och tack för att du tittade in och glöm inte att skriva en rad i gästboken så att vi vet att du varit här och hälsat på!!!