2008

30/12 2008.

Ja nu jädrar smäller det... för vår del kan man lägga ner den produktionen. Inte för att våra reagerar på vare sig tjut eller smäll men man vet ju aldrig om det blir en olycklig kombination och rädsla uppstår. Vi har en kompis som sitter med sin flatte på en liten toa utan fönster, där frun serverar nyårsmenyn o annat gott genom dörren. Sorgligt.

Tjejerna löper så någon träning blev det inte dessa lediga dagar såsom det var tänkt. Dummisar, asså... va va de nu man skulle ha såna till... *blink*

På tal om träning så missade vi något när vi gjorde ett uppehåll från november, vi glömde minska på maten!! Det var alltså en på gränsen till överviktig Ella vi släpade till Hund 2008. Något pinsamt ska erkännas men det gick ju ganska bra ändå :-) Vi upptäckte det... men alldeles för sent. Men nu har vi full koll inför...

...My Dog, som väntar den 5 januari och detta blir då Ellas allra första besök i championklassen!!! In & vända... ja, så blir det kanske. Men då har vi gjort det... för sedan lär det inte bli några utställningar förrän till hösten.
Ella ska förhoppningsvis bli mamma i mitten av mars! Det kommer en "Valpsida" inom kort. Håll utkik!

Det har varit ett bra år för gun&dogs. Vi har lyckats över all förväntan när det gäller jaktproven. Både Ella och Myran glänste. Och på utställningsfronten för Ellas del slutade det ju med jubel!!! SuchNuch – helt sjukt tokroligt!! Men utan våra handlers som ryckt in så hade det inte blivit någon bokstavskombination att tala om. TACK Gudrun & Jocke som lotsat snyggot till tjusiga placeringar!! Och Fadde som gjort ett kanonjobb i skog & mark, jag är SÅ STOLT över dig!!

Vi önskar alla våra besökare ett riktigt GOTT SLUT på 2008 och
ETT RIKTIGT GOTT NYTT 2009 med lycka, hälsa & välgång!!
Gun, Fadde & Dogsen x 3

8/12 2008. Olé, olé, olé oléééé, we are the chaaampions...

SUCH NUCH BOPPALOOZA MOVIESTAR med matte o husse hälsar och tackar för alla gratulationer samt för hållda tummar & tassar!!! Vi svävar förstås fortfarande på små rosa moln och resan hem gick så lätt, så lätt :-)

Ella vann alltså jaktklassen (8) och blev
2 bästa tik med cert, proffsigt visad av Joakim Nerelius - mååånga varv blev det i bästa tik - men vi stod beredda med hjärt-lungmaskinen :-) TACK JOCKE!

Sista certet var därmed i hamn och vi kunde kvittera ut en grön/röd rosett!!!
Kritiken finns att läsa på Ella sida.
I stora ringen skulle vi sedan in med uppfödargruppen. Vi hade för en gångs skull förberett kläderna och det var en härlig känsla att springa in i detta sammanhang. Tokmånga grupper deltog och spänningen var oliiiiidlig när det till slut var två grupper kvar.
Boppalooza blev BIS-2!!
Gruppen bestod av 3 champions: (B. Thriller/B. Big Screen/B. Moviestar) samt "kusin" B. Ung Harald, står som tredje hund (cert, bim).

Ja jösses vilken dag det blev :-)


30/11 2008. Hm, skulle nog inte gnällt över snön...!
Nu är det skånskt julaftonsgrått som gäller och det är inte ett enda dugg kul.

Millan har fyllt år i helgen och Amanda (3) gjorde tårtan nästan alldeles själv :-) Isa o Jonas flyttade ju tillbaka till Lund så lägenheten i Helsingborg har vi tömt och städat idag :-( otroligt synd att behöva lämna en toppenlägenhet men att hyra ut i andra hand år efter år funkar inte tyvärr.

Vi laddar såklart inför stora Stockholm men innan dess är det lite som ska fixas. Carina, min förra kollega, har köpt en modebutik i Åstorp och dit ska vi åka i veckan och göra av med stora delar av månadslönen :-)

En av mina största kunder, redaktionen för Svensk Jakt, kommer ner och äter julbord med oss på torsdag så då gäller det att ta varannan vatten :-) vi ska ju åka uppåt redan på fredag förmiddag. Vi övernattar nånstans på vägen, äter o dricker lite gott med Rosengrens och anländer till huvudstaden på lördag. Kanske Bitte o jag tar en fönstershoppningrunda i Gamla stan medan herrarna kopplar av i husbilarna och tar hand om våra älskade fyrbeningar :-)

Åhh vad det ska bli kuuuuul! Håller ni några tummar för oss?????


21/11 2008. Inte helt i form än... men hyfsat. Nu är det ju vädret som är helt sjukt. DET SNÖAR!! Men tre lyckliga flattar har snart käkat upp det som fanns på altanen. Någon centimeter snö bara... men trädäcket är 60 kvadratmeter :-)

För oss blir det inga utflykter förrän resan till Stockholm och det ska bli såå kul! Resultatmässigt så går det som det går, men det är själva grejen att åka dit och ställa ut på Stora Stockholm som gör det extra roligt för oss lantisar :-) Och så hade vi ju tänkt shoppa lite också. Och Ella odlar päls för brinnande livet...

Och nej. Jag har inte sprungit ett steg. Och nu? I snö! Icke.

Men vi ser fram emot lite resultat i helgen från såväl Sverige som Norge.

Blir lite nostalgisk när jag tänker på hur det var för ett år sedan :-)
Ella som blev 2 bästa tik, en noslängd från vinnartiteln, fick norska storcertet och Boppalooza som blev BIS uppfödare. Och vi som stod bland kanske 100 husbilar i 16 minus och snö. Ja det var i Hamar för ett år sedan!!


11/11 2008. Hundarnas matte ligger idag nerbäddad med nästan 40° feber, snorig, tjock i halsen, eländig och dan... Dumma, dumma danska bacillusker... men faktiskt värt varenda en :-) Och jag som skulle börjat mitt nya liv idag med x antal km i slingan i Lerbergsskogen här intill. Jag brukar bara titta med visst medlidande på dessa flåsande individer som inte tycks ha några hem att vara i under mörka, ruggiga höstkvällar, men med tanke på kommande utflykter (dans runt granen t ex) där flåset behöver tränas upp så skulle denna slinga komma väl till pass :-)

Tror att jag häller upp ett glas vin, slänger mej i soffan och tittar på Doktor House! Denna befriande galning... Ha en trevlig tisdagkväll och titta snart in igen. Kanske träningen kommer igång... man vet aldrig. Eller jo – jag vet.
Men du vet inte :-)


9/11 2008. Vinnarutställning i Herning. Och nu var det ju vi som snodde certet, tra la la la laaa ...

Vill här poängtera för de som grattat oss per sms till titel & så. INGEN titel trillade in idag. Det är ju lite spridda skurar med meriterna så ett samlat grepp skulle behövas... men vi jobbar på det:-)

Nu ska jag berätta om utställningen i Herning.
Kl 10 bänkade vi oss runt en stor ring med ett strävt betonggolv som var perfekt att springa på!! Först ut efter ett par valpar var championhanarna och här vanns klassen av en svensk hane som sedermera blev BIR och fick vinnartiteln, Black Micas "Sune"! Så kom juniorhanarna och Nerelius "Eragon" fick juniorvinnartiteln!! Tikar i juniorklass vanns av Nerelius danskägda tik Tequila, som ju även hon fick juniorvinnartitel!!

Så var det då dags för resterande tikar... en champ, två i öppenklass tror jag, någon i mellanklass kanske, en veteran och sex i jakt.
Ella vann jaktklassen och fick cert!!!
Därefter var det dags att gå in och tävla om Cacib (och med det vinnartiteln).
Vi var tre klassvinnare som skulle tampas om detta... men inte fasiken kunde väl även titel nummer 4 bli svensk??? Nädå, så blev det tyvärr inte... cacib och r-cacib gick till Danmark!! Men vi tog med glädje vårt cert och åkte hem :-) Domare för dagen var Carina Östman.


3/11 2008. Mommos lilla tjej, nyss fyllda tre!


2/11 2008. Växjö Int. Någon snodde certet...

...och Ella blev 4 i jaktklassen. Hon var inte alls domarens typ, trots mycket fin kritik. Hon är i väldigt bra päls och visade sig kalasfint, men det hjälpte förstås inte. Nu har vi två utställningar kvar, Herning och Stockholm, sedan lägger vi detta med utställningar på is. Det har annars varit en riktigt trevlig helg med härligt väder. Vi har tränat dirigeringar och markeringar, ätit & druckit gott och haft såå skönt. Vi trivs superbra i husbilen och har, som vanligt, haft mycket trevligt sällskap av Rosengrens. Grattis till Vildas superkritik!!!! Vad månde bliva av denna dam... en svamp förstås :-)


26/10 2008. Just nu händer det lite mindre än vad vi skulle önskat...

AMANDA fyllde 3 år i fredags så det var en helkvällsunderhållning...
vi skattade så att tårarna rann :-)
När hon öppnat ett litet avlångt paket såg hon sig omkring och utbrast: JAMEN DETTA E JU INGEN PRINGSENT... DE E JU EN GAFFEL!!
Fyra paket senare: Strumpor o strumpor o strumpor... JAG HAR JU BARA TVÅÅ FÖTTER *gapflabb* Farfar Björn fotade så det kommer snart bilder.

Lugna veckor har det varit sedan vi senast "var i elden".
I går, lördag, körde vi upp till Halmstadprovet (elit) för att jämföra med danskarnas Vinnarklass som vi studerade på Bornholm nu senast. Och då kan jag säga med en gång: om vi någonsin blir uppflyttade till elit... så inte tänker vi starta i Dk :-)
Men vi trodde nog att ett elitprov innehöll betydligt svårare moment. Söket var väl det som ställde till det. Där skulle hunden ta sig igenom vatten/vass, kanske 30 m djupt där det även låg dummies och sedan i skogsbrynet på andra sidan. Riktigt tufft!!
En dubbel på land, ungefär som öppenproven vi varit på. En dubbel på vatten i vass. Båda fulllt synliga, så även nedslagsplatsen, kanske inte båda var lika tydliga för hunden som för publiken förstås. En landdirigering, inte heller något uppseendeväckande. Vattendirigeringen var tvärs över en vik, min avståndsbedömning kan man förstås inte räkna med, men bara rakt över.
Nu vet vi ju, visa av erfarenhet, att hur man än tränar så kommer man till ett prov där nya tuffa situationer klurats ut :-) Vad man förstås ska tänka på är att det är en himmelsvid skillnad på en liten grön tygpåse och stora vita trutar!!!! Som, förutom att de syns tydligt, har betydligt större vittringsområde! Känns märkligt att elitprov görs med dummies... är det inte jakt det ska föreställa?

Vi körde hemåt och stannade till i Simlångsdalen där vi tränade lite. Hittade ett grustag där hundarna fick dubbelmarkeringar längst upp med dold kastare, det var en lång, seeg uppförsbacke, bra för muskler och kondition och dom var urdduktiga båda två.

Vi lade sedan ett sök i högt, snårigt gräs och skickade varannan. Ella gick ut på sitt säkra sätt så länge hon var själv. Testade till slut att skicka Myran men när hon kom ut så lade Ella av. Försökte då skicka ut Ella en gång till men hon stannade, såg sig omkring, tittade på Myran - och sprang tillbaka till husse.

Tyvärr verkar detta vara sviterna av en påhopp i våras då hon sprang omkring med en pinne i munnen, jagad av ett gäng glada flattar men där till slut en tik attackerade henne. Först en gång då hon hade pinnen i munnen, sedan en gång till, helt oprovocerat. Det har efterhand visat sig är att om hon är ute på fält med någon annan så är bäst att inte ha något i munnen... man går fri om man håller en låg profil...


13/10 2008. Ja, här kommer en liten uppis för nyfikna :-)

Om vi börjar med utställningen där Agneta Cardell dömde... Ella deltog bland 12 jakttikar och fick lämna ringen med Very Good och detta på grund av pälsen... Nåväl, så värst överraskade var vi inte, har ju ställt för henne en gång förut med samma vissna resultat. Dock tänkte vi att hon vuxit till sig lite sen dess :-) Och kanske det var det som var problemet *blink* det var genomgående mindre tikar som plockades ut. Certet till Aliz, Flatterhaft Spark Plug, Grattis Gunilla och här snackar vi päls!!!

Jaktprovet bestod av en enkelmarkering, sedan en dubblel varav den ena på vatten, den andra på samma ställe som enkeln. Ella spikar, Myran tog en rejäl omväg till den andra landmarkeringen. Annars drog hon rätt ut över hygget bland ris och snår - trodde hon skulle bryta benen av sig...

En dirigering, kanske inte så jättelång som den såg ut för publiken men det var en trixig väg ner, längs med sjön och med flera rishögar som skulle rundas.

Ella klarade inte sin alls, hon lyssnade i och för sig hyfsat men gjorde inte alltid som föraren visade :-) Myran lyssnade på mina signaler till ungefär halva sträckan (30 m?) men sedan var det lock för öronen. Det slutade med att hon gav sig ut på vägen som gick bredvid och då lät jag henne fortsätta, kunde sedan stoppa för då var hon fullt synlig, en vänsterdirigering och sedan söksignal. Duvan var hemma till slut.

Efter detta var det sök. Ella har ju gått ner sig i just parsöket så vi tyckte vi hade tur som kom i par. Dessvärre hjälpte det inte.
Ella drog ut två gånger och hämtade med fin fart o näsa (precis som när hon söker själv) men när sedan Myran kom ut i skogen då la Ella av och lämnade över jobbet till henne. Skumt att hon beter sig så mot Myran, men min teori är att det blivit situationsbundet och vilken hund det är spelar mindre roll.

Myran fick jättefin kritik av domaren, en mycket god jakthund som arbetar med stil och fart men kan tyvärr inte ges ett förstapris pga ohörsamheten vid dirigeringen. Hon gjorde ett suveränt sök, täckte hela området, tog alla viltslag, perfekta avlämningar, fin viltbehandling... det blev 2:pris nummer två :-) så jag är inte ett endaste dugg missnöjd. Än en gång fick jag bekräftat vad som inte sitter... ha ha... som om jag inte visste det :-))

Ella då... ja, det gick ju som det gick på söket så det blev en nolla.

Av 40 startande fick 5 förstapris så alldeles busenkelt var det ju inte!

Det blir svensk start till våren, ska anmäla till alla prov som finns :-) och fram till dess måste vi bygga upp hennes självförtroende igen och få henne att lita på att den andra hunden inte kommer att göra henne något.

För övrigt har vi haft fyra härliga dagar med uppåt en 15 grader, sol o moln om vartannat. Höll på att trampa ihjäl ett helt gäng kantareller när jag skulle gå ner till en sjö o kasta på vatten... häpp, hundarna fick allt sitta o vänta medan jag fick ihop en knapp "jordgubbskartong". Fadde mådde tjyvens under ett dygn och det ligger nära till hands att han helt enkelt åt för mycket av skogens guld.

Men trevligt har vi haft, höll på att skratta ihjäl oss på prisutdelningen... dom är för härliga danskarna!!


5 okt 2008. Just hemkomna från vårt första öppenprov i Sverige får vi här summera intrycken ... Det här kommer att bli en dissikering av provet så du som inte är inne i den snurren just nu... du kanske inte orkar läsa vidare??
Gå då i stället till gästboken och skriv några peppande ord på vägen... för det behöver vi verkligen :-))

Bilden ovan visar vad vi först fick se... och redan där sjönk självförtoendet till botten... en sådan vattendirigering har våra hundar inte sett ens på vykort :-)
I mitten av bilden finns en ö bestående av sten och vass. Inte så nära bryggan som det ser ut. På denna ö kastades även den ena dubbelmarkeringen på vatten vilket gjorde att vittringen just här var på topp och här stannade 75 % av hundarna på provet.
När den ena hunden var ute på vattendirigering så stod den andra några meter ifån med ryggen mot och skulle göra sin landdirigering längs stranden åt andra hållet. Mycket visslingar och nej från parhundens förare gjorde den andra hunden osäker (i vårt fall saknades denna störningsträning och det märktes eftersom de blev förvirrade av alla visslingar o rop) Ella var nästan i linje med den röda ladan innan hon vände upp mot båten, detta gjorde hon två gånger. Dock försökte hon inte ta sig upp i den:-) Myran kom nästan fram till ön... sen tyckte hon att hon simmat klart... Dubbelmarkeringen på vattnet gick galant för båda. Myran kunde simmat mer rakt på men ändrade riktning efter några meter. Både Ella o Myran klarade linjetaget längs stranden men det med ganska mycket "virr".

Därefer gick vi vidare till ett område, också detta alldeles vid havet. Där var det ett stort sök. 9 fåglar i söket och 1 and i vattnet. I framkanten av söket skulle hunden först göra ett närsök.
Ella tog först hem en duva och gick ut igen. Men bakom några enar, där hon var osynlig för Fadde, fick hon vittring på fältet och innan han reagerade så drog hon i full nitti ut och hämtade en pippi där. En klockren förarmiss... och detta gjorde att hon befanns gå ur hand... (Ella??? Ur hand?? ja ja, sover husse så:-) Det retliga var ju att vi anmält till ett svenskt prov för att få lite status på hennes sök... men därmed var det kört!

Myran gjorde ett perfekt närsök (är det något som sitter så är det närsöksignalen). Det stora fältet började hon bra på, hon har ett sökmönster som liknar en stående fågelhunds, reviering, och det var tydligen väldigt bra tyckte denne domare. Hon låg i precis som hon brukar men tog bara in 2 pjoddar. Den andra hunden fick börja och när den tagit in 3 så var det ju 7 kvar men hon glömde visst sätta på näsan... Jag skickade henne slutligen ut mot strandlinjen och där sökte hon... fast alldeles för långt ut och fastnade där, så jag kallade in henne. Slutligen var det en dubbelmarkering med två jättetrutar. Mitt i söket! Den ena kastaren var synlig, den andra dold och Myran hade för mycket fokus på den synliga. Allså missade hon markering nr 2, precis som många andra... jaja, sånt händer...

Kritiken för Ella var att hon var slarvig vid fötterna... (hon började flamsa i samband med störningarna) samt att hon drog utanför närsöket. Och en etta var ju uteslutet ändå eftersom hon inte fullföljde dirigeringen på vatten.

Om Myran tyckte domaren att hon inte var riktigt klar för klassen och det har han ju alldeles rätt i. Hon har löst nytt medlemsskap i KANSJÄLV-klubben och det utnyttjade hon idag. Inte den säkra MYRA jag hade med mej till Danmark för några veckor sedan... men men vi hoppas att årets sista prov ska gå bättre... det blir lite uppstramningsträning i veckan så får vi se vad det kan göra... massor av träningstips fick vi med oss hem!!
Tycker nog att det var ett rätt svårt prov... med Lärkesholm i färskt minne blev detta en mindre chock :-) A
v tjugofyra startande hundar fick 2 st förstapris.

På lördagen hade vi tur med vädret, lite regn och lagom vind men på söndagen var det full storm och ösregn! Vi tittade på nästan alla starter bara för att se & lära!! Så nu kavlar vi upp ärmarna, spottar i nävarna och styr kosan mot Bornholm redan på torsdag! Vi håller tummarna för att det inte ska bli fler höststormar utan att Willum Clausen kör enligt tidtabellen :-)


1 okt 2008.
MAYA betedde sig underligt i morse. Försökte ca 30 gånger, men kunde inte kissa, snodde runt, stressade och hässjade. Och skopade i sig vatten.
Slutligen kräktes hon och stod sedan bara och skakade. Vi for förstås raka vägen in till Djursjukhuset.
Var det en enkel urinvägsinfektion eller var det kanske livmoderinflammation
(flytningarna hon just fått kanske inte alls bara var början på löpet)??

Det var full rulle inne på smådjur, lång kö till röntgen men efter timmar av väntan gjorde man ett ultraljud samt tog ett urinprov direkt i blåsan. Det visade sig till slut att det handlar om urinvägsinfektion. Mayas första någonsin... Hon fyller trots allt 10 år i januari så livmodern låg ju närmast till hands att misstänka.
Annars såg allt bra ut i buken och massor av blodtester gjordes ju när juvertumörerna togs bort för en månad sedan så vi känner oss ganska tillfreds med hennes hälsostatus.

Medicinkuren är nu påbörjad och hon ligger precis som vanligt på ryamattan och suttar på ett mjukisdjur :-)

30 sept 2008. MYRAN har kommit med på Karlskronaprovet!
Nu håller vi alla tummar o tassar för att det inte ska bli utlovat skitväder med 12 m/s och regn på söndag. Min lilla lilla Myra vill jag inte ha ut i de stora stora vågorna... å andra sidan – varför skulle meteorologerna ha rätt denna gång :-)
22 sept 2008. En av våra besökare tyckte att uppdateringen var rent usel!!! Det framgick nämligen inte vilken av hundarna som kom med, och i vilken ordning. Så för att klargöra detta så att ALLA (ha... även DU:-) blir nöjda så är det så att Ella startar som hund nr 11 på lördagen och Myran står som 2:a reserv!!!! Måste vi stanna till söndagen så gör vi det... den helgen till detta :-) Och sämre miljö än blekingska skärgården kan man ju hitta.
Min älsklingsmiljö... mina hemtrakter... mina rötter...

21 september. En härlig skogstur har vi haft i helgen med trevligt sällskap (tack Rosengrens, som vanligt:-), god mat, långa sköna promenader och bra väder (bara att inse att sommaren har gjort sitt)
Vi har lagt viltspår till dogsen båda dagarna. På söndagen tränade vi långa dubbelmarkeringar och långa dirigeringar på land och det gick verkligen superbra. En ganska lång vattendirigering på duva i vass blev det också. Ella spikade sin och Myran fick in den efter lite hit & dit. Hon har ju inte TID att stanna upp o lyssna:-)

Nästa helg blir det inte någon utfärd för då hjälper vi Isa och Jonas att flytta från Lund till Helsingborg. De övertar Millans gamla lägenhet vid Stadsparken och får njuta av utsikten över park, Helsingør och sundet norrut! Visserligen delar de ingång med Wallmans Salonger men tror inte det kommer att störa så värst :-) Det ska bli såå mysigt att få ha dottern på nära håll igen:-))

PM från Karlskrona kom i helgen. En ord. och en reserv 26. Så lagom kul...
Vi är ju bortskämda med Danmark där ALLA (40-50 ökl) kommer med och inte 12 per dag... Finns det inga domare i Sverige eller vad beror det på???

16 sept 2008. Tjejernas kritik från jaktprovet finns på deras resp. sidor.

14 sept 2008.
Ella & Myra tog idag varsitt 2-pris i öppenklass!! Myran ACK så nära ett förstapris. Nu skjuter ju inte nära några harar... men ändå :-)

Ja, hörrni... nu har vi landat efter en lång dag i grannlandet!
Kl 5 ringde klockan i morse så vi är lagom möra nu drygt 14 timmar senare.

Provet utanför Helsingør var beläget i mycket vackra omgivningar, solen sken och det var alldeles lagom varmt. Upplägget i öppenklass var två rutor med två domare i varje så det rullade på i rask takt. Vid fyratiden var ca 140 ekipage (nkl, ökl, vinnarklass) bedömda!!

Ella var först ut av våra. Inte så väldigt långt fotgående till vattnet och där följde en vattenmarkering som hon klarade galant. Rakt ut o hem igen.

Vidare till markering i hög vass och utan några direkta referenser. Här var det en dubbelmarkering på linje och det gjorde hon också klockrent. Även om hon tvänitade på skottet som gick till dirigeringen när hon nästan var framme hos Fadde. Va? blev jag skjuten eller... men in kom hon med lite lock o pock.

Dirigeringen var alltså direkt därefter och det gick också fint.
Det stod någon bland publiken som inte kunde hålla tillbaka ett utrop: "stopp" när vederbörande tyckte Ella var på väg mot kastarens vilt... men föraren hade full koll. Just det, det var ju jag...
När allt var klart kom domaren och frågade om det var jag som låtit nåt? Japp, sa jag, det var nån som trampade mej på foten... då skrattade domaren hjärtligt och tyckte det var kul med entusiastisk publik! Så det ni eventuellt läser om silvertejp i gästboken... det har med detta att göra :-)

Slutligen var det dags för söket. Ella började som hon brukar, bra fart och mycket nos (det första skicket går dom var för sig) och sökte bra även på djupet tyckte jag. När fyra vilt var hemma så kom labbetiken som hon gick i par med fram och började springa efter henne, först en gång, sen en gång till, och då fick Ella nog och återvände tom in: Nej, det her gider jeg sku ikke mer! Och gick inte ut igen. Här hade en annan domare hållit in den andra hunden men det är tydligen olika. Ända fram hit låg hon på en glasklar etta... men det blev tyvärr till ett andrapris!
Lite besviket förstås men vi sätter vårt hopp till Karlskronaprovet där det inte förekommer parsök enligt dansk modell!!! MÅTTE VI KOMMA MED!!!!

För den händelse att någon orkar läsa lite till :-) så fortsätter jag med Myrans och min insats i skogen idag.

Vi gick i den andra rutan som började med en vattenmarkering där hunden inte såg nedslaget. Kanonbra jobbat av min Esther Williams! F'låt Gunilla men det passade ju så bra :-)

Efter detta gick vi in i en riktigt snårig och ganska tät skog där det var en dubbelmarkering. Den ena ganska lång och man såg inte var den landade pga allt ris och mycket kort i luften också på grund av tät skog, den andra var något kortare och landade i ett risigt bräske men där var synligt nedslag. Myran tog efter lite "sök" hem båda och lämnade snyggt i hand. Nummer två tog ganska lång tid men jag kunde inte hålla tillbaka ett leende när hon kom in med den. Den hunden GER SIG INTE och jag ÄLSKAR hennes envishet :-) (även om jag SVÄR över den emellanåt :-)

Därpå följde en dirigering som om möjligt skulle göras som ett linjetag.
Jag skickade henne rakt upp i backen och banne mej om hon inte gick i det närmaste rakt ut (snår, kullfallna träd o annat skräp ivägen) och efter en närsöksignal så kom hon in med pippin :-)
Verkligen riktigt roligt att se att allt slit lönat sig !!

Vi gick sedan ett ruskigt långt fotgående bredvid det andra paret, förbi viltlådor och resterna av funktionärernas smørrebröd, men det gick bra trots mina farhågor :-)

Så var det dags för söket. En snabb cheasapeak hade vi som parkompis men Myran låg inte långt efter vad gäller farten! När hon tagit in 7 vilt (tre duvor, två änder och två svarta ?) så ville domaren se om hon även tog kanin. Jag fick veta var kaninen låg och sedan dirigera henne dit, och faktiskt tog hon samtliga dirigeringar (den låg ganska nära). Och såklart tog hon kaninen. Nästan framme gled den ur greppet (inte så lite slemmig efter en hel dag)
så hon tog nytt tag och lämnade av fint, som hon ju gjort på de senaste tre proven.

Jag misstänkte ju att vi skulle få avdrag för "söket" på markeringarna men som jag (och jag tror även supporterklubben) såg det så var vi väääldigt nära ett förstapris. Tillsammans med kaninsläppet kostade det en pinne så vi gick hem med en tvåa. Vi tar nya tag, det är mycket som ska stämma :-)

Detta var ju vårt allra första öppenklassprov så jag är så nöjd, så glad och så otroligt stolt över min underbara Myra!!
Och Fadde så väldigt stolt över prinsessan Ella!!!

Det var, som alltid i DK, en mycket trevlig dag. Otroligt välorganiserat.
Ca 140 starter hanns med mellan 9 och 16! Var får dom alla domare ifrån??
Tack alla för trevligt sällskap, vi ses snart igen :-)


12 sept 2008. Nu e de snart dax...
Ja, hörrni... nu börjar det dra ihop sig, och så även i min mage när jag tänker på det... Kl 7 söndag morgon åker vi över sundet för att starta bägge tjejerna i öppenklass. Provet är beläget strax väster om Helsingør så det är bara ett loppspott hemifrån. Vi åker till Danmark & danskarna åker hit (Sofiero).

Jag har slitit med Myrans dirigeringar de senaste veckorna, ibland skitbra, ibland käpprätt åt "z,jfngöaidruhagö"

Ella är ibland inne i sitt nygamla tänk: VEM uppfann dummyn och i så fall VARFÖR... så Fadde gör som han brukar... vilar sig i form :-) Vi håller alla tummar att de jättedöda fåglarna o några tvåfärgade kanier i kollossalformat ska få upp tempot :-)

Vi har också anmält till Karlskronaprovet den första helgen i oktober... ska vi komma med? Hoppas, hoppas...
Ha en trevlig helg, gott folk, och snabba på med uppdateringar från diverse arrangemang, alltid lika spännande att bänka sig framför datorn söndag kväll!!


8 september 2008. Ibland, när jag sitter här o skriver, så undrar jag hur många som egentligen ids läsa om våra husbilshelger :-)
Nåväl, det är ju lika mycket ett stöd för ens eget sviktande minne...
På helgens program stod; Åskådare till jaktprovet på Lärkesholm. Eftersom vi tagit det säkra för det osäkra och anmält till danska prov (där man ju alltid kommer med) så kände vi för att se hur ett svenskt öppenprov är upplagt. Vid jämförelse med detta prov så kunde vi konstatera att svårighetsgraden egentligen inte skiljer sig nämvärt mellan länderna, däremot mellan proven i sig. Det finns i Sverige en utbredd uppfattning att danska prov generellt är lättare men så är det inte. Funderade lite till och kom fram till att nkl i Dk innehåller inte lika många moment som här, t ex finns inget riktat sök. I alla fall inte på de prov som vi varit på.
Naturskönt parkerad alldeles i närheten av jaktprovet. En o annan krokodil får man ju leva med...
Denna gång fick vi däremot svamp med hem :-))
Skogsmullar som vi ju blivit med åren så hittade vi drömhuset här. De nuvarande ägarna vet dock inte om att det är vårt blivande paradis :-)

31 aug 2008. En härlig långhelg har vi haft i Uddevalla...
Full fart i ringen!

Enligt vår domare Lena Hägglund var det mycket hög klass på jakttikarna så alla fem fick CK!
Kul att höra sånt om jaktklassen!!

... men inte fick vi med oss någon svamp hem :-) I sanningens namn får väl sägas att det inte fanns ens den svagaste förhoppning om detta. Bikinibrudar gör sig bäst på playan så vi är väldigt glada för placeringen 4 m ck (9) och den fina kritiken:

Flott och välbyggd tik, tyvärr inte i bästa päls. Härligt huvud med vackert uttryck. Utmärkt överlinje, balanserade vinklar, välutvecklad kropp. Visas i prima kondition på ett trevligt sätt, det är bara pälsen som saknas för att fullborda helheten.
Jag fick också äran att visa en ung man vid namn Love från Explicit i valpklass II.
Det var hans allra första utställning men det gick galant. Både han och kullbrodern blev oplacerade men med jättefin kritik. Domaren plockade fram den mindre modellen.

I goldenringen blev Vilda
2 m CK och Java Reserv
i stora klasser.

GRATTIS Lykkefunds till jättefina resultat idag, och tack för trevligt sällskap!

Aj då Ella... vad hände med svansen??
Gustafsberg var en ny bekantskap förr oss. Jättefina omgivningar och badstranden precis nedanför fotbollsplanerna. Där gick också den fina strandpromenaden in till centrum av Uddevalla. På en lång sträcka byggd i trä och hängde i och följde berget!

Vi har haft så kul, och träffat så mycket trevigt folk – en riktigt toppenhelg!!
Fint sensommarväder har vi också haft!

I morgon kommer Maya att läggas in för operation av juvertumörer så nu blir det hemmets lugna vrå ett tag framöver. Håll tummar & tår för att allt ska gå bra med Världens Goaste Maya!!

17 aug 2008. Hundträningshelg som började med en trolsk konsert...

IN I BILEN MED hundar & dummies och iväg till skog & sjö. Här skulle tränas inför vår jaktprovsstart den 14/9!!
På vägen till Frostavallen passerarade vi Röstånga och skulle bara in på Gästis för en snabb kram till Millan som jobbade hela helgen. Redan i dörren möttes vi av frågan: vill ni ha biljetter till konserten i Odensjön?
Hm... om två timmar... sagt o gjort. Rastade hundar, fixade picnickorg och ställde oss i den långa kön ner till sjön!!! 900 pers satt som packade sillar på stranden och innan showen var igång så var mat & vin i säkert förvar inombords :-) Flotten med scenen firades ut till mitten av sjön så att alla fick bra platser.
Uppvärmning med Carlings glad/trad-jazzband och när mörkret föll gjorde Maria Möller entré!! Vi visste väl inte mer än att hon är en suverän ståuppare men under två timmars show visade hon prov på ett brett register. Allt ifrån parodin på Carola som drog ner kvällens största applåder till Toreadorarian ur Carmen!! En helt underbar kväll, totalt vindstilla och skogen runt sjön lystes upp av 250 marshaller. Man kunde höra en knappnål falla...
Fyra kvällar, en gång om året, har man konsert i Odensjön. Detta var 17 året och man har haft många framstående artister där, bl a Tommy Körberg... tänk dig själv... Anthem som fyller dalgången... vilken rysare!
Vägen lystes upp av facklor i kolsvarta natten och vi gick nöjda hemåt efter en härlig kväll!!!
Lördag förmiddag gick färden vidare till Höör där vi placerade x antal tusen hos TEBA!! Ett läderband till visselpipan var det enda vi skulle ha... men herregud dom reade ju :-) Sedan kände vi inte för Frostavallen, Fadde ville till havet. Ystad, en favorit, blev nästa anhalt och där hade vi bara lugnt o trevligt. En ljummen kväll med utstikt över havet... hur mycket bättre kan det bli?
På söndagen var det dock dags att bruka allvar... man kan väl för jösse namn inte vila sig i form hur länge som helst :-) Stannade på Järavallen och körde först vatten- och sedan landdirigeringar. Myran har sannerligen spottat upp sig – tvärnit på stoppsignal... :-) Vi har just inte tränat så mycket på det så det är väl helt enkelt en gammal pollett som äntligen trillat ner :-)
Nu väntar helgens släktträff och åskådare till SM i Skytte i Tvååker, innan det bär iväg till Uddevalla med en näst intill pälslös hund... hade det inte varit för att vi skulle åka i par med Rosengrens så... men ser ändå fram emot detta!!!!

10 aug 2008. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta...
Vi har varit i Ronneby på SKK:s utställning. Innan jag anmälde Ella så läste jag förstås den förra kritiken för samma domare. Den gången blev hon 3 m ck i konkurrens med 22 öppentikar och 6 bästa tik av 79!! Du förstår att jag anmälde, eller hur?

Nåväl, för att göra en lång historia kort – ett och ett halvt år och fyra cert senare, så var det inte mycket som satt på rätt ställe på denna hund. Hon blev alltså oplacerad i jaktklass och vad kritiken anbelangar så borde det röra sig om en helt annan hund... Bröstkorgen var för kort, tassarna platta och underkäken för smal...samma hund, samma domare... SUCK!

Regnet öste ner hela dagen så det var inte särskilt kul avslutning på den annars trevliga helg vi (som vanligt) haft med våra vänner Rosengrens.
Och så är det ju det där fotot som aldrig blir taget... :-)
Om tre veckor bär det iväg till Uddevalla SSRK och hoppas på bättre tur där!!


21 juli-2 augusti. Resten av semestern... & ELLA TOG EN ETTA I ÖKL!!
Vi har varit bland annat i Bohuslän, där denna extrema sommarvärme också började och hängde i till sista semesterdagen. Vi har varit på resande fot i 4,5 vecka och haft tre regnnätter och tre dagsskurar.
Ett favoritställe är Mossholmens Marina där man kan stå alldeles på kajkanten och ha en underbar utsikt över Klädesholmen, lite kobbar och skär och med såna där ljuvliga solnedgångar i blickfånget.
Vi tog oss sedan neråt och åkte över Sundet för att köra runt på Sjælland. Eftersom vi sällan ligger på campingar så hittade vi sk. ställplatser lite här & där. Ute på Sjællands Odde stod vi med havet som närmsta granne och inte en kotte inom synhåll! Vi körde sedan ner mot sydvästra delen, Suserup, där vi hade anmält till det jaktprov som skulle avsluta semestern. Tyvärr fick jag inte byta klass på Myran efter 1:an på Bornholm så det fick bli en träningsrunda...

Kvällen före jaktprovet landade vi på ort & ställe. 31° i skuggan – hur i hela friden skulle detta gå????? Under natten kom en skur och temperaturen sjönk något. Det var drygt 50 startande i klasserna. Myran gjorde ett kanonprov!! STRÅLANDE kritik (finns på Myras sida) och en mycket stark 1:a från Kresten Henriksen stärkte självförtroendet så nu längar vi efter öppenklasstarten!!!
Fadde satt i godan ro i husbilen. Hans klocka hade stannat !!!!! så när jag kom rusande och sa att det var hans tur så snörde han kängorna och gick ner och startade som trea från slutet. Snacka om att koppla av...
Först fick de en dubbel på land (högt gräs) o vatten (dold kastare, dolt nedslag). Han valde att skicka på land först eftersom det blir mer retning på vatten (både skott o plask). Ella spikade båda! Därpå fotgående till en dirigering i högt gräs. Denna verkade mycket lätt men nåt skumt var det för många misslyckades just här. Ella gick alldeles rakt ut ca 60 m och sedan stoppsignal o höger. Klockrent!!! Därnäst väntade en markering ute på en ö där hunden skulle simma över och upp o leta bland träd och buskar och sen tillbaka. Slutligen var det ett stort sök i en rejäl uppförsbacke i högt torrt gräs och i gassande sol.
En välfötjänt ETTA blev resultatet!! Suveränt jobbat - inte en endaste miss!!
Snacka om att VILA SIG I FORM!!!! :-)

Sammanfattningsvis kan man nog säga att vi är över hövan nöjda med vår hund-& semestertripp!!! Vädret har skött sig. Så även hundar & förare :D
3 x 1-pris på jakten, 1 danskt cert, BIM-DKK, BIS-Flatshow!


19-20 juli. Frk Småland. Osaby. Workingtest & Flatshow.
Direkt från Bornholm kom vi till Osaby mitt i mörkaste Småland. Tidigt lördag morgon var det start för WT. Myran gick kanonbra på momenten och samtliga minuspoäng samlade vi ihop på fotgående, hopp efter vilt och allmänt snurrande. Hon var laddad till tänderna och kunde bäst själv och då allra helst längst fram :-) Vi slutade på 60 poäng och det var väl ok som träning.
Ella o Fadde fick också många minus på det "runt fötterna" och dessutom är ju Ella långt ifrån klar för dessa öppendirigeringar med maxade avstånd.
Alla plockades faktiskt hem, med en hel del jobb förstås, men det visar att damen är hyfsat dirigerbar så det ska väl ta sig så småningom!!!!
Regnet öste ner hela lördagnatten men när det var dags att öppna utställningen kl 10 kom solen. Två skurar kom under dagen men det var behagligt varmt, sol o moln blandat och en go stämning runt ringen, väldigt mycket tack vare vår härliga domare Anneli Karlsson, Flatterhaft!

Av naturliga skäl var det stora jaktklasser och totalt deltod drygt 60 flattar.
En riktigt snygg junior blev bästa hane och Ella slutade som bästa tik och BIS!

Tack Frk Småland, Emelie & Co för en jättefint genomförd Flathelg!! Vi kommer tillbaka nästa sommar... måste ju ändå lämna tillbaka det jättefina VP:t (den fina gjutna flatten på bilden ovan).


15 juli. Rapport från Bornholm...
Målet med resan var ju främst att ta en 2 i ökl på Ella. Vi jobbbar ju som bekant med att ta bort parantesen INNAN den kommit :-) OM den kommer... Men så blev det nu inte! Myrans etta och Ellas cert blev ju liksom grädde på moset. Fast utan mos – om ni förstår vad jag menar!!??

Jaktprovet
i Ibsker Plantage började med att Myran gjorde ett suveränt jobb och var en av domarens två favoriter. Att hon inte blev provbäst kanske det kan ha att göra med att hennes förare inte kunde ha is i magen utan la sig i vattenmarkeringen :-)) Nåja, domaren Viggo Berger öste lovord över hennes arbete och särskilt då söket som gick på räls!!

Fri ved fod: OK
Ro på post: OK
Skudfasthed: OK
Markeringsevne, land: Perfekt!
Vand: fører blander seg!!
Vandarbeide: Utmærket
Vildtbehandling: Nydelig
Søg: Veldisponeret søg overalt i terranet.
Helhedsindtryk: Velfungerende hund der løser opgaverne fint.

TACK SÅ HIMLA MYCKET för gratulationerna till vårt 1:a pris!! Min underbara, härliga hund som bara vill
o vill o vill!! Ofta fort & fel men
alltid med mattes bästa för ögonen!

För Ellas del blev det ett kort prov. Mycket kort! Hon vägrade nämligen
att gå i vattnet!! Supporterklubben
stod som levande frågetecken...

... två dagar innan tränade vi och det fanns inte tillstymmelse till tvekan, utan hon spikade dubbelmarkeringar på land o vatten! Nåja, nåt hängde sig i skallen på henne så vi gick dit igen efter provet och höll väl på en kvart innan vi fick i henne!!!!

Söndagens utställning i Rønne gick däremot alldeles utomordentligt bra!
Ella vann brugsklassen (4), fick CERT och blev BIM!!!

30 juni . Äntligen ska det bli lite hundaktiviteter även för oss...
WDS: publik & ringsekr.
Bornholm: jaktprov & utställning
Osaby/Frk Småland: utställning & WT
Sydsjælland: jaktprov
Däremellan: lediga, lata dagar då vi helt enkelt VILAR oss i form :-)

Vi önskar alla våra besökare en riktigt härlig, avkopplande och skön sommar!!! Glöm inte att titta in då & då! Vi tar inte semester från datorn (hemska tanke...) så uppisar kommer regelbundet!!


23 juni. GRATTIS Myra, Mylan, Lilla My PÅ FÖDELSEDAGEN!
Kärt barn har många namn...
Idag för sex år sedan föddes Myran. Samtidigt som man undrar vart de sex åren tagit vägen så känns det ändå som att hon bott hos oss ännu längre. Konstig känsla det där!!Näe nu ligger jag här o väntar tills dom fyller på, även om jag kanske somnar på kuppen .-)


19 juni. GRATTIS FADDE/HUSSE PÅ FÖDELSEDAGEN!
Skumpa & jordgubbar bestod dagens frukost av. Vi har väl aldrig nånsin sett dogsen så intresserade av något ätbart som dessa jordgubbar. Dom prövade med hypnos, släppte dem inte med blicken :-) Och till slut kom förstås smakprovet som slukades!
I eftermiddag ska vi köra ner till Österlen för att fira midsommar. Vi ska också försöka träna de yngsta damerna så vi får hoppas att det inte blir så mycket regn som det är sagt. Det är ju bara några veckor tills det är dags för det danska jaktprovet på Bornholm där Myra & Ella ska vara med.
Så vi passar på att önska våra besökare en RIKTIGT HÄRLIG MIDSOMMARHELG!!


14 juni. Utställning på Höganäs BK
Så har då äntligen vår utställning gått av stapeln.
Som vanligt massor av jobb men ändå så roligt. Hade inte min helvetesvecka krockat med katalogproduktionen så hade det varit hyfsat lugnt, men det blev lite för mycket och det gör att jag just nu inte vill se röken av en utställning.
169 hundar av vitt skilda raser var anmälda. Vädret bjöd på sol blandat med moln, ca 20 grader varmt och ett par små regnstänk vid ett tillfälle. Allt flöt på bra, ordföranden i SKK var på plats och gav en eloge till arrangemanget och då får man ju stäcka på sig :-))
Ella hade en konkurrent i ökl och blev BIR. Härlig tik, feminint vackert huvud, mörka vackra ögon, härlig topline, vällagd skudra, bra förbröst, goda vinklar och rörelser. Bra benstomme och tassar. Sommarklänning!
Hon slutade som BIG-3 av 8 så det är vi glada för! Vinnare av grupp 8 blev vår vän Katrin med sin labbe Lego, och R i biset!! Grattis till den "otippade" :-)

10 juni. Valptitt i Kävlinge...
Lyckades klämma in en valptitt mellan klubbens alla möten inför helgens utställning. Vi har 169 anmälda till utställningen och över 200 starter i agilityn!!! Nån som har lust att hålla en tumme för uppehållsväder??

Flatlines kennel fick den 11 maj 3+3 valpar och dessa skulle jag hjälpa till att fotografera idag.

Inte alla hade lust att stå upp på bordet men Herr Gul visade redan från början vilken röd hink man ska stå framför .-))

Fyra veckor, liten men naggande god!!
Hm... sa jag inte i ett svagt ögonblick att det skulle bli en hane nästa gång :-))

9 juni. Helgens blandade kompott...
Den trevliga sommarfesten på Vegagatan i Varberg gick av stapeln på nationaldagen. På natten körde vi till Hasslarp för att slippa gå upp tidigt o köra då. Halv två var vi framme och det var förstås mörkt o tyst i bilar o vagnar.
Vaknade till ännu en strålande dag och ganska snart var det dags att visa Ella för Vidar Grundetjern. Inte så värst lyckat resultat, en 4 plac i jaktklassen... elegant och mycket vacker päls!!! men kunde varit kompaktare. Det har ju inte precis varit Ellas vår i år :-) men hon kommer väl i form igen så småningom. Skam den som ger sig...
Nåväl, vi stannade och tittade på finalerna sedan styrde vi kosan mot Rydebäck (fullt i Ranarp) och hittade ett kanonställe att slå läger på.
Vi hade en trevlig lördagkväll som faktiskt blev rätt kylig och solnedgången finns att beskåda på framsidan.
Sämre ställe kan man ju äta frukost på :-)
Ännu en strålande dag... Det blev en slappesöndag som vi var väl värda efter alla förberedelser (Bitte o Görans son har också tagit studenten). Det blev bara korta rundor med hundarna som flåsade vilt i värmen. Vi skulle ju behövt träna men kände att vi får ta tag i det när även utställingen på bruks är över på lördag. Möten varje kväll utom i morgon tisdag då jag ska åka och titta på FLATTEVALPAR!!!!

Isa o Jonas avverkade Paris på två dagar, kallt o molnigt. Nu framme i Barcelona.


1-5 juni. Den så kallade helvetesveckan lider mot sitt slut...
Flytt till Smålans Nation i Lund. Heldagsbesök på tandregleringen i Malmö. Ajöss till den 3-åriga tandställningen!!!!
Bröllopsdag - 18 år.
Isas 19-årsdag firades.
Den 5 juni var det dags för STUDENTexamen och vi hade en härlig solig o varm eftermiddag på altanen med nära o kära. I skrivande stund (23.00) sitter vi här med ett glas vitt och kopplar av, gästerna har åkt. Isa o Jonas är i Stadsparken i Lund och firar med ett gäng vänner.
I morgon fredag går resan för deras del till Paris och vidare till Spanien, franska rivieran, Venedig och sedan uppåt och hem igen. 22 dagar kommer de att vara iväg. Och de har lovat ett sms om dagen :-)) Nu är det en fest kvar och sedan åker vi till Hasslarp (ha, va e väl Paris?:-) och ställer ut Ella där dag två, fortfarande på jakt efter sista certet!!
STUDENTFEST!!! Myran var den som reagerade snabbast på mitt: "Varsågod" till gästerna. Snacka om en projektil som for genom huset:-)
Hon har nästan ingen päls kvar, men den hon har är blank och fin. Strunt samma, hon är anmäld och det är nära o bra!
Efter utställningen åker vi med Bitte & Göran och ställer oss vid havet på Bjärehalvön, hundarna ska få bada och vi ska bara njuuuta av solen o värmen.
Hur länge ska detta fantastiska väder vara?????? Man borde såklart oroa sig för klimatförändringarna... men vi är ju faktiskt rätt svältföddda på sol o värme så man bara njuter !!!!! Ha en go helg, rapport kommer!!

26/5 Bra resultat. Och mindre bra. Men en härlig helg på Frostavallen!
Detta var alltså helgen då Frk Skånes arrangemang ägde rum. Till lördagens Flatshow var 50 hundar anmälda.
Det var en härlig, solig dag, lättsamt och trevligt med många glada skratt i och
runt ringen. Framför allt bidrog Unge Herr Albin o hans matte till underhållningen.
Vilket coolt ekipage!!!!
Vår trevliga domare var Inger Karlsson, Micawbers kennel och hennes sätt att döma
hade vi alls inget emot :-)
Ella vann nämligen jaktklassen och blev
2 bästa tik!!!!
BIS blev snyggingen Dixie (Moonstruck Rough Romance) som verkligen är inne i ett stim just nu!

Vi vaknade till en ännu soligare dag och då var det dags för WorkingTest.
5 rutor fanns och alla klasser gick i samma men förstås med olika svårighetsgrad.
Såhär mysigt hade vi det på Frostavallen!
Det var ett trevligt upplägg men jag kan tycka att Mästarklassen var i tuffaste laget. I synnerhet för de som just "tvingats" in i klassen :-) Där fick öppen- och elithundar samma svårighetsgrad.
I nybörjarklass missade Myran landmarkeringen pga att ett skott gick i samma ögonblick så hon vred huvudet ditåt. Jag skickade henne upp i backen ändå och hon sökte i området men kom ner utan dummy. Det var enda nollan för henne, ren och skär otur... Inga höga poäng för någon av hundarna men det var väldigt roligt ändå.
Och vi fick ju än en gång reda på vad som behöver tränas :-)

22/5. IDAG FIRAR VI Ella som fyller 4 år!!!

Och presenten blir.......... ta da.................. linjetag!!

Och ett stort grattis skickar vi också till hela brödraskaran!


18/5. Vi har varit på utställning i Hässleholm. I strålande sol men med iskalla vindar ställde husse Ella i öppenklass denna gång. Hon fick fin kritik, Exc, men blev placerad som reserv och utan ck. Inget MEN i kritiken så vi vet inte varför det blev som det blev. Det var i alla fall en trevlig dag och snabbt gick det :-)

GRATTIS Lykkefunds Vilda som blev 4 med Hp i goldenringen i jättekonkurrens!!!!

Helgen som kommer har Frk Skåne sitt 2-dagars. På lördag är det utställning och jag är inkallande ringsekreterare. På söndag är det WT och Ella o Myran är anmälda. När det gäller Ella kan man förstås bli lite tveksam. Hon är just färdiglöpt och tittar med tom blick på husse... och undrar lite över vem som uppfann dummyn och i så fall varför...:-)


14/5 I kväll har jag, och vår utställningsansvariga Eva, haft ringträning för 10 ekipage av vitt skilda raser. Störst var en Ridgeback och sist men inte minst en chihuahua. Det blev en jättebra kväll med lagom värme och strålande sol. Helt underbart att se skillnaden från första varvet där hunden dammsög gräset och sedan fattade galoppen och travade på som om den inte gjort annat :-) Vi fick ett sent återbud så känner du för att hänga på så är du välkommen nästa onsdag kl 19!!

13/5 Fortfarande några dagar kvar att anmäla till vår inofficiella utställning på Höganäs Brukshundklubb den 14 juni. Det anordnas samma dag officiell Agility!

11/5 Vilken underbar härlig högsommarhelg vi haft!
Inte en endaste hundaktivitet har det blivit tyvärr men förklaringen är att vi har tre löpande damer i huset, varav några sånär i höglöp...Myran kom ju med på Frk:s officiella jaktprov den 18 maj (JIPPIEE) men behagade att inleda löpet inför denna helg...
Om jag funderar på hane nästa gång? Absolut!!

27/4 Träning, lite mer träning och SOMMAR!
Träning på Svedberga kulle lördag förmiddag. Vi körde 1,2- och 3 markeringar som för våra hundars del inte ville sig alls. Linjetagen gick dock som på räls! Alltid nåt... Eftermiddagen blev solig och skön med liite trädgårdsarbete o mycket slapp på altanen. På söndagen skulle kennel Lykkefunds ha valpträff och vi hade lovat hjälpa till med viltspårsintroduktion. Innan det var dags för detta så tränade vi lite dubbelmarkeringar och linjetag med Ella o Myran och det gick galant idag! Vid tvåtiden bröt solen igenom och vi hade 22° i skuggan!! Fika o snack.
En riktigt härlig sommardag!!!!

22/4 Det blir inga valpar i sommar...
... för Ella som just står i begrepp att löpa. Vi har ju legat lite lågt med planerna på grund av valpkullen som skulle bli hos uppfödaren. Idag blev det dock klart att de väntar tills nästa löp.
Så nu har sommarens planer fått fart!!!
Efter att ha kollat på världsutställningen går färden direkt till Bornholm där vi startar både Ella & Myra på jaktprov och eventuellt anmäler vi Ella till utställningen samma helg. Färjebiljett är bokad!!

21/4. Tänk att det blev en sådan underbart härlig vårhelg...
Efter lite "måsten" var det bara att åka iväg och njuta av nya boningen!! Vi skulle förstås tränat vovvar, husbilen var fylld av halvtinade kråkor och stora dummieväskan packad... men, men det blev inget av det. Man behöver inte åka så väldigt långt för att kunna slappna av o ha det skönt. Här står vi mellan Sundvik och Ålabodarna, strax nedanför Örenäs, njuter av utsikten, och en i det närmaste öronbedövande tystnad,
endast avbruten av fågelkvitter och en fasanhanes revirtjut! MER SÅN VÅR, TACK!!
Bakom udden i diset skymtar Kronborgs slott!!

9/4. Vi har varit ute på en liten turné...
... över veckoslutet.
I Uddevalla på ssrk:s utställning medverkade Ella på lördagen för domare J Thirwell. Kritiken var utmärkt,
hon skötte sig exemplariskt och rörde sig jättefint men ända fram räckte det inte.
En slät etta alltså. På söndagen låg hundarna och husse i bilen och slappade medan jag var inne och kollade hundar och pratade bort x antal timmar :-) På söndagseftermiddagen styrde vi kosan mot Eskilstuna där vi skulle shoppa lite... HA!
Alla trodde vi skulle komma hem med en
liten svarting...
... är alltså Eskilstuna mest känt för sin flatuppfödning?? Nädå, för vår del bidde det en husbil den här gången. Eftersom den egentligen inte var leveransklar så hade vi inte räknat med att köra hem den men efter nästan två dagars jobb med diverse lull-lull som skulle monteras på så kunde vi slutligen köra hem på tisdagkvällen. Och just som vi skulle ge oss iväg så vräkte snön ner...

31 mars. Myran 3 pris i nybörjarklass... Ella 3 pris i öppenklass!!

Jag skrev ju efter påskdagens danska utställning att vi nog skulle ta och pyssla med nåt helt annat. Och det är precis vad vi gjort. Vi har varit i Danmark igen... men denna gång på jaktprov!
Vi åkte över till Södra Sjælland redan i lördags kväll och vaknade ruskigt tidigt av funktionärernas bilar... OOh vad skönt att vända sig om i sängen och dra duntäcket över öronen efter att ha kollat klocka & väder; 6.30, ca 12 m/sek, småregn och 5° C. Vädret förbättrades under dagen men blåsten bestod.

Myran skulle för andra gången starta i nkl. Hon fick en markering och ett sök men trots idogt sökande så missade hon duvan längst ut (5 vilt fanns utlagt). Sedan följde flera timmars väntan tills alla nkl-hundarna (52) var klara och då var det dags för ännu en (riktigt svår) landmarkering innanför stranden över två breda diken ner i en grop. Vattenmarkeringen gjordes i Stora Bælts kraftiga vågor där fågeln drev i snabb takt. Myran slängde sig i och simmade och simmade... är så himla glad för detta så det är värt hela provet!!!! Ett par droppade fåglar (varför gör hon det på prov och inte på träning?) och den missade sökduvan gjorde att hon åkte ner på ett 3:pris. Fotgåendet som hon första gången fick backning för var idag perfekt... man tränar det ena – så fallerar det andra.
Vi tar nya tag – såklart – och hoppas på den rätta valören nästa gång :-)

Kl 15 var det dags för Ellas allra första start i öppenklass (34 st) efter 1-priset i oktober på Bornholm. Det blev en lång väntan som tydligt märktes. Vi vandrade ju fram och tillbaka till startplatsen tills vi kom på att det bedömdes ca 5,4 hundar per timme. Redan första delen av provet visade att hon laddat ur för hon var trött & virrig i skallen. Miss på den ena dubbelmarkeringen och en usel dirigering. Det tog sig lite och hon gjorde en bra lång markering längs sjön och sedan spottade hon upp sig och gjorde ett suveränt sök (parsök) som vi visserligen sett på träning men inte vågat tro att det skulle hålla på prov. Sökrutan var 60 m djup och 120 m bred och i bra terräng. Ella täckte hela området effektivt och behövde bara ta in 4 vilt innan domaren var nöjd. Ingen skogsrädsla där längre!! JIPPI!!

Eftersom vi anmält till detta prov som enbart träning i tävlingsmiljö (i alla fall för Ella) så åkte vi glada i hågen hem med ett 3:pris även i öppenklass!!
Visst kan Ella bättre på träning – men prov är prov:-) Och så kuul!

En riktigt härlig, trevlig helg har vi haft och det var absolut årets första riktiga vårdag. När vi lämnade Sjælland och körde över Öresundsbron måndag eftermiddag så visade termometern på 14 grader!

Dubbelmarkering. En slängdes till vänster i bild bakom ett snår sedan gick kastaren dit där han står och slängde en på vatten. Och den var det ju inga problem med och det var såklart den som tog hela fokus så landmarkeringen hann glömmas av många. De som däremot tog landvägen till vänster fick snart vittring. Ella valde (vis av erfarenhet :-) att simma rakt över och det var ju rätt tänkt, men på andra stranden lockade den nyss hämtade vattenmarkeringen och hon sprang åt höger... och sedan var det ingen mening att traggla vidare.

Dirigering. Ja, denna kan vi ju dra en barmhärtighetens slöja över... "Ellas paradnummer", jo jag tackar... Ca 50 meter rätt in i skogen där det gick en stig som svängde. Dirigeringen följde förstås inte stigen utan gick rakt fram. Det ställde ju till lite problem. Ella virrade, "hörde" ingen stoppsignal, inga ut-kommandon och ingen närsöksignal. Slutligen fick hon hem kråkan på sök och inte på dirigering, en stor bidragande orsak till att 2-priset uteblev! Inte för att vi egentligen trodde... men drömma är ju gratis :-))

Visst ser det inbjudande ut... men skenet bedrar:-) Jättevågor som slog snett mot stranden och en duva som drev i sidled i racerfart... Myran kastade sig i och simmade och simmade, fick tag i en vinge, upp på land, stannade för att ta nytt tag... och passade på att ruska vattnet ur pälsen. Men lika glad är jag för det... vet man vilka jätteproblem jag haft med att få ut henne & simma fint så... :-)
" Går villigt i vatten och är en god simmare " Tjohoo!

24 mars. Påskturnén avslutad. Men vi tar det från början, och det roliga först! I torsdags åkte vi ner till trakterna runt Tomelilla och parkerade framför Bollerups ridhus. Bitte & Göran kom lite senare och då var det även dags för regnet som plågade oss i ett dygn framöver. Nåväl, våra husbilar är utrustade med allt man behöver så vi hade en trevlig kväll.
På långfredagens morgon var det dags för den inofficiella utställningen. 208 hundar av diverse raser var anmälda och efter många timmars väntan var det så dags för Ella att äntra ringen. Hon får kanonkritik av Lars Ramberg och blir BIR. Därefter är det dags för mej att för första gången gå in i goldenringen eftersom Bitte får Hp på både Vilda & Jazza. Vilda slår sin mor och slutar som BIM. Grattis till kennel Lykkefunds, denna dam kommer att gå långt!!!!!
Dags för finalerna; I grupp 8 står Ella slutligen mot en cocker som vunnit i jättekonkurrens och efter mycken domarvånda slutar hon som BIG-2!!!
Med den kanonkritiken i bagaget ger vi oss iväg mot Danmark. När vi närmar oss Næstved yr snön och vi beslutar oss för att parkera utanför Næstvedhallarna där denna tredagarsutställning äger rum. Solen kommer fram, vi har en härlig eftermiddag och kan surfa på Hallens trådlösa nätverk, mat, öl & vin, musik, film... ja vad mer önskar man sig av livet en dag som denna??

Söndag morgon, strålande sol och så kallt att flatteringen flyttas inomhus med halverad yta som följd. En snorhal pyttering som dessutom rymmer aspirantens bord och två hundar döms samtidigt. Kanske 10-12 meter... Cirka 5-6 steg innan det är dags att vända... För en flatte med Ellas steglängd räcker det ju inte långt och hon får också i kritiken att hon inte har tillräckligt framsteg. Ingen av hundarna i jaktklass får CK och inga CERT delas ut.

Ella blir tvåa efter en fullcertad tik (9 cert o cruftskval) men eftersom hon inte får excellent så blir det inget cert.

Trist att inte aspiranten var den som dömde:-) för han var väldigt förtjust i Ella... blivande flatdomare Kim Bay ska vi allt hålla koll på:-) Just nu känns det som att vi hamnat i ett rejält motlut efter höstens framgångar så nu ligger vi lite lågt framöver, kanske vi pysslar med helt andra saker :-)


Färska nyheter: Ellas brolla RIVER blev BIM i Högbo idag för A-C Johansson

UTMÄRKT RYGGLINJE... sug på den :-)
...jaha så gick ännu en söndag till vänstervarv. Inte heller denna gång föll vår skönhet domaren i smaken... herregud SER dom inte :-)) Ända in i det sista velade vi om svansen skulle hålla eller inte. Det blev en chansning som tyvärr inte gick hem. Ut med en slät etta, men i riktigt gott sällskap så det var inte hela världen att han inte gillade typen. Bland championtikarna luftade domaren högt o tydligt sitt missnöje och gav endast ck till den första... en variant som jag inte träffat på förut. Men va fasen – helgen var ju redan förstörd... Charlotte Perelli. Suck.
Lätt att vara efterklok, men visst skulle vi stannat här?? Bilden är från lördagens träning, här ett närsök med väldigt väl gömda minidummies. Ella har grävt fram och Myran undrar försynt om hon kanske kan få ta emot... hon älskar nämligen dessa och har i hela sitt liv fått en sådan som belöning på lydnadsplanen.

Så var kvällens Let's dance till ända...
...och visst är det härligt med dessa superduktiga amatörer som verkligen bjuder på fin underhållning. Det blir dock tumme ner för för svenska folket som inte kan skilja på person och prestation utan röstade på den charmige grisbonden som dessvärre saknar såväl talang som takt. Kul & charmig javisst, men var det detta som skulle premieras?? Skrämmande tanke... exakt samma personer har rätt att lägga sin röst i riksdagsvalet och det kan ju bli precis vad som helst; schysst frilla, snygg slips, läcker häck... hjälp!
I morgon är det dags för jaktträning. Ella & Myran ska drillas på dirigering, dubbelmarkering med "hinder" och ett parsök enligt dansk modell.
På söndag bär det av till Malmö där Ella ska ställas i konkurrens med 93 flattar. En repris från i fjol då vi lämnade området med cert, cacib, BIR o BIG-3 skulle förstås sitta fint, men riktigt så långt sträcker sig inte våra drömmar :-))
Har ni några tummar över så håll dem för oss!!! Nästa rapport: söndag kväll...


En regnig vårdag i mars 2008 med hot om snö till påsk...
Isabella har tagit de fina bilderna, även framsidesbilden.
Påsjliljorna som blommar för fullt fastnade dessvärre inte...

8/9 mars 2008
Färden gick till ... Danmark. 37 flattar var anmälda varav 7 i bruks/ jaktklass. Ella fick inget ck och blev oplacerad i konkurrensen med omdömet: ÖNSKAR BÄTTRE RYGGLINJE och därmed var den domaren avverkad. Förra gången för samma domare var det utmärkt på allt utom pälsen...Visst är det en bedömningssport... men hade han gått på de brister hon verkligen har så hade vi kunnat köpa det, ngt lång länd, önskat lite mer benstomme eller nåt, herregud, men detta...:-(
I dag, söndag, åkte vi upp till Getinge och tränade i spöregnet. Långt att köra men väl framme fanns superfina träningsmarker.
På en udde i sjön lades dummies med lite pip o tjo och därefter gick vi en bit o körde markeringar. Tillbaka vid sjön skickades hundarna på en vattendirigering ut mot udden. Ella hann glömma detta och fick som extra förstärkning en markering på samma ställe som hon fixade fint. (Första dirigering på vatten nånsin) Men hon simmar som en gud denna hund :-))
Myran, som vi ju haft enorma problem med, simmade ut, vände om, simmade ut, vände om... tills även hon fick en förstärkning och simmade HEEEELLAA vägen ut. TVÅ gånger!! Jag nästan grät av lycka, verkar som att hon kommit över sin simrädsla nu. Träningen på Djursjukhuset kanske har givit resultat trots allt!!! Dessvärre slutade dagen med att Ella går omkring och ser ut som hon sålt smöret och tappat pengarna... vattensvans!
Repar hon sig till malmöutställningen så åker vi dit – eller kanske inte... just nu känns inte hundutställningar som något där hundar bedöms...

2 + 4 mars 2008
Husbilspremiären avklarad:-) ...det har varit en regnig helg men med skönt mys (regnsmatter på taket, tända ljus, go musik och fullständig avkoppling).
Vi körde en liten stund med sökträning i mörkaste granskogen utanför Moheda bollhall i lördags och idag var det dags för vår första utställning för året.

MÄÄN ... säsongen började tyvärr inte lika bra som den förrra slutade...
Ella blev oplacerad i en jaktklass på 12, så det är bara att bryta ihop o komma igen :-)
Tack, som vanligt, till Bitte & Göran för trevligt sällskap!
Och jättekul att träffa flera av våra nätkompisar på plats!!!
Ja, o lite annat löst folk förstås .-)) Ses i Malmö!!

Helgen som kommer åker vi till Danmark och prövar lyckan. Ett danskt cert skulle sitta riktigt fint!!


24 februari 2008
Hundarna har som vanligt stått i centrum idag. Vi tillbringade ett par förmiddagstimmar i skogen där endast 4 flattar dök upp i blåsten, förutom våra två kom Gunilla med Aliz och Anette med Vilda.
Vi började med ett stort sök i granskog och kunde konstatera att alla fyra gick ända ut på djupet. Därefter förflyttade vi oss till en ganska risig, snårig ekdunge och tränade enkel- och dubbelmarkeringar. Efter det; likadana fast då gick den ena markeringen bakåt över en väg och in i nästa området och dessutom rakt igenom området vi just tränat i. Detta bjöd på en del svårigheter förstås men kul att variera och se hur våra svarta damer löste sina uppgifter.
Efter någon timmes vila blev det simträning för Aliz, Ella & Myra i jetstream på Djursjukhuset i Hbg. Myran, som ju går i "simskola", hade höftflöte på sig medan de andra tjejerna körde ren konditionsträning. Alla fick 4 pass x 5 minuter. Gissa om de är trötta...
Idag började den meteorologiska våren i södra Götaland. Dvs. när det i 7 dygn varit en dygnsmedeltemperatur på över noll så är det VÅR!!!
Vi har haft 8 grader men med pinande blåst och inte en solglimt. Hoppas det bättrar på sig till nästa helg då det blir husbilspremiär och vi kör ända till den stora metropolen Moheda:-)
Vi kör dit ihop med kompisarna och deras 4 vita och ser fram emot en trevlig helg... gärna krönt med sista certet då förstås...:-))

Hoppas att ingen av er missat I en annan del av Köping!
En serie man absolut inte ska missa. Den lämnar största bredaste smajlet och får en att lova på absolut fullste allvar att man i fortsättningen ska blir en bättre människa i alla avseenden. Ingen kan motstå Linda och hennes härliga leende och genompositiva livssyn!!! Lite lätt att att skämmas på gnällvägen...

Ha en bra vecka gott folk!!


23 februari 2008
Hemsidan med info om Höganäs Brukshundklubbs utställning, officiell agility samt IPO är nu utlagd.

17 & 20 februari. Sidan raderades men hjärnan fick en kick och insåg att all text fanns i mejlet jag skickat till styrelsen, så här är mina åsikter igen! Det gäller alltså förslaget om cert i jaktklass!

Min absoluta övertygelse är att ingen ska tvingas att starta på jaktprov enbart av den anledningen att kunna ta cert på utställning. Det skulle innebära att en hel del startade som egentligen varken vill eller kan föra sin hund på jaktprov, skulle starta av tvång för att kvala in i jaktklass.

Dessutom anser jag att en junior o unghund ska inte tränas i den utsträckningen att de ska klara ett jaktprov. Åtskilliga är de hundar som startats för tidigt och sen aldrig kommit igen.

Många kommer att misslyckas med att få sitt pris. Flattar med utmärkt exteriör och mentalitet kommer kanske att sållas bort för att FÖRAREN inte har de kunskaper som krävs. Och vad händer då med avelsbasen??

Ett problem som finns redan idag är brist på provmark och domare. Kommer det att finnas resurser till alla som vill/måste starta? Vilka domare ställer upp på prov utan ersättning för att döma ett antal håglösa startande som inte är intresserade av jaktprovet utan startar av tvång och har tränat minsta möjligt. Massor av tid och engagemang till spillo...och bortlottade är kanske många av dem som verkligen legat i och tränat.

Med tanke på att vi har världens högsta standard på våra flattar så är jag också rädd för att exteriören ska försämras. I många fall verkar det vara så att många "jaktuppfödare" inte tillmäter exteriören lika stor betydelse så en hel del av de flattar som idag ställs i jaktklass håller inte måttet exteriört enligt min mening.
Vi ser ju också annonser där man prioriterar jaktmeriter, och ett eventuellt utställningsresultat. Är det inte faktiskt så att i vissa fall tar man inte alls hänsyn till exteriören? Är då inte detta ett försök att dela rasen, då undar jag hur man annars delar den?
Av vilket skäl ska vi riskera att förfula en vacker ras??

Jag tycker att cert ska delas ut i bästa hane/tik precis som nu.
MEN, med den enorma konkurrens som råder så borde chansen till cert ökas. På en utställning med långt över 100 hundar finns många som förtjänar att få cert!
I så fall kan jag tänka mej att dela ut cert till ettan o tvåan.

Certen delas ut som nu men för att hunden ska få sitt riktiga championat skall den klara ett prov i jakt, ex en 2:a i öppenklass. Detta innebär att man under tiden som hunden växer och mognar har tid att träna och förbereda för att klara jaktmeriten.
Paranteschampionatet visar att hunden uppnått fina meriter när det gäller det exteriöra. Men om vi nöjer oss med ( ) får vi aldrig med den sista biten. Inte vet jag hur man ska få paranteshundarna startade på jaktprov men nånstans är det kanske i första hand rasklubbarnas ansvar att utöka antalet starter så att INGEN blir bortlottad!
Och med detta växer förhoppningsvis förarnas lust att träna och anmäla till prov.


12 februari 2008
I lördags var vi ute och la viltspår till vovvarna. Myran började bra men slarvade på sista slaget då hon fick vittring på klöven. Ella, som ju tidigare varit lite försiktig, har vuxit rejält senaste året och satte ner näsan och dammsög spåret.
I en vinkel lyckades hon trassla in sig i ett buskage och tappade spåret. Hon satte då av åt fel håll, missade sista vinkeln men gick rätt på klöven så nog var det vittring hon hade fått. Är det nån som ska hängas här så är det spårläggaren :-)) Till helgen provar vi igen fast på betydligt större yta per hund. Tack Malou för klövarna, de kom idag!!

I söndags tränade vi låånga dubbelmarkeringar varvat med låånga linjetag samt markeringar med såväl dold kastare som dolt nedslag på ett backkrön. Ella missade en av de riktigt långa markeringarna så Fadde tog tillfället i akt och blåste stopp och dirigerade henne till dummyn på ca 100 meters avstånd. Tjusigt!!

Drygt två veckor kvar till Mohedautställningen och Ellas päls kommer så sakteliga... har också anmält till 2 x Næstved, Malmö Int, till Borzoiringens inoff utställning dit vi fått en personlig inbjudan – kan man ju inte motstå :-)
samt till Uddevalla x 2 i början av april.

I mitten av april är det flatarrangemang på Sjælland med utställning och jaktprov och dit anmäler vi förstås. Nu är det löpen vi väntar på så det är inte så lätt att planera men förhoppningsvis är det över tills dess!

Ha en fortsatt bra vecka och skäll gärna ut era dunderförkylda kollegor som tvunget ska gå till jobbet och smitta ner resten av styrkan...


10 februari 2008
Idag har vi varit på flatklubbens årsmöte... och därifrån fick vi med oss vandringspriset för ÅRETS SKÅNE- OCH BLEKINGEFLAT 2007!!!!
Det är förstås ELLA som snott åt sig den titeln efter att ha varit ute och luftat vingarna i såväl utställningsringar som jaktskogar under året som gick!!! Jätteskojigt – eftersom det blev tomt på hyllan då vi nyss lämnat tillbaka bucklan för förrförra årets brukshund där MYRAN var stjärnan!

28 januari 2008
Måste bara berätta... i lördags åkte vi med Bitte & Göran till Köpenhamn för att gå på Bella Center på en camping/resemässa. Vi planerade att vara borta hela dagen så Isa & Jonas åkte hem hit från Lund för att ta hand om dogsen.

Innan vi åkte så la jag en minneslapp till mej själv på bänken i köket: ta ut 5 kråkor o 2 duvor och lägg i garaget.

Nåväl, vi kom hem från grannlandet vid niotiden på kvällen. Ungdomarna hade då dragit vidare till festligheter i Lundatrakten och jag gick ut i garaget för att ta ut viltet inför söndagens träning.
Döm om min förvåning när det ligger en hög kråkor på golvet...
Jisses... HUR mycket vin hällde jag i mej dan innan... GICK jag verkligen ut i garaget på nattkröken... och inte hade den BLEKASTE aning om att jag gjort det... oj oj oj... aldrig en droppe rödvin till i resten av mitt liv :-((

Ett sms till dottern: Har du tagit fram döa fåglar o lagt på garagegolvet?? Svar: JA, det stod ju på lappen :-))

Det är ju inte det första man tänker på... Isabella som på eget bevåg går ut och plockar djupfrysta fåglar ur fyrsen... ibland överträffar verkligheten dikten!!! :-))


27 januari 2008
Kl 10... Regnet piskar i ansiktet, det blåser halv storm!!.
En stund senare ser det ut såhär :-)
18 pjoddar på söket och vi skickar hundarna på parsök enligt dansk modell.
Inte ett gruff nånstans och då är det ändå en del främmande hundar med! Markeringarna sedan går suveränt, hundar och förare helnöjda. Kanonbra träning och fikat i vårsolen med skit- & taktiksnack är en lisa för frusna vintersjälar !!

20 januari 2008
Älskade Maya...
GRATTIS på din nionde födelsedag!!

Du har blivit lugn(are) och klok(are) men i vissa stunder beter du dej som den åttaveckorsvalp vi fick hem för så länge sen!! Och du gör verkligen skäl för ditt namn - Vårsångens Dansande Maya!! Frisk och stark
– vi hoppas få rå om dej många år ännu!!!


19 januari 2008
Inte händer det så mycket just nu... tränar lite, planerar för vårens utställningar och träningar och – i den
mån man kan planera – tejernas löp. Maya har precis klarat av sitt men uppenbarligen har hon inte dragit de andra två med sig för inte en endaste hane är intresserad. Ellas päls börjar komma så vi anmäler till Moheda, Danmark och Malmö Int...
Tå, te, fyja, fem, nie, åtta, elva...

13 januari 2008
Lika mysigt som det är att sätta in och klä den...lika härligt är det att slänga ut julgranseländet!!
Vi började dock söndagen med att åka ut i skogen och träna med gruppen!! Idag var vi 9 hundar & förare plus en 9-VECKORS FLATTEVALP!! Han bodde i en väska och var bara så mysig hela tiden! Vi hade fint träningsväder, ca 4+ och i det närmaste vindstilla. Både hundar och förare var laddade och såg fram emot ljusare tider! Vi började med stadgeträning. Sedan enkel och/eller dubbelmarkeringar. En av deltagarna hade städat frysen så vi körde även markeringar med duvor & skator. Slutligen lade vi ett sök, cirka 90 meter djupt, kanske 40 meter brett i en uppförsbacke med mestadels granskog. Vi stod på linje och skickade, några skickade på "öppenklasssök" så när den ena hunden greppat så skickade vi nästa. Hela detta upplägg gav såväl sök- som stadgeträning. Vi avslutade med "fikaträning"! Tack Jesper för bilderna!
Aldrig fel med lite stadgeträning...
... som följs av ännu mer stadgeträning vid sökrutan.

7 januari 2008
Denna sida antar mer o mer skepnaden av en blogg har jag insett...
...men ni får väl stå ut med det .-)

Ännu en gång har jag dragit med familjen på hundutställning utan att ha anmält en endaste hund!! Fattar inte varför det är så otroligt lockande... men kanske är det samma sak som får folk att gå på fotboll... det har jag förstås aldrig gjort men det kan ju vara en förklaring :-)

Vi startade klockan 7 för att vara i Göteborg på My Dog vid 9. Och utan all snömodd så... 80 i stället för 120 på motorvägen... vi var inte uppe i ringarna förrän framåt halv elva och där hade det ju rasslat undan rejält.
Men så himla härligt med flatteringarna, vilken space!!! På vilken annan utställning som helst hade man klämt in en ring till på det utrymmet .-)

Det var, för oss, helt okända domare och i den ena ringen blev det lite kul med rätt oförutsägbara resultat. Det ger lite mer underhållning åt folket!!
Vi träffade en massa goa hundvänner på plats och en av dem utsåg Fadde till kennelpojke vilket han med bravur klarade... ett koppel i ena handen, en cappuchino i den andra, och trevligt folk att snacka med... kan man önska sig så mycket mer en söndagförmiddag ?

Vinnartitlarna plockades hem av Almanzas "Klura" (bir) och Explicits "Pommac" (bim). Hancertet till nämnde Pommac och tikcertet till Cacis Dressed for Success.
På grund av ett utlovat fikabesök i Varberg kunde vi inte stanna till finalerna och missade därför att beskåda att BIS uppfödargrupp blev flattar och BISvalpen en flat!! Supergrattis Jocke & Micke till den helt underbare Eragon!!! Hm... kan man lägga ett bud? :-))


5 januari 2008
Blixthalka ställer till kaos i Skåne idag...
...ca 80 olyckor har rapporterats fram till eftermiddagen och det rekommenderas att man stannar hemma. Till och med busstrafiken har ställts in i stora delar av Skåne. Ingen snö, utan underkylt regn, men gott om snö på väg tydligen. Vi beslöt redan tidigt att stanna hemma från Göteborgsutställningen när det gällde husbilsövernattandet. Det har blåst styv kuling och med minus 1° ger detta en köldeffekt på - 20° eller nåt ditåt... Det kändes väldigt bra att tillbringa större delen av trettondagsafton iförd tjock o go morgonrock o raggsockor och bara kasa runt :-)

Vi packar ihop lite grejor och planerar att åka upp tidigt i morron bitti... kanske vi beslutar oss att somna om... för vi har ju å andra sidan inga cert att missa :-)) så det är lugnt. Eftersom jul & nyår varit stillsamma så längtar vi efter att det händer lite på hundfronten :-)

Och så längtar vi ÄNNU MER efter sånt här :-)

Redan på söndag drar träningsgruppen igång igen... ska bli sååå kul!!!