2010

1/1 2011. Jaha ...

... då var jul och nyår över och skönt är det! Nu är vi på toppen av uppförsbacken och det kan bara bli bättre. Dvs VÅR :-) Snötäcket har halverats av nollgradigt så idag är det 5 cm istäcke istället. Nej, får jag välja så vill jag hellre ha knarrande vitt.

Julhelgen inleddels med mycket snö, kallt och dottern Isabella & Jonas kom till oss! Vi beslöt att vänta med "tomten" tills på juldagen då Växjögänget! dvs dotter Millan med familj, skulle komma från Karlshamn. Vädret var faktiskt helt ok trots alla varningar men magarna var inte ordning. Kräk och diarré... nej, det ville verkligen inte ha hit eller för deras del att åka bil med.

På annandagen åkte lundaborna hem och strax efter kom växjöborna. Tyvärr tog det bara en liten stund innan Kajsa kräktes och hennes pappa Joakim var inte sen att hänga på. Med tanke på att Isa & Jonas skulle fira nyår i Berlin så var det en evig tur att de gick om varandra...

På måndagseftermiddagen beslutade de sig för att åka hem, så tyvärr blev det en väldigt kort visit. Men skadan var redan skedd...

Undertecknad åkte på magsjukan, husse låg nerbäddad med hög feber... men även här slog bacillen till så på nyårsafton var han fortfarande utslagen...alltså, hur kul kan det vara?? Vi satsar på en ny familjehelg om några veckor :-)

På nyårsafton hade vi bjudit hem Goldenligan men av förklarliga skäl fick vi skjuta det till Trettondedagsafton.

Vår nyårsmeny blev mycket enkel men väldigt god, nästan det första vi åt alls i mellandagarna. Hundarna och vi hängde i soffan, det smällde rejält från tidig kväll och de två första knallarna reagerade någon hund på men resten av kvällen/natten var det ingen som brydde sig!! Skönt!

Bilden på framsidan visar vårt fina julaftonsbesök! En hornuggla på grannens garage, den satt hela dagen men nästa morgon var den försvunnen! Fotat inifrån vårt smutsiga köksfönster med 30 x optisk zoom.


5 december 2010. Åka eller inte åka ? ...

... ja, det var den stora frågan inför helgen som gick. Hilda var anmäld till Dansk Retrieverklubbs utställning i Næstved. Pälsen var, som sagt nedan, inte mycket att hänga i granen, väglaget skulle kunna bli ganska besvärligt och dessutom gå upp kl 6 en söndagmorgon... :-(

Nåja, vi åkte. Och med facit i hand så gjorde vi ett bra val ;-) Tog vägen över Öresundsbron och halvvägs till Næstved mötte vi ett snöoväder så det gick inte fort, men väl framme hade man skjutit lite på starten så vi kom i tid för Championparaden där Ella fick sin tjusiga championatrosett :-)

Därefter påbörjades bedömningen av 44 flattar och det var Kirsi Nieminen som var dagens domare. Ett namn att lägga på minnet ;-)

Med min axel så var det ju inte ens tänkt att jag skulle visa Hilda utan husse skulle fixa det trots sitt onda knä, men så föll det sig så att vår favorithandler dök upp :-) och snäll & go som hon är så förbarmade hon sig över Hilda. Ja, och husse också förstås. Tack för hjälpen med svansen åxå Gudrun ;-)

I mellanklass deltog 5 stycken och här sprang Gudrun & Hilda hem klassvinsten!

I bästa tikklassen deltog ett 15-tal tikar och ganska snart placerades Hilda som nummer 2 !! Några varv till, spännande ett tag där, men så fick det bli !!!

... så var det bara fyra kvar... Ch Starworkers Legend Continues,
Boppalooza Prinsessan På Ärten, Ch Moonstruck Jelly Baby,
och Ch Black Amandas Vanilla Soft Ice
En liten överraskning avslutade det hela. Ringsekreteraren kom fram med kort och rosett. Gudrun var inte beredd på det men efter lite trugande ;-) så tog hon emot Klubbcertet !!
När hunden samlat ihop fyra av dessa så blir den Klubbchampion i Dansk Retrieverklubb.
– Vad menar du? Vaddå klubbcert?

Helle (t.v) fick hjälpa till att övertala Gudrun att ta emot det :-)

– Ha ha, ja men då så, då tackar vi för det !!

"She will have a brilliant future" var domarens ord om Hilda.
Det tackar vi särskilt för !!!!!
Samtidigt pågick bedömningen av 144 golden i ringen bredvid. En stor juniorklass vanns av Goldenligans 10-månadershane Lotus, Lykkefunds Blue Lotus, och han blev fantastiskt nog 4 bästa hane i denna enorma konkurrens !! Som grädde på moset slutade den unge mannen som BIS-junior av alla raser!

Ännu ett ess i rockärmen hade Rosengrens med sig ;-)
Vilda, Lykkefunds Princess of Jazz, vann först championklassen och blev dagens bästa tik!!!! BIM & BIS-3 champion slutade det med för hennes del !! Även här blev det ett Klubbcert med hem till Höganäs kommun ;-)

GRATTIS till fantastiska resultat en fantastisk dag!!


30 november 2010. Snö, kallt, blåsigt och fullständigt vidrigt...

... och inte fasen hann man ställa in trädgårdsmöblerna. På bordet och grillen vilar just nu ca 15 cm snö och helt plötsligt går det bra för hundarna att kissa på altanen när det ligger snö där ;-)

Vi har ju blivit hotade med ännu mer kallgrader i veckan men ikväll vände prognosen ialla fall för Danmark, så det ser ut som att resan till Næstved blir av... peppar, peppar...

Inte en enda planerad aktivitet har blivit av i höst. Vågar man tro, tro? Men jo, jaktinternatet blev ju av!! :-) Inte för att det är så mycket att jaga i Dk. Snygga, men pälslösa Hilda, ska deltaga i mellanklass och Ella ska vara med i Championparaden och få sin CH-rosett trots att hon blev Dansk Champion redan för ett år sedan. Men så har vi ju förstås Goldenligan som vi spänt följer på resan mot topparna :-)

Återbesöket på ortopeden var både bra och dåligt. Läkaren ville sjukskriva mej ytterligare 6 veckor på heltid, men jag lyckades övertala honom om att åtminstone få prova att jobba halvtid. Går det inte så går det inte... men jag är jäkligt trött på att hasa omkring här hemma utan att kunna göra nästan någonting. Känner mej väldigt passiviserad och aningen deprimerad. Jag har nyligen slutat med de riktigt starka morfintabletterna så jag har ont, ont, ont, men om jag tar dem så tuppar jag av och sover i timmar. Det är riktigt läskigt, nån läkemedelsmissbrukare lär jag inte bli. Tydligen är skadan jag fick betydligt mer omfattande än vad jag har förstått... men kämpar på – ont krut förgås inte så lätt ;-)

Men innan helgens utflykt till Næstved så väntar Tivolis julmarknad och sedan julefrokost på Canalcaféen med vännerna från Öster Malma. Läkaren avrådde men tror det är precis vad jag behöver... visst orkar man väl det som är roligt :-)


26 november 2010. Mot vinnarutställningen i Lilleström var det tänkt...

... men efter moget övervägande beslutade vi oss för att stanna i hemmets lugna vrå. Hilda gjorde äntligen slag i saken och lade sin ettårsfällning vid 20 månaders ålder :-) så det var väl det som egentigen avgjorde saken.

Nu är pälsen visserligen på väg tillbaka men att åka så långt och delta i mördande konkurrens med 66 flattikar, åka husbil i snö och kyla, nej, det kändes inte helt tilltalande. Även om jag faktiskt glatt mej mycket åt att komma iväg efter alla dessa sjukveckor i hemmet...

Det blir i stället en liten tur till Næstved nästa helg! Inget att konkurrera om eftersom den unga damen inte heller hann få sin jaktmerit pga en matte som inte kunde hålla balansen ;-) Men årets sista utflykt med husbilen är ju inte helt fel, så den ser vi väldigt mycket fram emot.


19 november 2010. Jaktinternat med Karin/Gilliams på Sämsholm!!

Anlände till Sämsholms gods efter diverse stopp på vägen. Kl 17 hade ännu ingen kommit utom Marianne som skulle bo i sin husbil utanför. Tomt blev det även under resten av kvällen så jag tittade på tv, värmde lite mat och sov gott på mitt trevliga rum.

Lördag morgon strömmade folk in och Karin gick igenom sitt kursupplägg och träningsfilosofi och vi som ännu inte anammat denna väntade spänt på att höra hur hon egentligen tänkt sig.

Väl ute låg ca 5 cm snö, det blåste kyligt och det var definitivt inget önskeväder! Vi höll till en bit ifrån huset och där genomfördes övningar hela dagen med avbrott för en god och värmande lunch. När det började skymma och vi alla var rejält genomfrusna kom en skåpbil körande över fälten. Bakluckan öppnades och därifrån serverades glögg och pepparkakor!!
Så himla mitt i prick!!

Den sista övningen med sök låångt ut genomfördes och sista lilla tjejen fick en suverän avslutning!!

Därefter tillbaks till stugan, brasan tändes och det blev mycket hundsnack. LIte öl och vin och plötsligt var klockan mycket... En supergod middag serverades, mer vin, mer snack och plötsligt la ögonlocken av... det blev ingen sen kväll med Luuk :-) de flesta somnade säkert ovaggade!!!

Söndag morgon blev sovmorgon för Hilda & matte. Efter en orolig natt med lyhörda väggar tog jag en värktablett kl 4 och sov sedan som en stock tills jag hörde frukostbestyren i köket. Alls inget obehagligt att vakna till ;-)

Elitgänget ramlade in och efter frukost bar det iväg till iskalla träningsmarker. Själv var jag med för att titta & lära och det var säkerligen ett o annat som landade på rätt plats i hjärnan, dock gick mycket energi åt att hålla värmen...

En god sopplunch tinade upp förfrusna fingrar och tår men sedan kände jag att det räckte för min del. Åter mot hemmet i söder med värmen i bilen på full sula!!!

Nä det gäller Karins träningsfilosofi så har jag redan köpt rubbet. Redan tidigt märktes att hennes lugn smittade av sig. Inga hysteriska NEJ och VRÅL hördes på två hela dagar. Vi tränade våra hundar i en positiv och konfliktfri miljö. Även fast min Hilda var stissig vid fötterna så gjorde hon alla moment kalasbra, markerade, dirigerade, plockade upp, direkt tillbaka. Lite osäker och hoppig vid fötterna... men efter 5 veckor utan träning och med en matte som endast kunde använda höger arm... tacka fasen för att hon blev förvirrad. MEN gjorde ändå ett suveränt jobb!

Är så nöjd med hela träningsupplägget så först av alla kommer vi att stå när nästa internat annonseras ut!!!

Tack Karin för alla dessa AHA:na som surrar i skallen!


18 november 2010.

Härligt besked från Elladottern Norpa, Boppalooza Nattens Drottning!
HD A/Armbågar UA


14 november 2010.

Lördagen tillbringade jag i Åstorps Ridhus. Inga av våra hundar var med av olika skäl (med facit i hand = rätt beslut).

Jag var mest nyfiken på Ella/Jungman-dottern som ställdes i unghundsklass. Norpa var så fin i pälsen och i fin kondition men aningen seg i rörelse idag. Nåja, finfin kritik och en 3 placering i klassen där några stycken åkte ut med en tvåa. Men inte ens ett Hp till vinnande tiken... snålt tycker jag, men lika bra att vänja sig för efter My Dog träder de nya reglerna i kraft. Då tas bland annat Hp bort i jkl/ukl. Tyvärr blev det bara en Iphonebild på långt håll...

Söndagen blev en regnig hemmadag framför dator/tv. Gick en sväng med Hilda, det är ju nästan 4 veckor sedan, det blev superrace och sedan lite fotgående. Vi ska ju på jaktinternat till helgen... hög tid att repa lite.

Tyvärr är det vänsterarmen som inte går att lyfta så det lär inte bli några vänsterdirigeringar ;-)

Släkten var på utställning i Falun idag. Hildas pappa, B. Jungman Jansson slog till med att bli bästa hane och i finalerna blev han BIS-2!!! Detta innebar att han fick sitt andra cert! Grattis till uppfödare Erika & Eva!

Fästmön Ella och dottern Hilda grattar så mycket!!! Hildas bror Diesel vann unghundsklassen och fick CK!! Grattis Maria & Jessica!

På bilderna nedan är det pappa Jungman och broder Diesel!!!


11 november 2010.

Jag kan ju säga att jag inte precis har så mycket att skriva om men jag avskyr själv hemsidor där inget händer så lite blurr tänkte jag allt få ihop :-)

Nåja, riktigt så illa är det inte. I morgon fredag den 12 åker axellåset av. Samtidigt ökar den egna sjukjympan drastiskt och det är aj, aj, aj...
två veckors sjukskrivning kvar, sen borde man väl kunna hantera ett tangentbord !?

MEN... på lördag blir det lite kul igen. SSRK har utställning i Åstorps Ridhus och Svinto-Ella är anmäld, dvs. det blir inget av med det för hennes del...

Hilda, som fyller 20 månader i morgon den 12, är inte anmäld. Hon har ju två cert redan och har ingen nytta av fler förrän hon fyllt två år. Däremot kommer hennes syster Norpa att ställas i ukl och DET vill vi inte missa!!!

Lilla sötoset Hilda 11 veckor gammal på besök i Åhus. Foto: Bitte R

4 november 2010.

Tiden går och två gånger i veckan pinas jag hos Madde på rehab. "Vi gör framsteg" och med lite pillertrillande kan jag må rätt hyfsat resten av de dagarna. Det som stör mej mest är att jag inte vågar ta en hund och gå ut och träna. Är paniskt rädd för att snubbla så jag går försiktigt och ser noga var jag sätter fötterna.

... men, men, det som ju skulle kunna vara värre vore ju att befinna sig six feet under... och då får man ju vara tacksam när nu läget är som det är...

Plötsligt fick jag nog av lallandet här hemma och drog igång en utflykt till helgen!

Amanda har just fyllt fem, presenter ligger o väntar, massvis av hundar ska ställas ut i Tipshallen... klart som korvspad att Växjö blir helgens mål!!!
Goldenligan ska bjudas på skumpa... tror nog det är Hildas cert nr 2 som ska firas, men är inte säker... jisses vad våra vita & svarta sopat banorna i sommar!

Sedan en lördagkväll med middag, en lång söndagfrukost i Hovshaga med växjögänget; perfekt avslutning på en helg vi ser fram emot!!!


SSRK, jaktprov Halmstad 23-24 oktober.

Idag blev det en tidig lördagmorgon! Efterson Hildas syster Norpa kommit med på Halmstadprovet var det ju verkligen läge att åka o kolla & heja på!

Det blev inget långt prov för deras del, men det som gjordes, var suveränt klockrent!!


19 oktober. Jaktprov, utställning Bornholm, å som jag längtat...

Näe, hörni... alla tecken var övertydliga. Det var absolut inte meningen att vi skulle komma iväg tii Bornholm! Först Ellas skadade, och två gånger sydda framben, därefter Hildas kloskada och slutligen det som bokstavligt talat fällde det hela...

Onsdag morgon i ottan blev det som vanligt en kisserunda för matte. På vägen dit stod ett lågt hinder för att hindra 4 yrvakna svarta från att fara omkring. Nu var det en yrvaken 2-bening som istället föll handlöst med fötterna fastlåsta bakom den provisoriska (ett år) "grinden" medan axeln var det ställe på kroppen som fick ta hela smällen mot badrumsdörren... ni kan nog gissa att axelns ägare bara vrålade rakt ut...

Med en hel del möda lyckades husse o jag med gemensamma krafter baxa mej ut till bilen iklädd endast joggingbrallor och fleecefilt. Ambulans föreslogs men förkastades förstås av en som "kan själv", och man känner sig säkert ännu sjukare då, tänkte jag... plus att det liksom blir sånt hallå...

Akuten på Hbg:s lasarett halv fem en morgon är ingen hit, men jag togs snabbt om hand och fick efter "en evighet" lite morfin och sedan skulle axeln bara dras rätt... två bastanta män hjälptes åt men inget hände... det togs beslut om sövning för att kunna ta i ännu mer. Tyvärr hade jag hunnit få ett par muggar vatten att dricka så nu blev det ytterligare två timmars väntetid.

Sövdes kl 8 och axeln drogs i rätt läge. Tillbaks till salen, yes snart hemgång, men först en kontrollröntgen som tog två timmar och många plåtar. Tur i oturen var att jag hela tiden låg kvar i min säng och slapp det plågsamma flyttandet...Ont nåt så in i glödhetaste helvete, men, men, bara att härda ut, dagen efter skulle det bära av till Höganäs igen ju.
Eller vänta ... hur blev det nu ?

Torsdag. Innan jag ens börjat packa ihop mina saker fick jag besök av en axelkirurg som hade det tveksamma nöjet att informera mej om att ett senfäste slitits av och att det definitivt kunde vara en bra idé med operation fredag morgon om jag nu ville ha en funktionsduglig arm/axel...
Fadde kom in med bok, Iphone o lite smått & gott, en fin bukett t.ex!!

Fredag morgon. Efter en liten shot bar det iväg till Op igen. Att sövas är för mej ingen stor grej. Mössa på. Gonatt.
Resten av dagen tillbringades i ett rätt behagligt rus, och alla ni som ringde... tack för det, och ursäkta det bitvis klena förståndet ;-)

Lördag. Kontrollröntgen, medicininställning, besök av sjukgymnast, några avundsjuka tankar till det hundfolk som hade turen att hamna på Bornholm i detta strålande höstväder. Istället för på avd 31.

Söndag. Var på väg hem men nu skulle medicininställningen ändras igen efter en vidrig natt. Läste ut boken och slappade. Sedan är det ju en himla massa mål- och fikatider som ska passas ;-) Så den dagen till detta...

Måndag. Hemma igen! Och väldigt tacksam för våra ställbara sängar :-) Sjukskriven i första hand 6 veckor... men VAD i himlens namn ska jag göra? Med en arm dessutom? Det lutar åt inomhus lydnadsträning, andra förslag mottages tacksamt!!


SSRK, jaktprov Ö-vik, 10 oktober.

Idag har vi all anledning att vara malliga!

Ellas söta och, nu bevisligen, duktiga dotter Norpa som bor i Alingsås hos matte Britt har varit på jaktprovsdebut.

Och vilken debut sen!!! Ett mycket väl genomfört prov med femmor rakt igenom, utom på passiviteten då det blev för mycket pip. Detta drog ner det självklara förstapriset ett snäpp.

Men en 2 i nkl på allra första försöket, 18 månader gammal, det är banne mej riktigt bra jobbat!!

GRATTIS Britt, jag vet precis hur det känns i magen just nu :-)


Blir det nån mat snart?

6 oktober 2010.

Väl hemkomna från Aspö och lyckad vattenträning, länsade jag frysen och tog ut Hilda på träning. Full av tillförsikt började jag med ett par markeringar, dirigeringar och slutligen en sök. Nytinat fräscht vilt, allt skulle gå som på räls...

Kråka, duva, skata, trut... alla gick jättebra, upptag och avlämningar. Introducerade and, kanin och fasan. Och det var då det gick käpprätt åt h-e. Presenterade liksom jag gjort med det andra viltet, men nej, den unga damen vägrade, tog ibland, dribblade, slängde, spang förbi mej... bara så skitirriterande nonchalant. Vad gör man i detta läge? Min duktiga, fina, följsamma hund.. va fasen tog det åt henne???

Idag skippade jag viltet och la ett sök med 9 dummies i ett hyfsat lätt, men stort, område. Hilda gjorde ett suveränt arbete, skyfflade in 8 dummies på några minuter. Den nionde hämtade jag själv.

Väl hemma, när hon skulle hoppa ur bilen, såg jag att hon slickat sig på benet och nåt svart stod vågrätt ut från benet. SKIT ÅXÅ, hon hade brutit sporren rakt av ända uppe.

Det blev Ugglarpskliniken. Någon timme senare och tvåtusen spänn fattigare tvingades vi konstatera att det inte blir några tävlingar för hennes del på Bornholm nästa helg. MEN vi åker ändå, har bokat en färjebiljett som inte är ombokningsbar så vi tar det som en weekendtur, träffar lite galet folk, äter gott, dricker vin, plockar kantareller, kollar jaktprov och utställning och jag slipper vara nervös! Hm, känns riktigt bra i alla fall :-)

Om det läker som det ska så kan vi i alla fall starta på provet i Halmstad helgen därpå. Vi har fått startnummer 8. Perfekt!


September 2010.

Vi har varit på Aspö och haft en härlig sensommarvecka. Bara att öppna ytterdörren och släppa ut dogsen. Inte ens Maya stack ner o badade som hon ofta gjort förut. Skog, strand, sten, vatten, diken, stenmurar, och allt precis bakom huset. Som gjort för retriverträning :-)

Hildas vattenavlämningar gjorde stora framsteg så nu är det bara kaninerna som måste tragglas! Förhoppningsvis kommer vi med på ett av de särskilda prov som ssrk skåne ordnar i oktober :-) Hoppas, hoppas, hoppas...

Annars är det Bornholm som står närmast i tur den 16-17 oktober. Vi har bokat husbilsplats på färjan, jaktprov och utställning till Hilda, hm, i jaktklass då... bara att hoppas hon fixar en 3:a innan dess, (detta krävs för att få ställa ut i jaktklass där certen delas ut). Man måste sikta på stjärnorna för att nå bergstoppen, sa alltid min gamla fröken i skolan!!!

Helgen efter det har vi anmält Hilda till jaktprovet i Halmstad. Ella är ju skadad & sydd så det var ju osäkert. Sedan blir det kanske Herning, men Lilleström i Norge blir det helt klart och säkert Næstved och sen kan tomten få komma, snabbt som fasen, så vi kan få vår igen :-)

Förutom hundträning och slappedagar fick vi äntligen träffa Millan & Jocke och mina allra goaste barnbarn som kom och hälsade på. Vi åt en god middag, drack lite vin, pratade skit o hade kul! Så kul att vi glömde öppna skumpan för att fira min födelsedag – den födelsedag som i många år firats just här, på det ställe i världen som jag älskar allra mest!!!


September 2010 ... Dyr vattenträning

Vi tog en sväng för att träna avlämningar vid vatten med Ella & Hilda. Gick väl sådär med Hilda... men bara att gå fot vid sjön är ju en jättebra träning.

Ella var i strålande form för att inte vara tränad på evigheter. När hon kom upp från vattnet tyckte Fadde sig se lite blod på gruset men inspekterade tassen och såg inget. På kvällen när de gosade i soffan så märktes det dock. Ett jack i mellanhanden... Det blev veterinärbesök dagen efter, hon bedömde att det borde sys så hem kom en hund med väl inlindat ben.

Någon tratt satte vi inte på eftersom hon inte alls var intresserad av bandaget. I alla fall inte de första tre dagarna... men en natt tyckte hon det var dags att plocka stygnen! Nytt veterinärbesök, nya stygn, tratt! Tänk så mycket billigare det varit att använda tratten från början ;-)


11-12 september 2010 ...

... för tredje året i rad jobbade jag på Ridgebacks utställning på Råådalens BK, en mycket trevlig och in i minsta detalj välplanerad utställning. Alltid mycket trevliga domare, god middag, fina tackpresenter... kort sagt, en utställning som det är en förmån att få jobba som ringsekreterare på !!!

Vi åkte vidare till Sofieros stora parkeringsplats där man står med utsikt över Helsingør. Nu var det grått och mulet och inte speciellt varmt så det blev mat, vin o tv. Kjelle Bergqvist var gäst i Här är ditt liv och det var riktigt, riktigt bra.

På söndag morgon gick jag och köpte en katalog och bestämde mig ganska snabbt för att inte ställa Hilda denna dag av olika skäl, trots att hon var anmäld. Hon fick följa med in av sociala skäl. Vi hade en skön slappedag med mycket snack bland trevligt folk!!!! Britt hade kommit ner från Alingsås och ställde Elladottern Norpa i unghund och VANN klassen med HP trots avsaknad av päls!! GRATTIS!


4 september 2010 BEST IN SHOW...

Normalt sett skulle vi inte anmält till en inofficiell utställning, men eftersom Hilda blev BIS-valp på Hässleholms BK i fjol... vi fick en personlig inbjudan till utställningen och det var dessutom samma domare, så varför tveka ??
Goldenligan & Flattkompaniet (kul Birgitte!!!) styrde kosan österut och vi hade en härlig helg med helt underbart septemberväder!

Av 3 flattar blev bara en, men grupp 8 är ju den största (20 golden t ex) så 7 stycken stannade kvar och var aspiranter på BIG-1... som HILDA vann!!!!

In i BIS-finalen... den röda irländska settern var fin, storpudeln var häftig... men HILDA sopade banan och blev BEST IN SHOW av nästan 300 anmälda hundar!! BIS-domare var John-John Johnsson och Lars Ramberg (rasdomare)


29 augusti 2010. Ooops, she did it again ...

Vi anlände till utställningsplatsen i Gustavsberg lördag middag. Skönt väder... en störtskur vid tretiden, men sedan var det strålande sol. Vi, och Goldenligan, firade "Skrällen i Högbo" dvs Hildas cert och andra bästa tik. Egentligen var det meningen att vi skulle öppna skumpaflaska nummer två, men vi sköt det till nästa helg!! Då firar vi GoldenBellas SKRÄLL i Køge!!

... och idag blev ytterligare två skumpakvällar inplanerade...
.
.. HILDA vann unghundsklassen för Jan Roger Sauge. Gick sedan vidare i Bästa Tik och blev placerad som nr 4, efter 3 ursnygga championtikar och fick sitt andra CERT 17 månader gammal!! 72 anmälda, jösses...

Lykkefunds Lotus blev BIS-3 valp, en skumpakväll till...
se där ja :-) Får nog be ringsekr skriva ut lite antabus ;-)

Än en gång hamnade mamma Ella
i bakgrunden… reserv i chkl med CK.

24 augusti 2010. Mycket roligt och mindre bra ...

Idag åkte vi till vetten med Myras tass, men det var inte som vi trodde. Hon visade klart och tydligt att det är armbågen som spökar igen. Hon opererades när hon var drygt ett år för lösa benbitar. Lars Gustavsson i Slöinge gjorde vad han kunde, men några småbitar gick inte att ta bort utan att skada nerver och senor. Hon har levt ett ganska problemfritt liv ända tills nu i sommar då hon haltat rejält.

Rimadyl och glukosaminer är det som gäller och så som jag ser det nu så får jaktproven/träningarna läggas på hyllan. Trist, men bara att acceptera, det kunde varit värre... vi har ju ändå vår underbart goa Myra kvar hos oss!

Betydligt roligare var det att börja jaktkursen med Hilda. Hon har verkligen vuxit i sommar och uppförde sig kanon. Allt det stissiga och stressiga var som bortblåst. Visst, vi har tränat lite men jag tror ändå att tiden har hjälpt till än mer.

Förväntan fanns det rejält av, detta bidrog till att hon blivit extra lätt i rumpan. Men signalerna lyssnar hon till, markerar bra, fina linjetag, fint fotgående. Vi gjorde en walkup och det var där hon knallade. Inget jag är det minsta orolig för, det städar vi bort ganska snabbt.

Eftersom jag känner mej själv ganska väl efter alla år så anmälde jag till ett särskilt prov i oktober. Jag behöver morötter, så enkelt är det ;-)
Bara hoppas att vi kommer med... annars får det räcka med Bornholmsprovet, i Danmark kommer ALLA med :-)

Hildas röntgenresultat har kommit: HD B (A/B) ED: 0 (UA), så här är vi glada för schyssta spiror på den unga damen!!!


22 augusti 2010

Det blev en helg med härligt varmt väder och endast någon av alla utlovade regnskurar föll på oss, och då dessutom under natten.

Ett nytt träningsställe i Helsingborg introducerades på söndagen och dessutom en ny övning som vi hoppas kan göra susen för dirigeringarna! Det verkar helt klart lovande. Just idag fick bara Hilda följa med.
Det "hemliga" receptet är: grillpinnar & snitslar :-) Hilda var väl inte alldeles övertygande, lite lätt förvirrad, men det var ju första gången ... markeringarna däremot var kanon. Nu känns det som att träningstarmen fått en nystart så vi ser fram emot tisdagens träning i Allerum!

Nästa helg bär det av norrut för att springa snyggvarvet i Gustavsberg, dricka massor av skumpa med goldenligan (vi har två cert och 2 andra bästa tik att fira!) och bara ha det trevligt!12 augusti 2010

IDAG GRATTAR VI... ELLA & JUNGMAN-barnen som fyller 17 månader. Snygga, goa o härliga avkommor som vi är mycket stolta över!! Nelson, Diezel, Norpa, Mira, Vilma & Hilda...Efter den häftiga upplevelsen i Högbo, där lillskruttan Hilda blev andra bästa tik med cert blev vi kvar i trakterna för att ställa ut Hilda och Ella i Köping. På morgonen vräkte regnet ner, vinden gjorde sitt bästa för att blåsa vårt tält ur händerna men efter en kraftansträngning var det på plats.

Tyvärr var det få anmälda och pga domarbyte också en hel del som inte dök upp så det blev lite stressigt. Uppfödare Erika hann inte fram i tid så jag visade Hilda och hon vann unghundsklassen med Hp och fin kritik. "Hon är full av kvaliteter och kommer att få sina CK vad det lider men är lite fladdrig än"...
Jaha du, tänkte jag, hon har flera CK, bland annat från världsutställningen och fick dessutom CERT förra helgen... sug på den, hi hi...

Ella blev 2:a i championklassen flott visad av Erika och sedan placerad som Reserv Bästa Tik.

Semestern rullade på, vi körde lite efter vädret och har haft tur så långt. Inga fler utställningar eller jaktprov var inplanerade så det har varit en lång härlig "slappetur". Skiner solen där? Ok, då åker vi dit ;.) I Roslagens famn hittade vi, förutom favoriten Öregrund, härliga Singö där vi njöt av värmeböljan.

I Västerås hade vi en helkväll med jämtlänningarna, tyvärr var det grått o regnigt. Vi följde till delar Göta Kanal och gottade oss vid Mems och Bergs slussar med superfint väder, Motala i ösregn och därifrån till Revsuddens hamn där vi blev kvar i tre dagar. Att få zigenarblodet att stilla sig i tre dagar är rekord... Singö, Revsudden och Borgholm!!!!

På Öland hände det som inte får hända. Vi fick punktering på husbilen och det var helt & hållet självförvållat. Vi körde ut från campingen och skulle backa in över en brunn och tömma gråvattnet.

En stor grushög och felparkerade bilar var i vägen, jag försökte dirigera så gott det gick men rätt som det var sa jag till Fadde; du, det pyser - är det nere i brunnen eller? Hällvätte!!!! blev svaret och han rattade på för allt vad han var värd för att komma på fast mark innan däcket tömdes på luft. En sylvass plupp i brunnen hade skurit hål på däcket.

Det var liksom då det började... vi har ju försäkring, bara att ringa assistanskåren.
– Eh, nä... ni finns inte registrerade här. Ring verkstan där ni tecknat försäkringen.
Sagt & gjort.
– Asså... inte reggat? Kan det bero på tro? Ska kolla! Nä, kommer inte in på Bosch's hemsida. Hör av mej.
– Hallå! händer det nåt???
– Nä, dom svarar inte.
– Hallå! händer det nåt???
– Nä, dom svarar inte och jag kommer inte in på hemsidan.

Efter 6 timmar i hällregn ringer vi en bärgare i Färjestaden.
– Jasså, ni är där borta? På östra Öland! Aldrig i helvete att jag kör på dom småvägarna, ni får ringa en däckfirma.
Ringer en däckfirma, en go pöjk kommer till undsättning.
– Aj fan, e de den dimensionen, nä nån sån har jag inte med mej...
Men den goe pöjken kämpade på och till slut var reservdäcket på och ett nytt var beställt.

Vi körde vidare därifrån och hade tre jättefina dagar i Borgholm innan det var dags att hämta det nya däcket i Färjestaden.

Stod med husbilen på "strandtomt", vädret var superfint och vi lullade runt i Borgholm, shoppade lite, åt gott och hade hur gott som helst.

Vi har lärt känna nya trevliga människor, träffat goa vänner och haft en underbar månad!!!! Ölandsturen avslutade som vanligt semestern och väl över bron finns ju Lena o Toni som vi aldrig missar ;-) Med rosévin och pladder likaväl som allvarligt prat kan man fördriva många timmar i dessa härliga människors sällskap. Det blev grillat, och när mörkret sänkte sig gick vi runt kvarteret och lyssnade till Sven Ingvars som gav järnet i en och en halv timme på Stortorget och vi bara njöööööt:-) Ni som känner mej vet att jag inte går en meter utan min fleece... ha, det var för varmt för den :-)

Morgonen därpå bjöd på regn och rusk, tänk vad fort det svänger... Färden gick vidare till Växjö där goa dottern Millan numera bor. Vi avslutade vår semester där med en supergod middag och trevlig kväll hos Millan & Jocke och deras härliga tjejer Amanda och Kajsa! Här är Kajsa på bild, lite lätt fundersam just här men är normalt en enda strålande sol!

Yngsta dottern Isabella o sambo Jonas har varit i Amsterdam & Paris i en dryg vecka och vi längtar efter att träffa dem till helgen som kommer. Sista hegen i augusti blir det åter en hundhelg, denna gång i Gustavsberg och med "goldenligan" som sällskap. Det ser vi verkligen fram emot!!!

Vi började vår semester med utställningen i Tvååker. Dag ett vann Elladottern Norpa, B. Nattens Drottning ukk med CK och blev R-Bästa tik, Hilda blev 2:a med usel kritik men vann klassen med CK dag två. Därefter gick färden vidare uppåt landet. Några strandhugg vid Vänern och sedan bodde vi några dagar i fantastiskt härliga Tällberg vid Siljans södra strand.

Ytterligare en utställning var inplanerad och den kommer för evigt att gå under benämningen "Skrällen i Högbo". Hilda började med att vinna unghundsklassen (8) med CK. Då hade Hildas bror Diezel redan vunnit sin klass med CK. Ella blev trea med CK i championklassen. Slutligen var det då dags för Bästa Tik, många snygga tikar hade fått CK, så det kändes väl lite som att vi bara skulle in o vända Hilda och jag.

Vi står kvar efter första gallringen ... ett nytt varv mellan varje gallring ... Den ena championtiken får ställa sig först, domaren säger till mej att ta ett steg efter !! Hm... blir vi placerade? I Bästa Tik? Måånga nya varv där vi springer som tvåa!! Domaren flyttar om bakom oss men jag vågar inte ta ut någon glädje i förskott, är mycket sammanbiten, kan knappt andas... Micke tetas med mej... "är du inte glad för certet :-)"... men nej, domaren kan ju fortfarande slänga in en annan tik mellan oss...

JA, SÅ BLIR DET, säger Filip Johnsson! HILDA BLIR ANDRA BÄSTA AV ALLA DAGENS 30 TIKAR OCH FÅR SITT FÖRSTA CERT, ENDAST 16 MÅNADER GAMMAL. Som tredje bästa tik står även där en Boppalooza, Flickan i Havanna.
GRATTIS Erika & Eva till 4 klassvinster och 4 placeringar i bästa tik och bästa hane!! Kritiken finns på Hildas sida.

Så är det slutligen dags för uppfödargrupperna. Av tre stycken vinner Boppalooza, vilket betyder att min lilla loppa ska in i BIS-finalen!!
... och så här slutar det :-) Boppalooza BIS uppfödargrupp!!!
Sara med B.Big Screen, Erika med B. Thriller, Maria med B. Flickan i Havanna och undertecknad med B. Prinsessan På Ärten.
Ella 3 CHKL med CK och strålande kritik, trots att hon befanns vara lite kraftig om magen – hade hon ätit x-tra mycket? Nej, men höglöp tror vi... Unge herr Diezel, B. Kung i Baren, bror till Hilda, vann unghundsklassen med CK. Skitsnygg, men behöver bli lite mer "man" :-)

Första helgen i juli... samlade vi barn & barnbarn på Algatan. Vädret var kanon, det blev strandbesök och senare grillning och snack & skratt fram till strax före tre på natten. Och vi satt ute under markisen hela tiden. Vanliga stearinljus brann så vackert, totalt vindstilla och så ljummet och härligt. En helt fantastisk kväll!! Hoppas att grannarna åxå tyckte det ;-)

Nu drar vi iväg på turné med Bürstnern. Vovvarna ska snygga sig, visserligen utan päls men det går kanske bra ändå :-) Det blir en liten runda i Sveriges vackra natur och den avslutas traditionsenligt på vår favoritö; Öland.

Dator och Iphone är med i bagaget så det blir säkert lite uppisar efter vägen!
Ha en go sommar!


WORLD DOG SHOW och lite annat. Uppat den den 28 juni 2010.

Direkt från Elmia, med en övernattning på Getterön, tog vi Grenåfärjan från Varberg på tisdagkvällen. Väl i land där vid midnatt ställde vi oss på en parkering och drog täckena över huvudet.

Onsdag. Färden gick vidare till Vildbjerg där vi valt att bosätta oss eftersom retrieverspecialen x 2 skulle vara där. Väl framkomna hittade vi inte anvisad plats så vi svängde in till en "husbilsbonde". I Danmark är det vanligt att man tillhandahåller ett fält, hästhage el dyl för övernattande i husbilar/vagnar till en mycket rimlig kostnad, runt 50 kr per natt.

Vår "bonde" visade sig inte vara innehavare av gård/lantbruk utan hade en liten hästhage vid tomten. Dock var det meterhögt gräs där så vi ställde våra husbilar strax utanför deras hus i trädgården ;-)

Kvällen före vår midsommarafton firade danskarna St Hans aften. Vårt värdpar hade gäster och satt på sin på sin altan medan vi sex åt tillsammans i andra änden av trädgården. När det var dags för häxan att brännas på bål så bjöds vi in. Där stod vi, 6 svenskar, i Danmark, och sjöng på danska en sång som gjorts av gruppen Shu-bi-dua och heter "Vi elsker vårt land" allt medan en hemsnickrad häxa brann för fullt ... i sanning en märklig upplevelse :-)

Vårt värdpar var supersociala och gästfria... vill ni ha vatten så drar jag ut en slang... vill ni ha el?? Tycker ni att det räcker med den komposthagen för hundarna? Annars har jag en rulle nät jag kan sätta upp ... ;)

Torsdag morgon gick färden till WDS i Herning. Som alltid var det gott om plats vid ringarna. I Danmark börjar man med championbedömningen för att sedan gå över till juniorerna. Dagens största flatteklass var juniortikar (27 anmälda) och det var där vi deltog. Hilda & jag gjorde ett riktigt bra jobb och blev placerade som nr 5! Efter Elmias mediokra resultat så var det ett rejält uppsving och jag är verkligen nöjd med dagen!! Hon är så superfin och uppför sig kanon min lilla Hilda *puss*.
Svårt med foton inomhus, och en ständigt viftande svans är inte lätt att få med på bild!

Såhär gött hade vi det medan grillen laddade ...
Fredag. Dansk Retrieverklub hade sin specialutställning i Vildbjerg som ligger nån mil från Herning. Där finns 28 välskötta fotbollsplaner och på två av dem höll vi till. Superflott ordnat, gratis katalog, gratis inträde, gratis parkering... hm, var det verkligen en hundutställning vi var på ;-)

Vi hade inte anmält några egna hundar utan satt i lugn och ro och tittade. Ett & annat höjt ögonbryn, men så är det ju med bedömningssporter...

Anna-Lena kan verkligen konsten att koppla av...

Vädret har helt och hållet varit på vår sida även om vi huttrande dragit oss inomhus vid 21-tiden på kvällarna. Varmt och gott i solen har det varit och regn har vi inte sett röken av!!

Nu har ju det suveräna sommarvädret dragit in över Sverige men tyvärr blir det kontorsstol för min del hela denna och nästa vecka innan vi drar ut på enturné igen, denna gång fyra veckor :-)

... Tvååker, Högbo, Köping och där emellan och efter; nedslag på trevliga favoritplatser med trevligt favoritfolk!!

Superfina syster Boppalooza Nattens Drottning deltog också i den stora juniorklassen ... tuff konkurrens på en världsutställning ;-)

ELMIA den 20 juni 2010.

Försommarturnén inleddes med en härlig studentfest hos vännen Lena & Co i Kalmar, och kusin Simon var det som tog studenten denna dag.

Vi åkte vidare till Växjö och inspekterade dotter Millans nya lägenhet där familjen slagit sig ned i väntan på att hitta ett hus som passar!

Färden gick vidare till Jönköping/Elmia där vi ställde oss första natten vid en härlig badplats. Ella & Hilda schamponerades och fick fick skölja sig i Vättern med hjälp av några dummies ;-) På fredagvkällen kom "goldenfolket" och vi hade en trevlig kväll tillsammans. Precis som vanligt!

Lördag morgon körde vi in på utställningsområdet och hamnade ganska nära ringen vi skulle vara i. Ella var anmäld och blev 3 i championklassen (8), för övrigt en klass med superfina tikar!! Dessvärre var den bulgariske domaren otroligt snål med CK så det var två i chkl och endast klassvinnaren i varje klass som fick CK. Såå tråkigt att titta på sådan beömning... har vi inte betalt en rejäl slant kanske ??? Det var verkligen regnvarning denna dag men det kom bara ett par skvättar som man faktiskt kunde leva med :-)

Söndagen bjöd på sol och nästan vindstilla. Denna dag var Hilda anmäld och visade sig från sin allra bästa sida. Dessvärre fann domaren mest fel på henne men hon fick en etta och det ska hon ha, men fallande kors, rak överarm och normala vinklar bak... ånej, jag gick åxå exteriörkursen... gillar man inte typen ska man inte hitta på... hon slutade som fyra i konkurrensen rätt & slätt.

Nu väntar nya satser, nya vinster (!) även om vi kanske inte tror helt & fullt på en cruftskvalificering i Dk :-) så ingår det i vår trevliga utflykt. Det ska bli kul att träffa kompisar där i det stora landet i väster :-) och som det ser ut nu så blir det varmare och kanske rent av lite sommar ;-)


DITT & DATT den 12 juni 2010.

I helgen har Ella&Jungmanbarnen visat var skåpen ska stå.

Boppalooza Kung I Baren åkte till vinnarutställningen i Avesta och kenp där klassvinsten i juniorklass med CK. Grattis till er! Detta var för övrigt allra sista dagen i juniorklass för kullen.

På Höganäs BK deltog Hilda och Ella på den inofficiella utställning som lockade närmare 200 utställare. Grupp 8 var som vanligt den grupp med flesta anmälda och här dömde en goldenuppfödare vid namn Marie Ullatti.

Bland flattarna fanns en valp, en hane och två tikar. Tikarna är våra och eftersom jag jobbade i en annan ring så tog Fadde hand om visningen.

Junior-Hilda slog mamma NordUCH-Ella och sedan hanen och blev BIR.
Med tanke på kritiken: " ... en fantastiskt vacker tik, rör sig som en dröm" så var förväntningarna förstås på topp inför gruppfinalen. Dock vann en goldentik och Hilda blev BIG2.

Det krävs ett otroligt engagemang och ett mastodontarbete för att ro iland en utställning av denna kaliber. När dagen var till ända – tält och ringar borta, röjt, undanplockat, städat – var det dags för oss i kommittén som var kvar att koppla av med vin, kinesmat, skratt o prat faktiskt ända in på småtimmarna. Tror inte att någon behövde somna ovaggad ;-)

Ett välbehövligt sommarlov infinner sig snart men sedan drar vi igång igen. Och nu laddar vi om ordentligt !!
Till 2011 har vi ansökt om och fått Officiell utställning för bruksraser, inofficiell för alla raser, officiell agility samt IPO.
Allt på samma helg!!!


JAKTINTERNAT FRK SKÅNE
5-6 juni 2010.

En underbar helg är till ända.
Vi var ett trettiotal ekipage som drillades i två dagar av de proffsiga instruktörerna Annika Christensen och Helle ? i fantastisk miljö strax norr om Frostavallen.

Lördag morgon: startade med frukostbuffé och fortsatte med träning, fika, grillad korv, föredrag, middag tillsammans
– både vi o myggen ;-) vin,
skratt & prat!

Söndag morgon: sol, varmt, frukost, träning, fika, grillad korv, städning o fix av stugan.

Jösses vad gött vi haft det, och jag tror bestämt jag talar för alla inblandade!!! Detta måste vi göra om. SNART :-)

Foto: Karen Lisager.


LÄGESRAPPORT ...

...som vanligt är första halvan av juni riktigt stressig.

Den 3 juni firar vi 20-årig bröllopsdag... hm, inte satsade vi många slantar på att det skulle bli nån längre tid ihop... men det rullar på :-)

Våran allra goaste Isabella fyller 21 år den 4 juni! Det blir middag på Bryggan i hamnen för Isa & Jonas kommer hit från Lund. Jag föreslog middag i Lund men ånej... "jag har firat alla mina födelsedagar i Höganäs och det ska det vara i år åxå" ...

Jaktinternat åker vi på den 5-6 juni. Jag & Hilda i unghund, Fadde & Ella i elit!!
Wow så kul det ska bli!

Utställningen på bruks går in i slutspurten med allt vad det innebär av katalogproduktion för min del, annonser som ska in, missade anmälningar, priser som ska hämtas och fördelas, diplom som ska skrivas... en hektisk vecka 23 med alla förberedelser och så slutligen utställningen lördag den 12...
puh, min uppgift i år är att vara ringsekreterare i lugn o ro – skönt ;-)
måtte vädergudarna vara med oss bara!

...sen drar vi på turné :-)
Höganäs-Kalmar-Aspö-Växjö-Jönköping-Varberg-Grenå-Herning-Höganäs...
... tur man har en bil att bo i :-)


Så kom den då ...

...bilden på snyggot Diesel, Ellas son; Kung i Baren!
Stolt mormor tackar så mycket!


22/5 2010

VI HAR VARIT I BOLLERUP ...

... på SkåneBlekinge-sektionens årliga FLATSHOW. Cirka 30 hundar kom till start på lördagen trots det VRÄKREGN som drog förbi fredag kväll och natt...

Det blev en fin och varm dag i helt underbar miljö, med blandad kompott av sol och moln. Stämningen i och runt ringen var härlig och avslappnad, så även domaren :-) som hade en tuff uppgift att välja sina favoriter då det verkliglen var hög klass på deltagande hundar. Och det blev ju också många Hp!!

Hilda var ensam i juniorklass, och banne mej om hon inte blev placerad som tredje bästa tik, helt suveränt bland 14 Hp-tikar :-) Fadde hade ett litet helsike att tämja den "vilda" men det gick ju hur bra som helst ;-)

Ella kom trea i championklassen, men med brist på såväl päls som handler, och aningen intuition, så uteblev hon från Bästa Tik-klassen.

Vi lämnade Österlen och färden gick mot Hässleholm Int där våra "goldenkompisar" väntade! Det började bra med ett glas välkomnande kylt vitt i solen, grillen tändes... men sedan kom repris på VRÄKREGNET. Efter middag tillsammans var det ett utslaget gäng som gick hundpromme, halvsov till "lugna favoriter" bara för att flytta över till bingen för fortsatt sömn :-)

Ingen av våra hundar var anmälda till Hässleholms-utställningen så det blev en slappedag. Hade vi fått veta domarbytet innan anmälnings-tiden gick ut så hade Hilda varit anmäld, men Norskånska ville inte ha fler anmälningar, de var nöjda med 37... De snyggaste flattarna vann, helt överens med domaren för en gångs skull!

Hilda slutade som 3 bästa tik!!! Foto: Fredrik Schoug.

8-9/5 2010. SSRK GOTLAND

ÄVEN IDAG MÅNDAG...

... är vi extra malliga här på Algatan!

Ellasonen DIESEL har varit på Gotland i helgen och tagit TVÅ klassvinster i juniorklass, den ena dagen med CK och den andra med HP!!

Grattis till erat snyggo! Mamma Ella, matte & husse päser här hemma i soffan och gläds åt barn-/barnens framgånngar.
Det har ju verkligen börjat riktigt BRA för Ella-Jungman-barna!!!


9/5 2010. SKK LARV

IDAG SÖNDAG ...

... är vi extra malliga här på Algatan! Vi kom aldrig iväg till Larv själva så det var riktigt spännande att vänta vid telefonen.

Vackra, vackra Elladottern NORPA, Boppalooza Nattens Drottning, vann juniorklassen med CK, för övrigt det enda ck:t klassen.
GRATTIS Britt, vilket team ni är, snart trillar det väl in en jaktmerit också ;-)

Detta innebär alltså att 3 av 4 utställda från kullen har CK!
Raskt marscherat får man väl
säga ;-)

Norpa 12,5 mån.

1/5 2010. Hillerød DK.

UPP I OTTAN...

... för en tur till Danmark med Ella, på jakt efter det svårfångade Cacibet som skulle gett henne en mycket fin titel ;-)

Det var blandad kompott idag, varken han- eller tikcert delades ut så det var riktigt glest mellan CK:na.
I
ömsom sol, ömsom spöregn sprang Jocke Nerelius & Ella hem en 2-plats med CK i championklassen och slutade som 2 Bästa Tik och med ReservCacib. BRA jobbat !!

Ellas kritik finns nu på hennes sida!

24 april 2010. RANDOM hundbilder från Isa

RacerHilda...

HippieMaya...

HippieMaya igen...

VildaHilda...

HippieMyra...


6 april 2010. Björnbärsvägen Växjö.

Kajsa fyller idag ETT HELT ÅR!

GRATTIS önskar vi och säger även GRATTIS för att du dagen innan din ettårsdag drog iväg med rejäla kliv! Många pussar & kramar önskar vi alla här nere i Skåne med MOMMO i spetsen!!


27 mars 2010. SSRK VÄSTRA.

Vi åkte på utfärd till Bohus. Ella & Hilda var anmälda till utställningen i den iskalla bandyhallen och vi genomled huttrande denna helg. Betonggolvet var en fullträff när det gäller att springa med hundar, det var gott om plats, stora ringar, trevliga domare och det gick ju ganska bra...långt ifrån toppen tyvärr...

På lördagen dömde James Irving tikarna och Hilda blev tvåa i juniorklassen av 7 med sitt första CK!! och Ella blev 4 m CK i championklassen. Lite päls på den donnan hade suttit fint :-). På söndagens utställning hade vi glädjen att se Elladottern Norpa som har blivit så himla fin!!! Hon tog tredjeplaceringen med Hp, och som 4 i konkurrensen utan vare sig det ena eller andra stod Hilda denna dag. Grattis Britt till din fina tjej!!!! Ella blev även denna dag placerad som nr 4 med CK i championklassen... pälsen Ella, pälsen...

På bilden ovan syns Norpa och Hilda, kritiken ligger på deras resp sidor.


21 mars 2010

Detta Snyggo fick inte komma in på Malmö Int idag. Orsak: glömt att vaccinera. Så osedvanligt korkat...

En annan flatte fick lämna ringen av samma skäl... men hur plankar man egentligen in på Malmö Int ;-)

Dagens domare sätts inte på favvolistan så det känns lugnt! Vi ser i stället fram emot nästa helg i Bohus! Visserligen blir det dubbelt upp i ringen, men desto fler snygga flattar att vila ögonen på!!

Hilda är nu vaccinerad!!
Ellavalpen Kung i Baren, Diezel, blev 2 m Hp i Högbo av 11 st trots att han var totalt urfälld!!

Det har ju blivit en lovande start på karriären!


12 mars 2010

GRATTIS Ellabarnen på 1-årsdagen!! Hoppas ni får något riktigt smarrigt i matskålen!!!


10 mars 2010

Mars månad har gjort entré och vi stångas fortfarande mot vinter o kyla. Ett par apporteringspass har vi kört och jag har även tagit för vana att på Hildas promenader lägga ut en boll/minidummie, sätta henne och skicka på UT och hon har blivit riktigt stadig i rumpan. Hon vill ju sååå gärna vara till lags men det är riktigt mycket snurr i skallen, fast det tar sig verkligen dag för dag.

Jag har just börjat träna in ett avkopplingsmoment som verkar funka fint. Britt tipsade om att en hund som ligger platt med nosen mot marken inte piper eller gnäller och nu har jag börjat med att Hilda lägger nosen i handen och sedan kommer handen att sänkas mot marken. "Vila nosen". Vet att jag tränade in det med en av de andra men det försvann i hanteringen för vi har ju inte haft några pipiga hundar så det behövdes aldrig... men den här lilla skruttan är väldigt förväntansfull... jättelågt, men ändå pip...

Hilda & jag börjar snart en grundkurs hos kennel Coatfloats, grunderna i jaktlydnad kan behöva fräschas upp och det ska verkligen bli kul att köra igång!

Elvaåriga Maya är pigg & glad, ja som en valp ungefär :-) Tänkte faktiskt anmäla henne till Skånes Flatshow och det blir den sista av hennes få utställningstillfällen.

Domare är Annika Reitmaier, kennel Miss Mallorys och utställningen kommer att vara den 22 maj på Bollerups Lantbruksskola strax norr om Ystad. Detta är dagen innan Hässleholm SKK har utställning för grupp 8 så vi hoppas att många tar det som ett dubbelarrangemang!!!

Ella ska få sig en genomkörare i de olika jaktmomenten för att starta på wt och jaktprov i vår. Markeringsträningarna har påbörjats och hon är laddad och suverän som förut.
Vi letar utländska utställningar för att kamma hem ett cacib. När det väl är i hamn (inte alldeles lätt) så kan hon få sin intuchnorduch-titel och den vill vi ju gärna ha förstås. Jaja, man får ju sätta upp lite mål här i livet :-)

Myran har flyttat till Lund för en tid. Isabella & Jonas planerar att köpa valp och kom på den brillianta idén att låna en av våra hundar för att testa om det funkar med tidiga morgnar och sena kvällar i en lägenhet på 5 våning, nära grannar och oljud i trappen. Hittills har det gått superbra och det märkliga är att Myran som gärna bjäbbar här hemma när nån går förbi på gatan, i Lund inte säger ett knyst!!! Kanske vi får hem en "bjäbb-av-vand-hund" :-) ... om hon inte stannar på Skolgatan för gott!!


30 januari 2010.
Här händer inte mycket just nu. Folk & fä mår utmärkt. Ett par decimeter snö har vi och ibland är det blå himmel och sol, andra dagar en mördande ostan som tar andan ur en.
Vi trampar otåligt och väntar på barmark så vi kan dra igång träningen!!
Kung Bore – ge dig nu!

Efter många om och men lyckades jag med hjälp av mitt pc-tillägg till macken anmäla till World Dog Show i juni. Det går av stapeln i danska Herning och följs av två dagars retrieverklubbs-utställningar och veckan avslutas med ett workingtest.

Dagarna innan detta är det en tredagars utställning i Jönköping, dit åker vi men jag har ännu inte bestämt om det blir några hundar anmälda.

För anmälningsavgifterna, resor och övernattningar till dessa 6 dagars utställning kan man få två veckor i Thailand om man hellre vill det.... vad är det för fel på mej? :-)

Jag hade tänkt anmäla till Moheda och Malmö men nu börjar damerna lägga pälsen så vi avvaktar till vår & värme då vi kan dra iväg med husbilen. Gissa om vi längtar :-)

24 januari 2010.
Idag GRATTAR vi Ellas son, Boppalooza Kung i Baren som på SSRK:s utställning i Strömsholm vann juniorklassen med CK och kanonkritik!!!

28/12 2009
Vår goe vän CLINTON (Moonstruck Cutting Corners) lämnade jordelivet drygt 9 år gammal. Pigg & glad intill sista timmarna i livet. Vi sörjer med er Margit & Lasse!!!

20 januari 2010.
GRATTIS Vårsångens Dansande Maya
11 år idag!

... och säger precis som de flesta flattar:
Vuxen???
Nej det har jag då aldrig hört talas om :-)


9 januari 2010.
Jaha, nu har man provat på storstadslivet och åkt spårvagn och betalat biljetten per sms. Är lite impad av "kusinen från landet" dvs mej själv :-)

My Dog dag två satt jag på samma stol hela dagen och kollade fina flattar. Är lite glad att jag inte anmälde för Ella hade inte haft något att hämta hos den engelska dam som dömde tikarna. Hon var väldigt tydlig och föredrog den mindre modellen genomgående.

Flattarna var klara redan vid halv tolv så det blev en del shopping innan det bar av söderut. En oljerock och en trimsax var vad jag lyckades skrapa ihop. Hm... ingen shop-a-holic som sagt :-)

Nu blir det lugnt för vår del när det gäller utställningar. Jaktträningen ska dras igång och Ella ska anmälas till öppenprov. Myran kommer jag att starta i Danmark som tidigare.

Dessutom ska vi ta oss i kragen och anmäla både Ella o Hilda till anlaget i viltspår.
Något jaktinternat ska vi väl också hitta – har du något tips??
Ja, hög tid att plöja igenom hemsidorna!

Jag har legat lågt med Hilda och knappt tränat utan koncentrerat mig på stadga o lydnad. Nu är det dags att dra igång momentträningen så snön får gärna försvinna i morgon, precis som julgranen och alla de skumma rödklädda figurerna som lurar i hörnen :-)


My Dog 7 januari 2010.
Först ut, efter 3 valpar, var juniortikarna. Hilda, syster Norpa och två till. En av dessa fick ett blått snöre. Hilda blev placerad som nr 3, dvs sist, med en mycket medioker kritik som väl i stort mynnade ut i att domaren inte gillade denhär typen. Och det får man ju acceptera även om man står med en "tänkt certvinnare" i kopplet :-) Syster Norpa vann klassen med Hp men dock utan den strålande kritik hon vant sig vid. GRATTIS Britt, kul att stå först! Och det lär ni göra många gånger :-) hon är sååå fin!

Brorsan Nelson blev tvåa i juniorklass för en annan domare (Frank Kane) och faktiskt slagen av en nära släkting, nämligen en son till morbror Thriller! Betydligt mer färdig för dagen, men dom tar sig, grabbarna :-)

Ella, vår vackra älskade Ella... fyra i championklassen utan ck, precis som trean. Efter att ha sett bedömingen så var det flera som drog sina championtikar men vi chansade... men so what? De två finaste tikarna idag – det var dem vi hade med oss hem :-)

I morgon är en annan dag. På grund av strul med batterier, frusen vattentank osv fick vi köra från Valhallabadets parkering till en camping med el. Så det blir spårvagn nr 5 för undertecknad till mässan i morron. Måste ju göra av med lite pengar åxå. Och titta på hur det ska bedömas ... tvärt om mot idag, om du frågar mej :-) Så visst skulle vi anmält med tanke på detta men det är för dyyyrt! Som idag... 2 x 300 kr för krtiklappar med "osanningar" staplade på hög :-)

Nej, nu är det natti natti! Våra prinsessor sover redan och minsann om inte självaste Kungen slaggat in... ja ja, det kostar på ställa hund :-)

Själv sitter jag i natten med tända ljus, rött vin i glaset, Bo Kaspers och laptopen :-) och bara njuuuter av livet :-)


Måndagen den 4 januari 2010. Nu bär det snart iväg...
… till Göteborg och tvådagarsutställningen My Dog.

Vi laddar husbilen i morron och sen hoppas vi att det inte kommer alltför mycket snö på onsdag då vi kör upp. Lite trist blir det att åka utan goldenkompisarna, det har ju har blivit något av en tradition, men vi lär ju träffa massor av trevligt hundfolk på plats på mässan :-)

Ett gäng Boppaloozor kommer så det ska bli spännande att följa släkten... Ellas brorsor River och Thriller, kusin Ninja, dottern Norpa och sonen Nelson.

Tre av Ellas valpar ska ställas ut och det är nästan andlöst spännande att snart få se två av dem igen.... Lille Nelson – som visst inte är så liten längre – och vackra syster Norpa!
(Och på tal om henne så har jag uppdaterat Ellas Avkommor med en bild från Adventsutställningen där Norpa blev BIM).

Ella & Hilda är anmälda endast dag ett. Dag två ska vi sitta skönt tillbakalutade och kolla fina flattar, fika och sedan shoppa loss!! Ska köpa ny effileringssax – tips på någon bra??

Som vanligt är det tuff konkurrens på denna utställning och har man då kollat in pälsen på sina hundar så har man ju inga högt uppskruvade förväntningar utan kan ta det för vad det är – en trevlig tillställning med massssor av folk o hundar, pryttlar, uppvisningar i lydnad, freestyle, algility... :-)
Det ska bli sååå roligt!


1/1 2010
GOD FORTSÄTTNING! Här kommer lite smått & gott från årets sista veckor!
Den där huliganen jag brukar prata om... Hilda.
Hon är absolut en av världens mest charmiga o goa flattar... men herregud såå påå....
Här gick sommarens "foppa" till de sälla jaktmarkerna och inte sörjer jag dem – lila – vem vill ha lila? Men bra att kliva i när man vill gå ut med soporna :-)

Vad som värre är, var att det krasade lite i Hildas mun. Snabbt som tanken beordrade jag "loss". En stor glasbit från ett vinglas lämnades i hand... hämtat från påsen som ska till glassorteringen...

Julafton. Dotter Millan med sambo Jocke med de goa barnbarnen Amanda o Kajsa, dotter Isabella och sambo Jonas, husse & jag hade en trevlig julhelg hemma hos oss. Snön låg kvar även på julafton men sedan kom regnet så några härliga vinterpromenader blev det inte.

Vi har som sedvänja att inte frossa i i dyra eller många klappar och jag tror vi alla tyckte att det som köpts/gjort var med äkta känsla!

Tack älskade ungar för att ni är de ni är!!!

Nyårsafton.
Efter att vi skaffat hund är denna kväll helig hos oss. Vi anses troligen som knäppskallar av dem som under åren bjudit oss på festligheter men vi lämnar inte våra hundar själva och kan vi inte ta med dem så är valet inte svårt.

I fjol firade vi i husbilarna med våra kompisar och det var väldigt trevligt, men i år valde vi hemmets lugna vrå.
Och det blev faktiskt en lugn vrå.
Vi har superisolerade fönster och hörde bara smällandet lite dovt. Hundarna fick ben vid tolvslaget och vi tvåbenta fick friterad camembert med jämtlandshjortron... tack moster :-) vi hade tv:n på och hela flocken slappade i soffan!

Det var en himmelsvid skillnad i smällandet mot föregående år. Inga tjutande raketer utan mest smäll. Inget som någon av våra hundar ens lyfte på huvudet för. Verkar vara en bra trend det här...

På bilderna ses mästerkocken tillaga favoritfesträtten cognacsflamberad fläskfilé med råstekt potatis och sallad.