2006

27/12. Så har vi snart lagt ännu ett år till historien...
... och även detta år har mestadels gått i hundarnas tecken. Mycket träning, lite tävling och härliga husbilsutflykter med eller utan utställningar. En underbar rundtur i Norge gjorde vi och kommer tillbaka nästa år igen, var så säker herr Fleksnes :-). Våra tre svarta damer mår jättebra och vi tackar gudarna för varje dag de (och vi) finns med oss.

Maya (8 år) är fortfarande lika "glöttig" som hon var som valp och det är härligt att se hennes enorma livsgjädje. En bra markör men en usel avlämnare men vi brukar ändå ta med henne ut så att hon får använda hjärnan lite och det uppskattas!! Annars är det den egna soffan som gäller!!
Myra. (4,5 år) ja, hon är ju som hon är - ett riktigt träningsfreak. "Matte, gör jag rätt nu, är det ok såhär, får jag nåt godis nångång dåååå?? " En underbar härlig kompis som jag tränat i tusen timmar. Inte så väldigt lättlärd utan det har gnuggats in men hon tröttnar aldrig i livet! Och hennes linjetag går inte av för hackor. Det har tagit sin tid men nu är hon stensäker! Och minnesmarkeringarna har givit frukt. Hon är numera en suverän markör och gör också ett utmärkt sökarbete. Det enda som kan vara problem är när hon sätter på "tokfarten". Men hon brukar reda ut det ändå...
Ella. (2,5 år) Denna underbara tjej som tog oss med storm och blev Faddes (och även övriga familjens) ögonsten. Vacker som få och en mer lättlärd och lyhörd hund får man leta efter... som jag skrivit här förut; tappad mat på golvet lämnar man till matte. Dirigering o stoppsignal tränades bara några gånger och liksom linjetaget sitter det kanon, sitt/stanna kvar är inte ens förhandlingsbart. inkallningen är 100%, och även när den unga damen ligger hack i häl på en fälthare så är det tvärnit som gäller.
När det gäller lydnadsträning på Ella så har jag tänkt om. Jag tror att detta kan göra henne än mer förarvek och tryckt så vi lägger det på hyllan och tränar jakten istället där hon kan träna på sin självständighet i läskiga skogen.
Husse... har haft inte så lite framgångar i ringarna med sin älskling Ella! Nu i höst har hon lagt på sig lite massa och päls och har blivit BIR BIG BIS, och BIR BIG-4. Den första var inofficiell arrangerad av Podengoklubben där det var totalt kanske 55-60 hundar, och den andra var Hallands KK med 22 flattar anmälda och 9 i gruppen - MEN ÄNDÅ - icke att förakta!!
Matte...har just inte åstadkommit så mycket. Tränat o tränat och bara haft det bra... Jag fixade förstås till en uppflyttning till lägre klass spår samt godkänd anlagsklss i viltspår med Myra men just så myckt mer har det inte blivit... det blev en grym och snöig vinter ända fram till april så träningen kom liksom aldrig igång på riktigt. Men nu ska det väl bli av... hade ju tänkt ELIT i sommar :-)
Isabella... vår dotter som nu är 17 1/2 år och mycket självständig. Hon går andra året på Medialinjen och har planer på att bli journalist. När hon nu praoat på Helsingborgs Dagblad så blev hon ombedd att skriva en krönika om nyår som skulle publiceras i tidningen och så långt var ju allt jättekul. Men så ringde de från tidningen och ville ha ett kontonummer så att de kunde SÄTTA IN ARVODET!!! Inte nog med att ens text publiceras, man får betalt åxå!!! :-) Vilket flyt och vilken morot för en pluggande tjej!!
Amanda... våran lilla tvåbenta älskling utan päls har hunnit fylla sitt första år och charmar alla hon möter. En sötare, goare unge får man leta efter. Hon är lite spänd men ändå väldigt nyfiken på de tre vovvarna som cirklar kring henne. Men hon ska härdas... inte kan man väl ha ett barnbarn som är skraj för de snällaste av snälla vovvar? :-) Vi följer spänt varje framsteg som denna härliga tjej gör :-)

Ett alldeles nytt och obrukat år ligger framför oss! Bara att ta för sig :-)

Gott slut & Gott nytt!


21/12. En liten, liten uppis till...
... för idag kom nämligen PM för My Dog. På torsdagen är 155 flattar anmälda och tikdomare blir i stället Liz-Beth Liljeqvist. På fredagen dömer Annika Ulltveit-Moe tikarna och totalt är det 137 anmälda! Dags att byta namn till STORA MY DOG? :-)

20/12. En liten vinteruppdatering...
Halloj!!! Här kommer en liten uppdatering såhär i de sista skälvande minuterna innan tomten kommer!
Här hemma har vi tre löpande damer med allt vad det innebär... Ella är fullständigt förtvivlad över att inte få ligga hos matte eller husse i soffan, inte heller i sängen, ens för en liten stund. Nåja, två veckor till så... så är det som vanligt igen!
De flesta julklappar är shoppade och i morron torsdag ska vi klä granen o pynta lite. Vi ska fira julen hos Millan, Jocke o Amanda i Kågeröd. Första julen i deras fina hus!! Farmor o farfar kommer också så det blir hur kul som helst!!
Ute är det grönt o grannt. En frostnatt hade vi i veckan, det är allt.
Jag har varit med några av våra kunder i Köpenhamn där vi åt julefrokost på en jättemysig restaurant strax intill Nyhavn, St. Annæs. En kul grej med detta är att det har inte ett skvatt med vårt traditionella julbord att göra... Varje rätt serveras för sig och just här var det underbart rena smaker, inget lullull alls utan sparsmakat och supergott. En dansk go' pilsner och en "lille en" fullbordade denna julefrokost, och frokost motsvarar ju vår lunch. Ett besök på ett ljusglittrande Tivoli blev det efter maten som ju i alla fall tog tre timmar:-). Snålblåst och småregn gjorde att vi blev lite småfrusna men vilken tur att de varma, goa o trevliga pubarna duggar tätt i Dronningens By.
Måste också passa på att tacka för alla dessa härliga, vackra, roliga & personliga julkort som dröser in på mailen!!! Tack alla - det är så roligt!!
Ha nu en underbar helg! Och ta de lugnt. Det man inte hinner, det hinner man inte... kul att du tittade in... och inte glömmer du väl att sätta ett tassavtryck i gästboken så vi vet att du varit här?!?! God Jul o Gott Nytt År!!

10/12. Solsken. Ring- och apporteringsträning...
Gunilla, Zoya & Aliz kom ut till oss och vi höll till på appelplanen. Bitte anslöt sig till ringträningsgruppen och vi kollade noga varandra. Lite lydnads-
träning för Ella, Myra och Java hann vi också med. Därefter förflyttade vi oss till "flygan" där kastaren stod ibland gles skog och där hundarna skulle passera en stenmur för att hämta sina dummies. Jätteduktiga var dom, hela högen. Till och med Maya, som är en bra markör men en usel avlämnare, skötte sig jättefint :-)

...och ni vet han världsvinnaren... han har i dagarna två blivit BIR i såväl Finland som på Stora Stockholm och vi lägger nu FINV-06 och SV-06 till hans redan långa titel... Ella skickar pussar i massor till pappa Simon!

8/12. I morgon lördag... går hela dagen åt till lydnadstävlingarna på brukshundklubben. 97 (!!!) anmälda ekipage har vi så det är lika bra att sätta av samtliga av dygnets ljusa timmar till detta :-) ...om det bara kunde sluta regna... Den troliga anledningen till att så många är anmälda är att det vid årsskiftet börjar gälla nya regler, framför allt i lydnaden men även bruks berörs. Och av samma skäl tävlar inte Myran o jag, vi har under hösten tränat in trean efter de nya reglerna. Men fortfarande har hon inte förstått att hitta mitten av rutan... dvs, jag har väl förklarat lite dåligt :-)) men vi tragglar på...

Satt och bläddrade igenom gamla bilder för att göra ett julkort och ramlade över denna ljuvliga bild där Ella
och Myra gosar på hallgolvet.

2/12. Idag har det regnat precis hela dagen och med tanke på vädret så kändes det inte riktigt så visset att ha blivit bortlottad från spårtävlingen. I går när jag pratade med TL så hade reserv nr 1 kommit med... Vi tränade en liten stund med Gunilla o Aliz i stället. På ena sidan stigen la vi numrerade dummisar långt in i skogen och på andra sidan stigen lade vi dem en liten bit ifrån bara och så skickade vi varannan gång. Dom var från början lite luftlandsatta... "men såhär brukar väl inte våra mattar göra?..." men fattade galoppen snabbt. Några markeringar hann vi också med. Myran har blivit helt suverän på detta under året som gått. Ella är en naturbegåvning, så är det bara. Signalsäker och fokuserad. UTOM på fotgående då, men husse har dyrt o heligt lovat att ta itu med den saken!!
I morron åker vi ner till Järavallen och tränar med FRK på förmiddagen. Hoppas bara att regnet drar förbi tills dess!! Nä, nu ska jag ta fram ljusstaken så att vi kan tända det första ljuset i morron bitti!! Hm... svårt att hitta den där julkänslan i år :-) ...och i morgon kväll sitter man här igen o kollar efter resultat från Hammarö och Nestvæd...

26/11. Efter allt regn, blåst o mörker så fick vi en härlig söndag. En svag vintersol hade vågat sig fram och vinden höll sig på avstånd. En dag som gjord för en långpromenad på Söderåsen. Vi fick dessutom ihop en liter trattkantareller och taggsvamp. De' ni!! På förmiddagen passade jag på att träffa Katta för en stunds fotografering och resultatet finns i Ellas fotoalbum. Det är inte lätt att få till tjusiga uppställningsbilder men de som blev någorlunda hittar du om du pekar på bildern här under!!
Ina, Java & Ella håller sig i skinnet medan vi fotograferar men vattnet draar så vissa av damerna är aningen lätta i baken :-)

19/11. Halsen kändes lite som taggtråd idag, så det inplanerade besöket hos barnbarnet fick ställas in. I stället höll vi till på ett närliggande fält där Bitte la ett lägre-klass-spår till Myran. Den godingen plockade alla pinnar utom en och det var den sista innan slutet. Hon var märkbart trött sista biten så slutpinnen hittade hon av ren tur! Lite träning till så... Själv la jag ett blodspår till Java. Det gick myyycket långsamt, lite läskigt var det allt, men hon är oerhört spårnåga och när hon slutligen fick vittring på klöven så var det först så äckligt, så äckligt... men, stolt som en tupp fick hon promenera hem med klöven i munnen!!! Här har vi en blivande viltspårchampion om nu matter ligger i lite. Visst, Bitte?

På ett helt annat håll i världen har tjocka släkten återigen visat framtassarna. Ellas pappa Simon, ni vet han världsvinnaren, fick ännu en titel idag, NV -06, han blev BIR, BIG o BIS . Inte helt oväntat kanske :-) Och broder Armani blev 2:a i en jättestor vinnarklass och stod alltså på platsen alldeles bakom certet!!! Det hela utspelade sig i norska Hamar. Grattis grabbar!

Ellas pappas nya titel: WW-06 PLV-06 NORDV-05-06 NV-03-04-05-06 SV-05 FINV-04-05 NORDUCH PLCH Almanza Far & Flyg.
Tja, här har Ella lite att leva upp till!!! Hög tid att börja känns det som :-)


16/11. Brevet från Råådalen ang spårtävlingen kom idag. Ett efterlängtat kuvert, men glädjen blev kort... vi blev åttonde reserv :-(
På SBK har man ännu inte lagt in brukstävlingar för nästa år så nu svävar vi i ovisshet ett tag om vad vi ska anmäla till. USCH, så besviken jag blev! Mycket värre än att få en tvåa på utställning kan jag säga...

12/11. IDAG... har det gått bra för "tjocka släkten"!
Ellas pappa Simon (Almanza Far & Flyg) blev Världsvinnare på Världsutställningen i Polen (WW -06 och polsk ch. ska läggas till hans redan låååånga titel)!!! Simon slutade som BIG-2. I Grängesberg på ssrk:s utställning vann broder Armani championklassen och blev BIM. På samma utställning blev en av de andra bröderna (B. Big Screen) 3 bästa hane med cert!!! Ella skickar en nospuss till pappa o de tjusiga bröderna!
BIR blev en tik från Boppalooza som också blev champion.
Grattis Erica & Eva till era fina vovvar!

11/11. TJA... fortfarande befinner vi oss faktiskt nere på jorden...
Fadde ställde Ella i en stor öppenklass (20) och när det slutligen var 6 st kvar så plockade domaren bort dem :-( Kritiken var väl ok... domaren och jag hade väl inte riktigt samma uppfattning om huvuden... men ack och ve, vad hade väl jag att säga till om :-) Jag satt och skrev kritik och det var mycket intressant och lärorikt!!! Domaren, Agneta Cardell, var väldigt trevlig att jobba med och hon hade definitivt en röd tråd som hon följde. Dvs... ganska små, samlade och välkroppade tikar. Jag förstod, även om det inte framgick av kritiken, att Ella är i största laget. Men tänk ändå... den allra vackraste tiken, det var den vi hade med oss hem! :-))

BIR o BIS blev den mycket vackra tiken Almanza Magic Witch Craft!
BIM blev Victor, Inspirations Once in a Lifetime! Och så måste vi förstås gratta GoeGunilla till Aliz' (F. Spark Plug) 3-plac med ck i ökk!! Och Katta, som vann ukk med ck med fina Java (Starworkers Hold me Tight)!!

Nu blir det vinter-och samla-massa-vila för Ella så kommer vi ingen till våren med nya friska tag!!

Och vi har stora förhoppningar att klara uppflyttning till högre klass spår med Myra - OM VI BARA KOMMER MED... ska väl få besked inom den närmaste veckan...


5/11. JAPP... så var man nere på jorden igen :-)
I helgen har vi varit på utställning i Växjö. För Ellas del såg det ganska ljust ut ett tag men när domaren kom till tikarna så hade han inte samma "röda tråd" längre. Ella fick en etta och bra kritik förutom: "not really in the best coat" och visst, hon har börjat fälla inför löpet men inte tyckte vi det var så farligt...

BIR blev Ellas halvbror Tobias från Norge (Simon Says), BIM blev Flat-Gardens Mathilde (Norge) och 3 bästa tik blev Gunillas snyggALIZ
(Flatterhaft Spark Plug)!!
...och som vanligt hade vi trevligt sällskap av Bitte & Göran!!


28/10. Ett litet bildcollage från Amandas ettårsdag kan du se • HÄR

27/10. Ett litet bildcollage från utställningen i Halmstad kan du se • HÄR

24/10. Idag fyller AMANDA ett helt år!! Grattis gumman, vi kommer ikväll och äter tårta!

22/10... Hallands KK, inoff. Halmstad ridhus. 724 hundar var anmälda och av dessa var det 22 flattar, alltifrån ganska många valpar till ett par champions.
Ella började med att vinna öppen-
klassen (5) och därefter bli Bästa Tik! Sedan var det dags att möta den tjusige championhannen Miss Mallorys Pole Position och även här drog Ella det längsta strået och blev BIR!!!! I gruppen slutade hon som BIG-4 !! Vi är sååå stolta och glada över vår fina tjej som verkligen var på showhumör idag!!

Bitte & Göran, Veronica med BIRvalpen Assa samt Eva o Sara - tack för trevligt sällskap denna låååånga dag!


15/10... Strålande Solig Söndag i Snogeholms strövområde strax norr om Ystad!!!
Solen hade just nått över trädtopparna och glittrade i sjön, fåglarna hade varit vakna och tjoat en stund, inte ett löv rörde sig, tystnaden dånade i öronen och doften av nybryggt kaffe låg över nejden... kan livet vara så mycket bättre???

Efter frukost gick vi ut bruksspår till Ella o Myran, och Myran plockade samtliga pinnar i sitt spår, inga pinnar till Ella eftersom vi inte tränat på detta utan hon fick sin tennisboll i slutet. Klockrent för båda två! Efter en sen lunch med grillad kycklingfilé lade vi ut ett sök i en rejäl uppförsbacke till damerna. Det var tröttande förstod vi för en dummy saknades till slut.
Fadde skickades på ett riktat sök och han kom in med bra fart med grön dummy nr 2 !!!!
På lördagen tränade vi markeringar med damerna. Kastaren stod en bit in i skogen och hundarna skickades från ett fält där vi gjorde avstånden längre och längre men behöll riktningen och nedslagspalatsen.
En alldeles underbar helg med mycket sol o värme, det kändes som den allra första höstdagen efter denna otroliga sommar... ända in i oktober!!! Tyvärr glömde vi både shorts och kamera hemma... de hade annars kommit väl till pass!!
Med tankte på Myras fina spårupptag så har jag anmält henne till Lägre klass spår den 2 dec så nu håller vi tummarna för att inte bli bortlottade!!

8/10... Här händer det inte så mycket just nu... vi tragglar jakten och lydnaden med Myra o Ella. Myra & matte går på kurs hos www.staafshundrad.se för att lära in LK III-momenten på bästa sätt. Petra är bara så bra!! Och Ella går på klickerkurs på samma ställe. Vi ska också börja träna på viltspår/öppenklasspår Myran och jag. Ella, den goaste av goa att träna med, behöver dock "tuffa till sig" lite när vi är i okänd terräng. Men det tar sig...
Nästa större evenemang är ringträning för den unga damen i Halmstad Ridhus (22/10) där matte eventuellt ska jobba. Därnäst står utställningen i Åstorp på tur och där har jag blivit ombedd att tjänstgöra i FLATTE-ringen... gu' va kul det ska bli!! På Malmö Valp blir det enbart jobb men har ännu inte fått ring&ras...
Ha de gott alla ni som varit ute i helgen och uppnått önskade resultat... eller åtminstone gjort så bra man nånsin kan... på't igen bara!

PÅ BEGÄRAN... BIS-lampan har återfått sin rättmätiga plats i cyberrymden. Dock inte i köksfönstret...
Det var faktiskt inte så mycket mer än att jag hängde "sidentäcket" o rosetten på lampan i köksfönstret för att de inte skulle bli skrynkliga :-)) Och därmed skapades tidernas BIS-lampa... beställningar emottages :-)
Jaja, lite knäpp får man väl vara...
för vem vet när man får en sån lampa igen :-))

HJÄLP!!! Finns det nån där ute (som är här inne :-) som vet vad man gör när Viagra har hittat till ens gästbok. Har nu tagit bort i snitt 4 inlägg per dag och börjar tycka det är lite tröttsamt. Någon har tydlingen hittat en enkel väg in. Hur det nu går till... Är enda utvägen att ta bort gästboken???

23/9. BEST IN SHOW... ett blått snöre ena helgen och BIS nästa... ja se, det är utställningsvärlden i ett nötskal! Vi for iväg för att träna lite på en inofficiell utställning på Svalövs brukshundklubb. Solen strålade från en klarblå himmel och efter finalerna fanns ett par som strålade ännu mer :-))
Ella gick raka vägen ända upp i topp!! Domaren var väldigt förtjust i henne och hon visade sig strålande. Kritiken började med: Mycket vackert huvud och slutade med: excellenta rörelser... tja, vad kan man mer önska, en dag som denna?
Ja det förstås, en god middag hos Millan o Jocke i Kågeröd och ett berg av födelsedagspresenter!!!
•• Ellas sidor uppdaterade. Tävlingar, Kritik, Meriter
Vi grattar broder Armani som blev BIR m cert o cacib på Åland idag!!
Och pointern Assa som blev BIS-2 valp II i Svalöv. Grattis Veronica o Kurre o tack för trevligt sällskap!

11/9. Soliga Sofiero... nu har vi varit på den årliga utställningen på hemmaplan. Efter en kylig morgon med nordanvindar kom vi så in på Sofieros slottsområde och i den grytan kokade det kan jag säga... Ella ställdes i öppenklassen där det var ca 15 anmälda, någon kom kanske inte... men när det var dags för konkkurrensen så hade domaren endast 5 st kvar, resten åkte ut med en tvåa, så även vår skönhet Ella! Hoppla, sa Fadde när han mottog det blåa bandet, och ja, vi var nog alla en smula förvånade. Vad hon än ska ha så inte är det en tvåa!!! Men men, nu kan vi få vara lite sura på denna domare som lyckades hitta en massa "småfel" som ingen tidigare upptäckt :-( Mörkare ögon till exempel... aha, ska dom vara kolsvarta nu?? Ja, ja det var trots allt en trevlig tillställning där vi hade jämnt sjå att prata med massor av trevliga människor, fika lite och bara ha de gôtt! Och än en gång, tack Bitte & Göran för trevligt sällskap ännu en lördagkväll i våra husbilar!

3/9. Så var vår årliga Ölandstur till ända... Torsdag eftermiddag gick turen till Lindsdal utanför Kalmar där vi hade en mycket trevlig kväll med Vännen Lena! Tidigt fredag morgon for vi vidare över bron och upp till Böda. Men istället för att köra in på Böda Sand så åkte vi ytterligare 7 km upp till Trollskogen där vi gick en lång slinga med dom tre svarta. Efter lunch checkade vi in och lade oss alldeles i utkanten närmast skog & hundbad så så värst mycket fikagäster fick vi inte :-) Men skönt att slippa vakna till att någon släpper ut 13 skällande mopsar kl 6 en lördagmorgon... minns med fasa Tvååker :-(
Lördag morgon vaknade vi till sol o klarblå himmel precis som det ska vara på Öland! Utställningen började först kl 10! Varför i herrans namn måste alla andra utställningar börja kl 9?? Nåväl, mycket kan sägas om utställningar men det vetefasen om inte denna tog priset...Varför, tänker jag inte gå in på här. Ella fick, som väntat, en slät etta på grund av sin brist på päls men som ringträning var det guld värt, det fanns nämligen en domaraspirant så hon fick två genomgångar och det gick jättebra!! Trevligt var det att träffa gamla & nya vänner, regnet lyste med sin frånvaro ända till lördag natt nångång då husse for upp och stängde takluckan. Hemresan på söndagen fick ett litet stopp i Lindsdal igen där vi bjöds på god porterstek med tillbehör och trevligt sällskap och därefter gick färden 3,5 tim innan vi landade i Höganäs. Och nu är det nattinatti. Tjejerna snarkar redan...
Lite stolt är jag allt som lyckades dirigera Myra fram och ställa sig vid trädet från 800-talet. På bilden till höger poserar fröken Ella för domare Filip Jonsson och domaraspirant Ragnhild Uhlin från Almanza.

30/8. Min goa fina duktiga Myra har idag gått anlagsklass i viltspår och fick med beröm godkänt!!! Vädret var helt ok, lätt vind, regn och ca 18 grader.
Spårtid: 19 min. "Bra spårarbete i utmärkt tempo av en lättläst hund"

25/8. Glad igen! Man kan ju inte gå runt med tappade sugar hur länge som helst så nu är det på topp igen! Har fått en ny bärbar kraftfull dator som jag tar med hem varje dag till tjuvarnas förtret, hoppas jag!.

I veckan var vi med flatteklubben nere på Järavallen på ett fingerat jaktprov med vilt. Retningen är förstås betydligt större än med dummies så lite nya grejer hände som förvånade oss. Både Ella o Myra knallade (!!!) på vattenmarkeringarna. På söket tog Myran in alla 5 efter lite hjälp med den som låg ur vind vid vattenbrynet. Hon började med att springa över samtliga fåglar och Kent trodde då att hon behövde rejsa av sig. Men, efter att funderat lite, så tror jag bestämt att det var dummisar hon letade efter, insåg sedan att det inte fanns några och då började hon plocka viltet i stället. Dessvärre släppte hon 4 av 5 ca 1 meter framför mej... bara att inse att hon inte fattat att dummies är en ersättning för fågel. För med dummies då är det perfekta avlämningar... Linjetag o markeringar gick jättebra för båda, full fart ut & in. Ella är inte riktigt taggad på söket så vi bröt efter 4 fåglar men innan dess fick hon vittring på en ca 15 m ifrån och följde upp perfekt. Nästa gång ska vi skicka varannan gång och se om det kan trigga henne ytterligare.
Superfint upplägg Eva U o Kent W, flatteklubben Skåne, mer sådant!!!

Närmast i tur står nu den årliga Ölandsresan som vi verkligen längtar efter
(hihi, vi har ju bara varit ute i 4 veckor med husbilen) Vi förväntar oss ingen hög placering, med tanke på den unga damens brist på päls, men eftersom detta är en (5-årig) tradition så vill vi för allt smör i Småland inte missa den. Dessutom är hon i stort behov av ringträning, hon slingrar sig som en metmask när domaren ska kolla tänderna, ja även känna igenom henne. Det är förstås lite olika beroende på hur domaren beter sig. Har du några lediga tummar så håll dem gärna för oss för det kan nog behövas!
Ska DU till Öland?? Maila gärna så vi vet att du kommer, Fikastället Nära Dej är öppet hela helgen, XER219 är numret och husbilen heter Bürstner!! gun.wallenmark@edandersson.eu

Den 4/9 börjar Bitte och jag med Sobbie o Myran en kurs i LK III + brukslydnad så nu ska vi väl få tillbaka intresset för lydnadstävlingar hoppas jag. Dagen efter börjar Fadde o Ella en klickerkurs på samma ställe.

..och Gunilla - jag är så glad! Det var den finaste nyhet du kunde leverera!!

Ha en go helg & vecka alla och kom snart o hälsa på här igen!


22/8. Lessen idag... I morse när jag kom till jobbet höll glasmästaren på att byta ett trasigt glas bredvid dörren och när jag kom in i lokalen satt alla och fikade... inbrott eller??? Jadå, företaget var länsat på datorer inklusive alla tillbehör. Eftersom några av oss jobbar med grafisk produktion så har vi de vassaste mackar och största skärmar man kan ha. Back-upen var ok så alla jobb finns kvar, i mitt fall x antal artiklar som ska vara med i Svensk Jakt 10. Men, men... eftersom jag har ett fritt jobb där jag ska serva kunder med diverse olika projekt så har jag även tid emellan att t ex sköta min privata konversation via mail och detta innefattar ju även allt som handlar om hundaktiviteter, foton från de senaste 4 åren med minnen från födelsedagsfester, hundvalpar, isabellabilder och sist men inte minst, massor av otroligt fina bilder på barnbarnet Amanda, osv, osv. Med andra ord - allt är försvunnet och jag är så INIHELVETESSKITFÖRBANNAD på dessa individer som totalt hänsynslöst norpar våra datorer UTAN EN ENDA JÄVLA TANKE på vad som finns inuti... jag menar, jag hade utan tvekan skänkt min dator om jag bara fått behålla det, för tjuvarna totalt meningslösa, innehåll som dom ändå raderar med ett enkelt handgrepp innan annonsen läggs ut på Blocket eller var man nu säljer stöldgods. Och SIST men INTE minst... hur korkad får man vara... varför har jag inte bränt alltihop på cd??? Suck.

Det kom några nya bilder som farfar Björn tog på Amanda för några helger sedan.

Gullefjun har nu hunnit bli drygt 9 månader och • HÄR kan du se några bilder i större format.

13/8. Hemma igen... Another bloody day in paradise... ja det var nästan så att man kunde stämma in i påståendet om det nu inte varit så att vi de två sista dagarna av våra fyra veckor haft ett hällregn av guds nåde. Men såååå gudomligt semesterväder hade man väl aldrig ens vågat drömma om...
Vi började semestern med att köra till Strömstad, tog färjan över till Sandefjord, körde upp i Norge, förbi en massa fina ställen och sedan till helt fantastiska Sognefjord, vidare upp över Jotunheimen ca 1200 m öh där jag kramade några snöbollar iklädd bikini, ner igen till Geiranger, färja därifrån precis som alla (andra) miljonärer he he.., upp till Trondheim och vidare, körde in i Sverige vid Geddede och ner till trakterna där byarna har så exotiska namn som Raftsjöhöjden o Yxskaftskälen där vi serverades möra underbara älgrätter och fick hjortronförrådet påfyllt!! Ska shoppa camembert snarast :-) Mora, Rättvik, Sjötorp, Hjo, Nässjö, Kalmar och slutligen Ronneby. Ja se, det var en resa det...

När det gäller Ronnebyutställningen så var det länge tveksamt om Fröken Ella skulle ställas ut med tanke på att hon inte alls är i bästa päls, men med tanke på den ringa konkurrensen så chansade vi. En chansning som dock inte gick hem precis för hon blev placerad som nr 3 i ökk rätt & slätt... Men med goda vänner som förgyllde dagar och kvällar så var det ingen resa gjord i onödan!! Tack Bitte & Göran, Margit, Lasse, Frida o Theo för trevligt sällskap!

När alla bilder fixats till så kommer ett resereportage men nu är det Svensk Jakt nr 10 som har högsta prioritet så vi får se när det hinns med.

Passar också på att gratta Ellas bror Armani som for till England och fixade till livstidskvalificering till Cruft's och som dessutom blev SU(u)CH veckorna innan. Och detta stax efter fyllda två år, precis som broder Thriller!!! Nu väntar vi spänt på att lillsyrran ska växa till sig!!! Myras bror, snyggot Rock Star, tog cert o cacib och blev BIM i Ronneby. Grattis åxå till Rocko o Grabriella!


17/6. Ella blev 1 m Hp,
BIR & BIG-4
på Höganäs BK:s inofficiella utställning i helgen! Denna blev, trots alla farhågor, en mycket lyckad utställning både vad gäller arrangemang och väder. Mulet och ganska svalt på morgonen men allt eftersom dagen gick bröt solen igenom och det blev varmt och skönt, men ändå inte för varmt för våra hundar. Utställningskommittén fick massor av beröm från både utställare och domare. Jättekul!!! Visst dök det upp saker som fick lösas på stående fot men det var inget som någon märkte. Lugnt på ytan men under vattnet gick simfötterna som attan. Sjäv var jag för första gången inkallande ringsekreterare och knäna var lätt skakiga men efter den första nervösa timmen flöt det på perfekt!
...och efter en sånhär helg var det lätt att somna ovaggad!!

Se också Ellas Resultatsida.


9/6. Vem hade väl kunnat ana vilket himla jobb det är att arrangera en utställning??!! Snacka om att gå på knäna... Höganäs brukshundklubbs utställningskommitté har i nästan ett års tid jobbat för att utställningen nästa helg den 17 juni ska klaffa. Senaste månaderna har vi haft möte varje vecka och sedan "hemarbete" att sköta. Puh!! Denna helg kommer jag att slutföra arbetet med katalogen som ska tryckas på måndag. Bitte har haft ett hästjobb med anmälningarna (211 st fördelat på 80 raser), Eva, Veronica o Christer har jobbat ihop kalaspriser till finalerna, bl a hotellövernattningar, en del med 3-rätters o frukost, mobiltelefoner, porträttmålningar av hund, presentkort på vet.undersökningar, på massage o stretching o mycket annat som en vovve kan önska, spettkakor, hundtillbehör, foder... ja massor av helsköna priser som gör att vi alla önskar att vi anmält våra hundar till denna utställning. Vi hoppas att vi lyckats muta vädergudarna och att allt ska flyta på. Ann-Margreth har gjort ett kanonjobb som ansvarig, Emma jobbar oförtröttligt på trots att Ludvig, 2 mån, verkligen kräver sitt!! Det är trots allt elva år sedan Höganäs BK arrangerade en utställning och ingen av dem som var med då är med nu så visst känns det en aning nervöst!!!
Tre domare, 6 ringsekreterare, parkerings- o katalogförsäljning, veterinär, sekretariat, resultatavdelning, kök, grill, lotteri, ordonnanser, städ & plock, foto... hm, har säkert glömt hälften. Ja, så av dessa skäl blir det ingen träning av familjens vovvar denna veckan heller. Men jag återkommer med en liten resumé efter nästa helg. Håll tummar & tassar för att allt ska gå vägen!!!! Och ha en go' vecka i värmen som smhi har lovat oss!!!!!
www.sbk.nu/klubbar/hoganas

3 & 4 juni 2006. Hasslarp. Helgen tillbringades i Hasslarp. På lördagen satt undertecknad för Ann Carlström i amris/cockerringen medan Fadde höll ställningarna i flatringen. Ella blev placerad som nr 3 i ökk men dessvärre utan CK... trots strålande kritik av Keith Young. (kritik kommer)
På söndagen dömde Nils Molin och han placerade Ella som nr 4 i ökk med motiveringen att hon var sämst vinklad av de placerade och dessutom hade alltför avfallande kors (hoppla...) (nr 2 utan ck, tog cert på lördagen, hmm.)
Trots ett tämligen mediokert resultat är vi ändå nöjda med att att madamen placerade sig i klassen båda dagarna i stor konkurrens.
Nu blir det inga fler utställningar förrän lite senare i sommar (Ronneby i aug & Öland i sept) eftersom pälsen börjat rasa rejält. Och det var gränsfall redan nu... Broder Thriller blev däremot champion denna helg!! Snyggot :-)
Efter Hasslarp gick färden vidare till härliga Simlångsdalen där man kan gå & gå hur länge som helst utan att möta någon. Ella fixade galant två dirigeringar på raken på blankvatten!! Och det var inte ens en dummy utan en brun liten pinne på brunsvart vatten! Hon e för go' den!! Fotot taget vid Simlångsgården med utsikt över sjön.

25/5 2006. Utställning & Skåne Runt. Årets Club show gick av stapeln vid underbart vackra Örenäs Slott. Mycket blåst och en salig blandning av sol och regn var vad vädergudarna bjöd på. Och en proffsigt arrangerad utställning med många vackra hundar från Polen i söder till Kalix i norr!! Fadde visade Ella till en 2 placering i öppenklassen med CK och detta i konkurrens med 16 till !!!!! Och det var attans nära att den unga damen blev utplockad till bästa tik. Domaren tittade och funderade. Tittade och funderade. Gick en sväng. Tittade igen och bestämde sig för att inte plocka ut henne. Kan likaväl erkänna att mina tummar antar en blålila ton idag :-) Se också Ellas Resultatsida.
Färden gick sedan vidare ner till Smygehuk där vi övernattade på hamnplanen. Vidare nästa dag till Ystad där det årliga besöket gjordes hos Ekonomibilar där man säljer direktimporterade husbilar för ett lägre pris än på andra ställen. Ett litet tips för hugade spekulanter kanske :-) Kolla www.husbil.se
Shoppade lite i denna härliga stad och körde sedan vidare
längs den ljuvliga sydkusten, pausade vid Stenshuvud och lät hundarna rejsa i den kritvita sanden, därefter till Kivik och även där ställde vi husbilen på hamnplan och kunde njuta av utstikten över Hanöbukten. (Vi är ju inga "riktiga" campare så vi åker inte gärna in på campingplatser. Kanske är det en rest från alla år i segelbåt...) Lördag morgon gav vi oss iväg mot Brösarps Backar och i Brösarp hittade vi en toa som var något i särklass. Som du ser på bilden så fanns ett minibibliotek samt gästbok och på skylten ovanför böckerna står: Om du inte hinner läsa klart så tag gärna boken med hem :-) Vi for vidare upp mot göingebygden där vi övernattade granne med ängar och skog och insjö. På söndagen kom regnet igen efter fredagens och lördagens sol. Mors Dagsmiddag på en restaurang i Ängelholm fick avsluta en härlig långhelg!

22/5. GRATTIS allra goaste EllanPellan som fyller 2 år idag!!!

21/5 2006. Vi har vänstervarvat i Hässleholm idag och dömde gjorde Lilian Jonsson. Ella, som har bra päls och fanor, visade sig kanonbra men domarens kommentar var att kroppen var kanon (rejäl tik) medan (det vackra) huvudet däremot inte hunnit med lika bra i utvecklingen utan bör fyllas ut mera. Därav resultatet, en 2 placering med Hp. Men nog om det... nya insatser, nya vinster...
Vi vill nämligen gärna gratta Vårsångens Excellent Zoya som blev 2 bästa tik med CERT o CACIB!!!!!! Grattis goa Gunilla, sååå härligt! Har torkat tårarna nu och mascaran ligger inte längre under ögonen! Och gulliga uppfödar-Tina som skickade blommor och grattade!! Men vi ses på torsdag... känns just nu som om det kan bli på kryckor:-)) (för de oinvigda: benhinneinflammation) ... och om det inte regnar ska jag försöka få en bild på snyggZoya och lägga in här. Så håll ut ni som spänt väntar på bild på certvinnaren!

Så tackar vi för trevligt sällskap i helgen, ingen nämnd och ingen glömd!


6/5 2006. Hillerød, Danmark...
...var vårt utflyktmål denna soliga varma lördag. Gunilla, Zoya, Aliz och undertecknad åkte över och hittade rätt UTAN att köra fel en endaste gång! De ni!! Ett JÄTTESTORT grattis till snyggZoya som kammade hem en 2:a placering med CK i brugsklasse och blev TREDJE BÄSTA TIK!!! Vem som visade henne...? Tja, nån inhyrd & svindyr proffshandler... :-))


1/5 2006. Idag begick Myran
& Matte sin premiär i bruks...

...närmare bestämt i Appellklass Spår.

Klockan ringde halv sex och jag kan väl inte direkt säga att jag hoppade ur sängen men vi hann i alla fall till Bjuvs BK i tid. Väl där fick vi startnummer 2 och det kändes kanon. Lite skrämselhicka fick jag förstås när folk började berätta om hur många spår de lagt i veckan...

Du och jag Myran.
Du och jag...

17/4 2006. Vi hade i alla fall tur med vädret...

Här ser vi Ella på väg in med den ena av två markeringar i en vassrugge. Trots att hon fastnade i en trädklyka på både ut o in så SKULLE hon in med apporten till husse!! Så himla suveränt jobbat!!

...när vi nu för första gången i livet startade hund på jaktprov. Inofficiellt förstås, och tur var väl det. I bilen med hem hade vi två trötta damer med varsin nolla i bagaget. Att Ella skulle vara slut i skallen efter helgens jaktinternat hade vi räknat med, plus att hon & Fadde ju faktiskt bara tränat i några veckor! Bra gjort ändå av båda två!!!! Myran däremot, som av en domare på kurs för nåt år sedan fick omdömet: en suverän sökhund... hon sprang o sprang men glömde tyvärr koppla på näsan!!?? Sedan har hon ju sin dåliga simteknik men hon slängde sig i alla fall ut och simmade nästan ända fram då hon (troligen med sitt plaskande) förlorade orienteringen och vände tillbaka. Vad som stod helt klart i efterhand är det att vi hade lite otur med startnumren. Vi startade båda som nr 2 i resp klass. Detta innebar att jag hann se halva provet som gjordes av startnr 1 medan Fadde inte hann se något eftersom provet för ukl låg på annat ställe och det blev lite strul med nån eftersläntare. Efter att ha följt ca 20 ekipage (nkl, ukl) under hela dagen så fick vi kläm på massor av "tips & tricks" som vi från början inte tänkte på... så något lite bättre kunde vi som förare ha gjort ifrån oss. Men förhoppningsvis minns man lite av det till nästa gång :-)
En sammanfattning av kritiken finns nu på Myra & Ellas respektive sidor/kritik.

...OCH SÅ MÅSTE VI JU GRATTA Gunilla o Zoya samt Katta o Ina som fick pris idag!!! Aliz var ju, precis som Ella, helt utmattad efter helgen, men skötte sig ändå kanonbra! Nästa gång sitter priset som en smäck!!!! Och här hemma, vågrätt i soffan, ligger en som verkligen fått blodad tand!!!


10/4 2006. Jaktkursen på Järavallen…

…avslutades i går med ett "riktigt" jaktprov med diverse fåglar o kaniner. Det är Myra & matte som gått kursen nu i vinter och alla gånger utom de två sista har snön legat djup. Igår däremot var det typiskt aprilväder, sol ena minuten och i nästa stund vräkte iskallt regn över oss. Ett tjusigt diplom!!! och ett "nästan riktigt protokoll" fick vi med oss hem. Myran klarade sina markeringar och söket gick jättebra. Ut i vattnet med världens fart men efter ett par simtag bestämde hon sig för att det var på tok för kallt och gick upp igen. Dessutom
är hon fortfarande lite tveksam när det gäller vilt även om det blivit betydligt bättre... Helhetsintrycket blev: "En bra apportör enligt ovan med enstaka smärre brister. Bra hund som styrs med små medel. Vilt- och vattenovana." Och vattnet avstår vi på jaktprovet pga hennes dåliga simteknik så där för-väntar vi oss inget pris i alla fall men det ska bli kul att prova på hur det går till!!


5/4 2006. Måste bara berätta...
...om en liten grej som hände idag. Isabella la ett fruset färdigskivat bröd på diskbänken. Och där låg det kvar, väldigt nära kanten. Själv satt jag, djupt försjunken i det nyutkomna numret av Canis, och läste om bakdelskontroll... när jag kände att Ella buffade på min hand. Äh, låt bli, gå och lägg dig, sa jag. Men hon fortsatte envist att buffa och viftade nästan kroppen ur led. Så när jag tittade på henne hade hon en brödskiva i munnen :-)) Tack, sa jag och då släppte hon den! Visst var det lite gulligt att komma o visa matte vad hon hittat på golvet? Den hade förstås fallit ner på golvet när den tinade och lossnade från resten. Goaste EllanPellan! Som dessutom var väldigt duktig i skogen idag. Precis som Myran, som nog var den mest taggade för dagen! DEN unga damen däremot, hade slukat brödet på direkten. Tjoff! Mer träning blir det till helgen med Zoya & Aliz. Ingen rast & ingen ro! Men såå kul!


2/4 2006. Vi har varit i Uddevalla...
...och på lördagen visade Fadde Ella. Hon rörde sig mycket bra och ställde upp sig jättefint (Fadde har tränat på att ställa henne fritt utan (så mycket) godis...man vet ju aldrig när Finn Lange dyker upp he he...) men domaren Beate Ting (DE) föredrog de något mindre och mer kompakta/samlade hundarna, så Ella blev oplacerad i ukk där 11 ungtikar deltog. Ända till sista sekunden stod hon på reservplats men domaren plockade ut en av de andra och trängde in emellan... På söndagen ställde vi inte Ella av olika skäl, tyvärr, för med facit i hand så hade hon nog fått en bra placering. Domaren Fiona Coward (UK) vände nämligen på steken så att de som på lördagen fick ck kom sist på söndagen. Hon använde dessvärre blåa snören som utgallring :-( och jag tror att endast två-tre tikar totalt av alla fick en slät etta. Dessutom visade det ju sig så småningom att hon gillade en typ av flat mer i stil med EllanPellan.
MEN VI GRATTAR lilla goa Aliz (Flatterhaft Spark Plug) som vann ukk på lördagen med CK!!! Grattis Gunilla, så ska en slipsten dras! Och Lars på Inspirations som drog till med både BIR & BIM med "kusinerna" på söndagen! Ja jösses, vilket flyt och välförtjänt sådant!! Och Bitte & Göran – tack för trevligt sällskap på Unda! Skönt att vi kunde lösa världsproblemen över en pilsner!! :-)

Det som händer härnäst är att Fadde & Ella åker på jaktinternat med Jens P i påskhelgen hos kennel Flatterhaft. Och direkt därefter slänger vi oss handlöst ut på vårt allra första jaktprov den 17/4! Jag & Myra, Fadde & Ella. Inoff - men ändå...!

Därnäst i tur står Myrans appeltävling den 1 maj, och om Ella inte släppt all sin päls vid det laget så provar vi lyckan för Lilian Jonsson i Hässleholm 21/5.
Fullt upp?? Foten i kläm?? Jajamensan!


23/3 2006. Appellen inställd...
...på grund av vädret. Eller Ovädret om man så vill... Vi har anmält till Bjuvs BK den 1 maj och då ska väl snön vara borta. Det är ju normalt så att det är svårt att komma med men i år, med alla inställda brukstävlingar, kan det nog bli extra tufft vid lottningen. Men vi håller tummar och tassar för att gudarna ska vara på vår sida. Eftersom jag inte vill blanda in för många discipliner samtidigt så ligger vi lågt med trean och viltspåret och koncentrerar oss på bruksspår, specialmomenten i appel och sist men inte minst, jaktträningen!


21/3 2006. DET VISADE SIG VARA BRÖDERNAS HELG...
...inte nog med att Myrans bror Rocko slog på stort på Malmöutställningen på söndagen, Ellabrodern Thriller drämde till med att bli BIM och ta cert på utställningen i Högbo på lördagen. Grattis grabbar, hurra va ni e bra!!


20/3 2006. PÅ ELLAS SIDA...
under stamtavlan ligger nu äntligen foton på hennes föräldrar Simon & Mette.


19/3 2006 JUST NU...
är det inte mycket som går oss väl i händerna. Inte nog med att vi får avstå appellen med Myra, det blev heller ingen utställning i Malmö idag. När jag var där nere igår och tjänstgjorde i boxer/pinscherringen kände jag mej krasslig och när jag vaknade i morse hade jag hög feber och totalstopp i skallen.
Ja, så här sitter man i morgonrock och väntar på sms med resultatrapporter... Grattis säger vi till Myras bror Rocko som slog till och blev BIR o BIG! Inte alls illa pinkat!


15/3 2006. Åhnej, detta kan bara inte vara sant... MYRAN LÖPER.
När jag kom hem i måndags natt berättade Fadde att Ella börjat löpa. OK. Då hinner hon fälla och sätta ny päls och bli fin till i sommar så det var ju inte så tokigt.
På tisdagsmorgonen upptäcker jag blodfläckar på parkettgolvet... attans, har glömt att sätta på tikskyddet efter morgonkissen. Men nädå, det satt på plats. Så med hjälp av uteslutningsmetoden och ett vitt papper konstaterade jag att Myran också börjat löpa. Fullständigt oväntat... ända tills jag fick en liten misstanke häromdagen när Herr Plexus var så intresserad.
Du kommer väl ihåg vilket meck vi haft för att komma med på MH för att kunna starta i appell spår? Glöm det. Det har jag gjort! Ja herrejisses, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... Och det vete katten om det inte blir hanar i mitt nästa liv, tikarna löper ju nästan bara när man anmält till tävlingar!!!

14/3 2006. Vi har varit på Cruft's... och vilken upplevelse det var!!!!
Vi, Gunilla och jag, har haft en jättetrevlig långhelg i Birmingham. Shoppinggatan var lång och i shoppingcentret hann vi bara med en bråkdel av alla butiker som som fanns – till glädje för våra plånböcker kan man säga...
Vi bodde på ett 4-stjärningt mögelhotell mitt i smeten och det rekommenderas inte! Läget däremot var kanon. Och längs gågatan hittade vi vår favioritrestaurang Bella Italia dit vi med all säkerhet återvänder nästa år. Som grädde på moset hittade vi även en och annan typisk engelsk pub!

12 timmar tillbringade vi på Cruft's! Kollade flattar, pratade med folk, mestadels svenska bekanta och några för oss nya norrmän- & kvinnor, åt av den flottiga maten och drack våra points, äh pints... tipset på denna bantningskur kom från vårt sällskap på mässan. Ett annat tips var att ta Axilur mot huvudvärk... ska prova det vid nåt tillfälle:-)
En riktigt omskakande upplevelse var att se de engelska flattarna. Inte många snygga kroppar, tunna eländiga fanor och svansar och otrimmade som helhet, MEN vilka huvuden med mörka vackra ögon och underbara uttryck. Det var en slående olikhet mot många av de svenska flattarna tyvärr!

Tack goa Gunilla för trevligt sällskap på ytterligare en av våra gemensamma resor i hundarnas värld!!


3/3 2006. Hm, den där våren som jag har tragglat om...

det var visst inte den som var på väg...
Så här såg det ut på morgonen den 1 mars;
Det börjar kännas lite halvstressigt nu
med tanke på att det endast är tre veckor kvar till appelltävlingen och vi har en hel del kvar att träna på. Men det ruskigaste av allt är att Myra blev våldsamt uppvaktad av goldenkompisen Plexus i går. Är det löp på gång? Myra som punktligt löpt varje år i juli plus en extragång i oktober förrförra året... håller alla tummar för att det är falskt alarm!

26/2 2006. Vi bestämde oss i sista stund...
…för att damma av Ella och fara till Moheda trots ryktet som gick att domaren inte tycker om långa hundar... och det första vi fick höra när vi kom innanför dörren var just detta... så vad göra? Åka hem igen? Nädå, eftersom Fadde skulle debutera i ringen så fick det bli ringträning och de var så duktiga båda två! Ella fick finfin kritik och en slät etta i konkur-rens med 13 ungtikar. Hon är ju fortfarande aningen luftig så det kom inte som en total över-raskning.

Vintern låg kvar på småländska höglandet och solen sken från en klarblå himmel så det var en härlig utflykt i alla fall! Kritikfrån Moheda ligger på Ellas sida.


12/2 2006. I går kväll var det årsmöte på Höganäs BK.

 

Det gäller att passa på…
…när man bor i Skåne! Vi har haft ett par härliga vinterveckor och hundarna bara älskar att rejsa i snön.
I går kväll (måndag) så stod regnet som spön i backen och alla gator och gång-vägar var belagda med blankis under vattnet. Fullständigt livsfarligt att gå ut med hundar!!! Förhoppningsvis har snön sjunkit undan till torsdag kväll så vi kan komma igång med lydnadsträningen igen. På lördag bär det av till Malmö för att prova på friskvårdssimning med Myran, hon är lite tung i baken så vi ska se om det fixar sig. På söndag är det dags för träningen inför jaktprovet, så det är som vanligt; full rulle! Och våren har vi i sikte!! JODÅ, DET HAR VI VISST DET:-)


En låååång söndag 5/2 2006..
tidigt söndag morgon gick färden till Järavallen för jaktträning med Myran & Ella. Det snöade och var glashalt så det tog sin lilla tid att köra.
Efter träningen bar det iväg till Helsingborgs BK för Mentalbeskrivning av Myran. Denna gick naturligtvis jättebra, Myran e bara så cool! Det enda som gjorde att hon fick lite missvisande "poäng" är att hon är så lydig. Av den anledningen så stack hon inte iväg efter flyende föremål och den kastade trasan utan stod kvar och "frågade" mej. Och eftersom jag inte fick svara så stod hon kvar och blev osäker. Nu har jag i alla fall anmält oss till appell spår den 26 mars.

 


Uppställnings-
bild på Ella...
...och en liten beskrivning av hurdan Ella 20 månader är.
Längst ner i Ellas foto-album.


20/1 GRATTIS!!!!!!

Idag fyller vår älskade Maya Grånos 7 år. Och naturligtvis fick hon "ben på sängen"!

Clinton undrar om det blir köttbullstårta...
... och det var väl ingen dum idé alls!

 

15/1 2006 Årets första träning... gick av stapeln på Järavallen. Isen låg på sjöarna så vi höll oss på behörigt avstånd. Vi tränade minnesmarkeringar, så vi gjorde flera ställen kända genom att kasta markerningar och därefter smyga ut dummies på exakt samma ställen och sedan skicka dit på linjetag. Överlag gick det bra för samtliga hundar. Det var inget toppenväder precis och jag var absolut den enda som kunde ana en tillstymmelse till vår.:-)


Jamen Gunilla, hur ska jag kunna stå fint, måste ju vifta på hela bakkroppen... ...jag äääälskar ju dej ju! Visst vill du väl ha en puss till... ...det enda jag ätit i skogen är lite gratis-pellets, inte en endaste skithög!

13/1 2006 Måste bara berätta...

Som jag skrev här tidigare så kom vi ju inte med på någon mentalbeskrivning förra året. Vi stod som 4 reserv hos Helsingborgs BK men det blev inget den gången.
I går kväll ringde Eva från nämnda klubb och berättade att de ska ordna en beskrivning för klubbens egna medlemmar den 5/2. De har fått en plats över och DEN ERBJÖD HON MYRAN & MEJ!!!! JIPPPI! Jag är sååå tacksam att hon tänkte just på oss!
Alltså - hög tid att börja tränaa framförgående och lägga pinnar i spåret!! Så får vi väl se hur Höganäs BK gör med lottning och sånt... tävlingen är i mars.


11/1 2006 Nytt år, nya möjligheter...

...fast i vissas ögon är man väl stämplad som en tokstolle, he he. Börjar året med att åka på utställning. UTAN hund!
Hm... vi hade planerat att åka till Göteborg över My Dog och "bara vara" men Fadde hann inte hämta sig från flunsan så jag hade sådan tur att jag kunde lifta med Katta dit. Det var en jättetrevlig dag, många fina hundar, trevliga människor och inte så gruvligt trångt och varmt som det brukar vara där.

När detta skrivs så smälter snön som bäst undan med raketfart och det betyder att TRÄNINGEN kan komma igång på allvar. Ja, jag vet att det kommer mera snö och kyla men just nu känns det lätt om hjärtat. VI HAR VÅRVITTRING!!

Tack för alla fina jul- och nyårshälsningar som kommit i gästboken men framför allt på mejlen. Sånt värmer!