2013

September-December 2013

2013 går mot sitt slut…

JULEN 2013 firade vi i
Hilda tvååker2
Hilda tvååker2
Hilda tvååker2
NOVEMBER 2013 tillbringade jag tre
Hösten 2013.

Juni-Augusti 2013

En helt underbar sommar går mot sitt slut…

...
detta fantastiska väder kanske var vår herres kompensation för i fjol :-)

Isabella fyllde 24 år och
Isabella fyllde 24 år och
Midsommar2
Grenen
Isabella fyllde 24 år och
Aarhushamn Isabella fyllde 24 år och Ebeltoft
Isabella fyllde 24 år och
Isabella fyllde 24 år och
Randers Isabella fyllde 24 år och
Isabella fyllde 24 år och Bryggdans
Isabella fyllde 24 år och
Gäster i husbilen Isabella fyllde 24 år och
Isabella fyllde 24 år och
Isabella fyllde 24 år och

30/5 2013

Nu säljer vi Aspöhuset

aspo

Nu säljer viIngeden renovering som är nödvändig.

Under ensälja här hemma och flytta dit men kom så småningom fram till att det mesta skulle bli sämre. Utom själva känslan då…

Det kommer

22/5 2013

Ella 9 år

Ella9years

Denna dagElla har på dessa år fått den fina titeln C.I.B SE UCH DK UCH NO UCH BOPPALOOZA MOVIESTAR, och det var verkligen inget vi räknade med när vi tog med det 11 veckor gamla pyret från Falun :-).

En annan sakvarit sjuk en dag sedan hon som 13höll på att stryka med efter att ha baljahade det varit en vuxen hund så hade den strukit med, sa dom på Djursjukhuset.

Alla tre ficktre två extra födelsedagsmiddagar om året!!

18/5 2013

Pingstafton

DSCF2033

Här skippade visom vägledde mig, så visade det sig att det inte var Hilda-typen som den domaren ville ha. Bra tänk där :-) Men grattis till de som lyckades!!!

Istället satsade viårsdag med stor fest och där hade vi en grymt kul kväll. Dagen började tidigt med inköp och plantering av uteväxter, en snabb duschrunda, förfest i Lerberget och

 kl 19 började det väloljade arrangemanget. Solen sken hela dagen och frampå kvällen gick det knappt att sitta inne pga värmen. Bandet som spelade hade full förståelse för detta då de torkade svetten ur pannan allt som oftast. God mat och dryck, härlig musik och trevligt ordnat med olika aktiviteter.

Vi dansadeen god natts sömn förmiddagen. En härlig dag och natt!!

10/5 2013

Luffarsill

DSCF2072

Färden gick vidarelängre österut. Vi kom dit en solig fredag, parkerade och gjorde de vanliga förberedelserna med kompostgaller o markis. På kvällen gick vi till Boda nerlagda glasbruk där det nu huserar ett framgångsrikt koncept som heteravnjuta en luffarmacka och en öl samt livemusik med delar av bandet Sveriges Cultband

Dagen därpåhundpromenad med folk och hundar. Mycket mingel och fram emot eftermiddagen minglade man runt med sitt glas rosé… tipspromenad på temat Hundar och allmänt snack gjorde att eftermiddagen försvann snabbt.

Vid 19-tidenav Snacke-Per och Luffar-Lotta som drog oändliga, roliga och intressanta historier om luffarna som funnits i trakten. Andra delar av Cultbandet underhöll och det var rejält tryck. Cajun, irländsk och underbar kväll som lämnade glädjefnatt i sinnet flera dagar efteråt!!

Den påföljandeså att Aspöhuset stod kvar. Sedan var det dags att vända kosan västerut...

9/5 2013

Club Show i Gnosjö

Denna dagVi var på plats i Gnosjö kvällen innan tillsammans med ett par andra ekipage som övernattade strax bredvid ringen. På Kristi Himmelsfärds morgon startade utställningen i svag sol men väldigt varmt. Under dagen kom rejäla regnskurar in över oss men till finalerna kom solen och värmen igen. Hilda var ingen favorit i ringen, hon visades av Gudrun och fick excellent!!! många riktigt fina och framgångsrika hundar som fick very good denna dag… Hon placerades som nr 4 men utan CK. Nåja, vi vet ju att engelska domare inte har Hilda-typen som favorit, så att vi anmälde var för skojs skull och att vi ändå skulle tillbringa helgen i faggorna…

En mycket lyckadbrudar och lite vin, och sedan en kanonmiddag (som det skamligt nog visade sig att jag inte betalt i förväg). På det hela en härlig dag – om man inte räknar resultaten för "vårat gäng" :-)

ClubShow

28/4 2013

En rapport från årets första jaktprov!

Frk Västra hadejag hoppade på endast få dagar innan så någon tid till extra träning gavs inte.

Jag kan börjapå, raskt omvandlades till en rund ring.

Efter att hai Hildas värld (nr 2 helt ok) så hade vi ett långt och ganska fint fotgående till söket. Det var ett rätt stort sök i lite sankmark och med vinden in från vattnet.

Här gick Hildaen kanin i hand, en and i hand, en trut (som hon slängde framför mina fötter, "här har du kärring, den kunde du hämtat själv") ett planlöst sök och virrvarr i skallen. Bland annat så hade hon stenkoll på domaren, drack lite vatten i sjön och tog slutligen ett litet dopp (vilket hon iofs inte var ensam om idag :-)

Jag blåste stoppfaktiskt stannade hon upp och gick tillbaka in i söket.

"Gick" är välbryta där. Han frågade om vi ville ha en vattenmarkering som avslut och det tackade jag ja till. Dumt av mej… där befäste jag återigen hennes sätt att slänga viltet på stranden för att skaka  sig.

Om inte omså hade domaren haft överseende med detta. En av de deltagande hundarna släppte båda vattenmarkeringarna och fick ändå ett förstapris på grund av ett jättebra jobb i övrigt :-)

Om jag skadet var obetänksamt av mej att starta en hund som hela långa vintern gått mestadels koppelpromenader och definitivt inte är tränad på stora sugande sök. Visst har vi tränat både sök och markeringar i vinter men inte alls i denna omfattning… och söket är ju normalt sett Hildas paradgren så det var lite sorgligt att se... lite dålig kondis i kombination med nära förestående löp kan ju vara en trolig förklaring till att hon uppförde sig så märkligt.

tackforidag

Jag chansadeglada hund med hem och det vi tar med oss var femmorna på näsa, uppmärksam, stadig i skott o kast, tyst, spontan på funnet vilt, bra grepp, går i och arbetar i vatten, hundtolerans… och så domarens goa kram, den enda han delade ut hi hi :-)

Men –när löpet är över, och starta i Danmark i höst.

23/4 2013

Frk Västras Flatshow

En lång härligtänkbara sätt – bortsett från en enda liten detalj :-)

Vi besöktesolig men kall, och ganska lång dag vid ringside. Det var hela 76 anmälda så Hildas championklass var näst sist! Sex jättefina tikar var anmälda i klassen och minsann om inte Prinsessan Hilda gick o vann!!!

I längsta strået!!! I såväl championklassen som bästa-tikklassen stod vi etta från början till slut och till min stora lättnad möblerade domaren bara om bakom oss!

Prinsessan vannmen blev på upploppet slagen av den fantastiskt fine superveteranhanen som blev BIS, och Hilda blev alltså BIM. (Bäst av alla tikar, typ 45 stycken, och BIM betyder Bäst I Motsatt Kön).

Strålande kritik

Jättevacker championtikuttryck, bra hals, välvinklad front, lång men stark rygg, utmärkt kors och svans, härligt bakställ med breda fina lår, bra ben och tassar, fina rörelser, förtjänar sin titel. Välvisad! BIM.

Som vanligtvar slut drog vi i väg söderut med husbilen. Vi landade vid en småbåtshamn i Falkenberg där vi stod över natten, trist och regnigt. Dagen därpå lyckades vi bli av med en tusenlapp i Ullared och sedan gick färden vidare neråt där vi stannade över natten i fina Ranarp. Bara vi.

BTKL
CHKK

8/4 2013

SSRK Kungsbacka 2-dagars!

kungsbackadag2

Nya husbilenKungsbacka. Där inne hade vi det varmt, skönt och trevligt. I ridhuset däremot var det iskallt! Båda dagarna frös jag så jag skakade trots fleece och tjock jacka. Tyvärr blev packningen lite knaper så jag hade varken tjockbyxor eller långkallingar med och inga varma kängor heller för den delen.

å lördagenplacering i bästa tik. Tvåa= second winner= first looser :-)

Söndagen blevunderlag som var geggig lera. Tydligen hade goldenfolket som var där på lördagen klagat och fick byta ring och då fick flattarna bli skitiga istället… det var ännu kallare i denna del och helt oisolerat plåttak gjorde ljudnivån störande.

Samma resultat

31/3 2013

Ella ska bli mormor!

Vi kan ocksåspännande planer på gång!

ELLA ska

I påskhelgenDrottning med Yalle, Toffedreams Too Cool To Fool.

Valpar väntasAlingsås hos matte Britt.

Detta är entrevliga snyggingar kan bara inte bli fel!!

Yalle har juNorpas mamma Ella men av olika skäl blev det inget av detta, så desto roligare när det gick ett varv till :-)

Läs mer påinom kort. Det kommer även en kennelsida på facebook, sök på Boppalooza.

Våren låterOch ingen värme i sikte när jag skriver detta den 31 mars…

norpahuvud
yalle Norpa2ar

23/3 2013

Malmö Int.

I slutet av

Hilda var idet fyra anmälda och Hilda slutade som nr 3 med CK.

Kritiken var

Rejäl tik med ett feminint huvud. Bra öga och ögonfärg. Vackert ansatt hals. Fin topline. Mycket välvinklad fram och bak. Välformad benstomme, aningen långt ländparti. Mycket vacker päls. En lite gammaldags (?) men otroligt fin tik med bra rörelser och fint temperament.

Vi hade entuppade av i soffan på kvällen! Längesedan jag pratat så mycket & så länge!!!

Nu närmastSSRK har dubbelutställning där och det blir säkert trevligt!

Vi har ocksåvår vid det laget!

Det gäller att

Hilda2013
HildaMalmo2013